1515

Bravida förvärvar AM Elektriska AB – stärker sin position inom el i Göteborg

Bravida förvärvar AM Elektriska AB och tar genom förvärvet en starkare position inom elsegmentet i Göteborg. Bolaget har 29 anställda och omsätter drygt 50 miljoner kronor på årsbasis.

AM Elektriska AB erbjuder installations- och servicetjänster inom elområdet. Företaget har sin etablering på Hisingen i Göteborg och har utvecklat specialkompetens inom renoveringprojekt (ROT). Kunderna är framförallt lokala byggföretag, men företaget arbetar även en del direkt mot bland annat bostadsrättsföreningar. 

– Vi ser förvärvet av AM Elektriska AB som en av byggstenarna för att göra vårt elerbjudande i Göteborg ännu starkare. Företaget har utvecklat en effektiv produktionsapparat för ROT-marknaden och har uppvisat stabil lönsamhet över tid, säger Hans Hermansson, regionchef för Bravida i region Göteborg.

AM Elektriska grundades 1991 i Göteborg av Anders Olsson och Magnus Adamsson, som äger bolaget tillsammans. Företaget kommer till en början att leva vidare som Bravidaavdelning i sina nuvarande lokaler på Hisingen. Magnus Adamsson, som är tänkt att bli avdelningschef för den nyinrättade elavdelningen säger så här om försäljningen: 

– Vi ser detta som ett naturligt steg för en fortsatt utveckling av verksamheten – den blir mer attraktiv både för kunder och medarbetare på lång sikt. Samtidigt skapar försäljningen nya möjligheter för våra medarbetare. Tillsammans blir vi ett starkt team. 

Bravida tillträder som ägare den 2 december 2019.

För mer information, vänligen kontakta: 
Anders Ahlquist, divisionschef, Bravida division Syd. Tfn: 031-709 52 58
Hans Hermansson, regionchef, Bravida region Göteborg. Tfn: 031-709 52 25


 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?