1515
Annons

Acquisition of a gas carrier with long-term charter

Ocean Yield ASA ("Ocean Yield" or the "Company") is pleased to announce that the Company has agreed to acquire an ethylene gas carrier for a total consideration of USD 69.75 million net of a seller's credit, with 13-year bareboat charter to a company 100% owned and guaranteed by Navigator Holdings Ltd. (“Navigator Gas”).

The vessel is expected to be delivered to the Company during October 2019. Navigator Gas has certain options to acquire the vessel during the charter period. The transaction is subject to final documentation.

The vessel, Navigator Aurora, is a 37,300 cbm ethylene gas carrier that was built in 2016. This state-of-the-art vessel is operating on a sub-charter to the European chemical group Borealis for the transportation of ethane from the U.S. East Coast to Europe until December 2026. The propulsion and electrical systems are designed to use LNG as fuel in addition to conventional fuel. Further, the vessel is currently going through a project to also use ethane as fuel.

Navigator Gas is listed on the New York Stock Exchange with ticker NVGS. The company owns a sophisticated fleet of 38 gas carriers that play a vital role in the global liquefied gas supply chain, providing gas transportation solutions for energy companies, industrial users and commodity traders. The vessels carry cargoes of liquefied petroleum gas (LPG), petrochemical gases and ammonia.

Ocean Yield's Chief Executive Officer Lars Solbakken said in a comment: "We are pleased to further diversify our portfolio of vessels with the investment in an ethylene gas carrier with 13-year charter to Navigator Gas. Including this vessel, Ocean Yield will have three vessels that can use ethane as fuel, reducing emissions compared to vessels that utilize conventional fuel.”


Company contact:

Eirik Eide (CFO), Tel +47 24 13 01 91

Investor Relations contact:

Marius Magelie (SVP Finance & Investor Relations), Tel +47 24 13 01 82

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Prebona planerar lansering av OdorControl under eget varumärke i Sydkorea

Under Prebonas varumärke Infinitum, baserad på Prebona OdorControl, planeras nu en lansering av sprayflaskor mot konsumenter i Sydkorea. Det är Prebonas distributör Union som genomför lanseringen. Första leverans från Sverige beräknas ske under juni månad.

Infinitum OdorControl tar effektivt bort dålig lukt i olika typer av utrymmen. Produkten är mycket effektiv för att eliminera störande lukter bl a i bostäder, bilar, från kläder etc. Möjligheten att använda den på både hårda och mjuka ytor, inklusive kläder och möbler, och dess höga och långtidsverkande effekt gör den unik på marknaden. 

- Det här är en strategiskt mycket viktig milstolpe då vi nu lanserar Inodorus i Sydkorea som första marknad, säger Patrik Bernstein VD i Prebona AB. Den här lanseringen hoppas vi är den första av många på den internationella marknaden, avslutar Patrik Bernstein.

För ytterligare information kontakta:

Patrik Bernstein, VD, Telefon +46 70 638 2678, E-post: patrik.bernstein@prebona.com

Prebona AB (publ) är ett materialteknikbolag som utvecklar, marknadsför och säljer funktionella, miljövänliga och kostnadseffektiva material och ytbeläggningar inom affärsområdena AirCare, SurfaceCare, AgriCare samt HealthCare. Prebonas vision är att bli en ledande leverantör av funktionella material och ytbeläggningar. Prebona AB (publ) (PREBON) är listat på Spotlight Stockmarket. För mer information se www.prebona.com.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?