Annons

MatkasseTopplistan gör det enkelt att välja matkasse

Matkassar har snabbt blivit otroligt populära och det finns nu en uppsjö av leverantörer på marknaden. Det skapar gynnsam konkurrens mellan olika aktörer vilket generellt ökar kvalitetsnivån. Tyvärr innebär det också att det är svårare än någonsin att ta reda på vilken matkasse som faktiskt är bäst lämpad för ens egna behov.

Det är just detta problem som MatkasseTopplistan har beslutat sig för att lösa. Detta för att göra det enklare för konsumenter att jämföra olika matkassar och välja den passar bäst för just deras egna individuella behov. Det är en helt gratis jämförelsetjänst på nätet som ständigt uppdateras och dessutom ofta erbjuder unika rabatter.

Så väljer du bästa matkassen

Att välja matkasse är inte det lättaste. Eftersom olika leverantörer tagit fram egna unika koncept, samt erbjuder olika leveransområden och priser, så kan det kännas onödigt svårt att veta vilken matkasse som passar en själv bäst. MatkasseTopplistan har testat de främsta leverantörerna och berättar vad som skiljer dem åt, och förklarar vilken leverantör som passar bäst för olika smaker och behov. Exempelvis har de korat den bästa matkassen för barnfamiljer, veganer, samt för dem som letar efter den mest prisvärda matkassen.

Till skillnad från andra jämförelsetjänster på nätet så har MatkasseTopplistan utförliga recensioner med mycket välskrivet innehåll. Dessutom har MatkasseTopplistan undersökt de olika matkasse-leverantörerna och kan berätta om deras företagshistoria, visioner, samt förhållningssätt till klimatpåverkan. Allt för att konsumenten ska kunna göra ett så välinformerat beslut om var de handlar mat som möjligt.

När man använder MatkasseTopplistan för att välja matkasse så har man också möjlighet att ta del av helt unika erbjudanden, vilket ofta ger möjlighet att spara stora pengar på sina matinköp. Speciellt fördelaktigt är det att testa flera olika matkassar, eftersom många unika erbjudanden gäller för förstagångskunder.

Om MatkasseTopplistan

MatkasseTopplistan drivs av det svenska internetbolaget Productical AB med säte i Stockholm, vars fokus ligger på att utveckla praktiska internettjänster för både privatpersoner och företag. 

MatkasseTopplistan ger alla möjlighet att enkelt jämföra olika matkassar och välja den som är mest lämpad för ens egna behov.

Kontaktuppgifter

E-mail: hej@matkassetopplistan.se

Hemsida: https://matkassetopplistan.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från ForenaAnnons

Forena vill göra privat pensionssparande förmånligt – för alla

Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena
Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena

Pensionsnivåerna sjunker för varje årskull som går i pension. Tjänstepensionen har blivit en nödvändighet snarare än en guldkant på ålderns höst, men detta till trots saknas stimulansåtgärder som uppmuntrar och underlättar för privat pensionssparande. Det vill försäkringsbranschens fackförbund Forena ändra på. 

Pensionerna är en kärnfråga för det svenska samhället, oavsett politisk hemmahörighet. I takt med att befolkningen åldras och att pensionssystemet inte täcker upp i den mån som var avsett, riskerar vi att hamna i en framtid där våra äldre tvingas förlita sig på bidrag för att ens överleva.

– Hela 450 000 anställda saknar tjänstepension. Samtidigt arbetar runt 500 000 kvinnor deltid, 120 000 personer är småföretagare och vi har stor inflyttning. Vi pratar om över en miljon människor som behöver få chansen att spara ikapp, säger Forenas förbundsordförande, Anders Johansson.

Ett ointresse kring förändring

Det är dock en komplex fråga. I dag premieras till exempel företagare med förmånliga skatteregler för att avdrag vad gäller avsättning till tjänstepensionen. Yrkesverksamma som tjänar över 45 000 i månaden kan löneväxla förmånligt, men för 90 procent av dem som jobbar ges inga förmåner. 

– Det är överraskande att politikerna är så ointresserade av att förändra situationen. Istället gömmer de sig bakom Pensionsgruppens oantastlighet och ser en konflikt mellan subventionerat pensionssparande och konsumtion för tillväxt. Därtill finns en missuppfattning om att subventioner bara skulle leda till ökat pensionssparande hos höginkomsttagare, något som inte alls stämmer.

Tre reformförslag

Anders, som själv har lång erfarenhet från försäkringsbranschen, konstaterar att det i realiteten finns ett stort intresse från svenskarna att pensionsspara, men att de reducerade avdragsmöjligheterna har satt käppar i hjulet för andra.

– Därför presenterar vi tre reformförslag; till att börja med borde det införas matchat sparande, där staten matchar en viss procent av allt man månadssparar. Det är enkelt och man kan delta på den nivå man väljer själv.

Det andra förslaget är att öppna möjligheter för att man själv ska kunna göra insättningar till premie- och tjänstepension. Infrastrukturen för en sådan här modell finns redan i många andra länder och fungerar väl.

 – Det tredje förslaget är att låta äldre som säljer sina bostäder få omvandla reavinsten till livränta. Då får pensionärer pengar som förstärker pensionen samtidigt som vi ökar rörligheten på bostadsmarknaden.

Mycket på agendan

Medan pensionerna är en central fokuspunkt för Forena arbetar fackförbundet hårt även med en mängd andra sakfrågor. Högaktuellt just nu är exempelvis förhandlingarna mellan Svenskt näringsliv, LO och PTK kring LAS, omställningsfrågor och A-kassefrågor. 

– Förhandlingarna beräknas vara klara i slutet av september och det är mycket spännande. Vi berörs förvisso inte direkt av diskussionerna, men kommer ändå att påverkas av resultatet. Nu i oktober påbörjar vi också våra löneförhandlingar, så det finns mycket på agendan, avslutar Anders.

FAKTA OM FORENA

Forena är försäkringsbranschens fackförbund. Vi jobbar för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för anställda inom försäkring och finans. Våra medlemmar finns inom alla yrkesroller på försäkringsbolag, banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Forena är det största facket bland akademiker och chefer i försäkringsbranschen och vi ansluter studenter, yrkesverksamma och chefer. 

Läs mer om Forena

Mer från Forena

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Forena och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?