1515
Annons

Ökad omsättning och bibehållet resultat

För tredje kvartalet 2019 ökar Knowit omsättningen och bibehåller vinsten. Nettomsättningen ökade med 7,2 procent 708,6 MSEK. EBITA-resultatet uppgick procent till 56,3 MSEK och EBITA-marginalen till 7,9 procent. Kassaflödet från den löpande verksamheten var starkt och ökade till 122,1 MSEK.

Knowits affärsområde Solutions har en positiv utveckling på en fortsatt god marknad, med högre omsättning, resultat och marginal. Affärsområde Experience ökade omsättningen, även om marginalen inte haft lika god utveckling. Inom affärsområde Insight har Knowit mött en mer avvaktande marknad efter sommaren, samtidigt som omfattningen i ett par större kundprojekt hastigt och oväntat minskats. Det har inneburit en lägre beläggning och därmed en lägre omsättning, resultat och marginal för affärsområdet.

Knowit har en fortsatt positiv tillväxt och har i kvartalet nettorekryterat drygt 100 nya medarbetare, främst inom affärsområde Solutions.

- På det hela taget har jag en fortsatt stark tro på vår förmåga att fortsätta växa med god lönsamhet, säger vd Per Wallentin

För niomånadersperioden ökade nettoomsättningen med 9,4 procent till 2 426,9 MSEK. EBITA-resultatet ökade med 3,3 procent till 222,0 MSEK och EBITA-marginalen uppgick till 9,1 procent. Kassaflödet ökade till 190,9 MSEK.

- Vi fortsätter att stärka vår position som en viktig partner i våra kunders digitala transformation, och har under kvartalet levererat flera innovativa lösningar som bidrar till vår vision om ett hållbart och mänskligt samhälle. Jag känner mig stolt över att Knowit kan bidra till verklig samhällsnytta och tror också att detta än viktig förklaring till att vi fortsätter att vara en attraktiv arbetsgivare, säger Per Wallentin. 

För detaljerad information om utfallet för första kvartalet hänvisas till delårsrapporten som bifogas detta pressmeddelande.

Denna information är sådan som Knowit AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom Per Wallentins, vd och koncernchef, försorg, för offentliggörande den 23 oktober 2019, kl. 08.30 CET.

För mer information, kontakta
Per Wallentin, Koncernchef, 073-074 68 60 eller per.wallentin@knowit.se

Marie Björklund, CFO, 070-144 98 02 eller marie.bjorklund@knowit.se

Christina Johansson, Kommunikationschef Knowit AB, 070-542 1734 eller christina.johansson@knowit.se

Patrik Syrén, IRO, 073-0746630 eller patrik.syren@knowit.se
 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Kvartalsrapport Q3 2019
Knowit Q3 23OKT2019


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Prebona planerar lansering av OdorControl under eget varumärke i Sydkorea

Under Prebonas varumärke Infinitum, baserad på Prebona OdorControl, planeras nu en lansering av sprayflaskor mot konsumenter i Sydkorea. Det är Prebonas distributör Union som genomför lanseringen. Första leverans från Sverige beräknas ske under juni månad.

Infinitum OdorControl tar effektivt bort dålig lukt i olika typer av utrymmen. Produkten är mycket effektiv för att eliminera störande lukter bl a i bostäder, bilar, från kläder etc. Möjligheten att använda den på både hårda och mjuka ytor, inklusive kläder och möbler, och dess höga och långtidsverkande effekt gör den unik på marknaden. 

- Det här är en strategiskt mycket viktig milstolpe då vi nu lanserar Inodorus i Sydkorea som första marknad, säger Patrik Bernstein VD i Prebona AB. Den här lanseringen hoppas vi är den första av många på den internationella marknaden, avslutar Patrik Bernstein.

För ytterligare information kontakta:

Patrik Bernstein, VD, Telefon +46 70 638 2678, E-post: patrik.bernstein@prebona.com

Prebona AB (publ) är ett materialteknikbolag som utvecklar, marknadsför och säljer funktionella, miljövänliga och kostnadseffektiva material och ytbeläggningar inom affärsområdena AirCare, SurfaceCare, AgriCare samt HealthCare. Prebonas vision är att bli en ledande leverantör av funktionella material och ytbeläggningar. Prebona AB (publ) (PREBON) är listat på Spotlight Stockmarket. För mer information se www.prebona.com.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?