ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Bravida förvärvar AM Elektriska AB – stärker sin position inom el i Göteborg

Bravida förvärvar AM Elektriska AB och tar genom förvärvet en starkare position inom elsegmentet i Göteborg. Bolaget har 29 anställda och omsätter drygt 50 miljoner kronor på årsbasis.

AM Elektriska AB erbjuder installations- och servicetjänster inom elområdet. Företaget har sin etablering på Hisingen i Göteborg och har utvecklat specialkompetens inom renoveringprojekt (ROT). Kunderna är framförallt lokala byggföretag, men företaget arbetar även en del direkt mot bland annat bostadsrättsföreningar. 

– Vi ser förvärvet av AM Elektriska AB som en av byggstenarna för att göra vårt elerbjudande i Göteborg ännu starkare. Företaget har utvecklat en effektiv produktionsapparat för ROT-marknaden och har uppvisat stabil lönsamhet över tid, säger Hans Hermansson, regionchef för Bravida i region Göteborg.

AM Elektriska grundades 1991 i Göteborg av Anders Olsson och Magnus Adamsson, som äger bolaget tillsammans. Företaget kommer till en början att leva vidare som Bravidaavdelning i sina nuvarande lokaler på Hisingen. Magnus Adamsson, som är tänkt att bli avdelningschef för den nyinrättade elavdelningen säger så här om försäljningen: 

– Vi ser detta som ett naturligt steg för en fortsatt utveckling av verksamheten – den blir mer attraktiv både för kunder och medarbetare på lång sikt. Samtidigt skapar försäljningen nya möjligheter för våra medarbetare. Tillsammans blir vi ett starkt team. 

Bravida tillträder som ägare den 2 december 2019.

För mer information, vänligen kontakta: 
Anders Ahlquist, divisionschef, Bravida division Syd. Tfn: 031-709 52 58
Hans Hermansson, regionchef, Bravida region Göteborg. Tfn: 031-709 52 25


 

Bravida är en ledande totalleverantör av service- och installationstjänster i Norden, med fler än 11 000 medarbetare. Bravida levererar såväl specialisttjänster som helhetslösningar inom el, vs, ventilation, säkerhet, kyla, sprinkler, teknisk fastighetsdrift och kraft. Bravida finns representerade på ett 160-tal orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. www.bravida.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer