1515
Annons

Upplev mer med nya resekortet Traveller

Marginalen Bank nylanserar sitt resekort Marginalen Traveller efter att ha genomfört ett stort antal förändringar i tjänsten som förbättrar servicen för kunderna.  Kärnan i den nya tjänsten är en ny bokningsportal i vilken kunderna kan växla in de poäng, som de får när de använder kortet, mot ett stort utbud av upplevelser, flygresor, hotell och hyrbilar. En av de stora fördelarna med kortet är att bokningsportalen inte är begränsad till några specifika flygbolag eller avgångar.

- Nu har vårt erbjudande utvecklats från ett resekort till en resetjänst där kunderna kan planera och boka allt från flyg och hotell till restauranger och upplevelser. En av de stora fördelarna som vi är ensamma om på den svenska marknaden är att kunderna inte är begränsade till att använda specifika flygbolag, vilket ger ett stort utbud av olika resealternativ säger Robert Bacskay, kortansvarig på Marginalen Bank.

Poängprogrammet breddas nu till att innehålla mer än 1 miljon hotell, cirka 1 500 hyrbilsföretag och cirka 20 000 upplevelser över hela världen. Kortet är inte knutet till ett specifikt flygbolag eller till vissa bonusplatser per avgång. Kunden bokar och löser in sina poäng genom att logga in med sitt BankID i bokningsportalen. Poängen kan också användas som delbetalning av till exempel en resa. Förutom poängprogrammet ingår en omfattande reseförsäkring när kunden betalar resan med kortet som även inkluderar upp till tre medresenärer.

- Att handla med sitt Travellerkort är ett utmärkt sätt att spara till sin semester och jag vill särskilt slå ett slag för några av de mer än 20 000 upplevelser som poängen kan användas till. Några favoriter är att gå före i kön till Louvren, ta en surflektion i Santa Barbara eller en förmiddags kajakpaddling i Stockholms skärgård. Hela poängen med att resa är ju att komma hem med en massa härliga upplevelser och minnen och vårt nya kort kan verkligen bidra till detta, säger Robert Bacskay, kortansvarig på Marginalen Bank.

Själva kortet består till 84% av majsstärkelse (PLA), vilket gör att kortet till stora delar är biologiskt nedbrytbart och giftfritt vid förbränning.

Fakta om kortet
Mobilbank: Ja
Bonusprogram: Poäng på alla köp
Reseförsäkringar: 8 st.
Delbetalning: Ja, mot fast avgift
Räntefrihet: Upp till 50 dagar
Kreditutrymme: 15 000-150 000 kr
Årsavgift: 395 kr
Årsränta: 16,9%

Läs mer på marginalen.se/traveller

Marginalen Bank Bankaktiebolag (publ) ingår i ESCO Marginalens konsoliderade situation och står under Finansinspektionens tillsyn. Marginalen Bank, som är certifierat enligt ISO 9001:2015, erbjuder privatpersoner och företag enkla och tydliga banktjänster inom områdena lån, sparande, kort och försäkring. Marginalen Banks sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin. I koncernen ingår även Marginalen Core, som erbjuder företag och myndigheter tjänster inom juridik, inkasso, ekonomiadministration och HR. Marginalen Bank är i sin tur ett moderbolag i koncernen som bildades i samband med att dotterbolagen Sergel Finans AB, Sergel Finans Oy samt Sergel Finans AS förvärvades från Telia Company i juni 2017. Finansbolagen äger och förvärvar kreditportföljer i respektive land. Marginalen Bank har cirka 350 medarbetare fördelade på kontor i Stockholm, Borås och Sundsvall. Ägare är moderbolaget Marginalen AB.

För ytterligare information kontakta:
Anders Karlström, informationschef, +46 707 735 36 77, anders.karlstrom@marginalen.se 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från South PoleAnnons

Klimatkompensation är inte att köpa sig fri från sitt klimatansvar

Klimatkompensation är en del i utvecklingen mot hållbara lösningar för framtiden. Med hjälp av finansieringen som klimatkompensering innebär kan nya klimatprojekt utvecklas för att minska klimatpåverkan. Jens Olejak, VD för South Pole Sweden och Head Climate Solutions Nordics, menar på vikten av att inte se klimatkompensation som en pappersprodukt utan som vad det är – ett medel för att finansiera projekt för att minska eller binda koldioxid.

– Det finns en felaktig uppfattning om att klimatkompensation betyder att man köper sig fri från sitt klimatansvar. Men det kunde inte vara längre från sanningen, säger Jens. Rätterna som köps vid klimatkompensation möjliggör utvecklingen av klimatprojekt för att öka omställningen mot ett koldioxidsnålt samhälle.

För att nå NettoNoll som företag är det viktigt att ha med klimatkompensation som en del av sin klimatstrategi. Oavsett vilken verksamhet man verkar inom kommer företagens utsläppsreduktioner inte vara tillräckliga för att nå NettoNoll i linje med SBT och Parisavtalet. 

– Våra kunder har väldigt ambitiösa målsättningar kopplade till sin klimatstrategi. För att nå sina mål behöver de även klimatkompensera. Oavsett verksamhet kommer ett visst utsläpp att ske, även om man är duktig på att minska dessa. Men målsättningen är såklart att behovet av klimatkompensering ska minska över tid.

Tack vare klimatkompensering kan utvecklingsländer vara med på resan mot ett koldioxidsnålt samhälle och bidra till klimatomställningen. South Pole har utvecklat över 800 projekt sedan starten 2006, där projekt kopplade till bindning av koldioxid via naturbaserade lösningar, men även tekniska innovationer, just nu har stort fokus. Det är även viktigt att undvika framtida utsläpp genom exempelvis projekt för förnybar energi, i vilket South Pole har spelat en stor roll de senaste 15 åren.

Som den enda aktiva projektutvecklaren i Norden har South Pole möjlighet att ta ett helhetsgrepp åt sina kunder i deras klimatstrategiarbete. Med kompetens inom både strategiskt stöd och utveckling av hållbara projekt som gör skillnad för klimatet och projektets närområde ger South Pole tydliga resultat för sina kunder.

– Vi ser att efterfrågan på våra tjänster ständigt ökar, för att möta marknadens behov utökar vi nu därför organisationen med nya kompetenser. Klimat och hållbarhet är en av de viktigaste frågorna vi har framför oss, och vi har betydligt mindre tid på oss än vi räknat med för att göra de klimatförbättringar som krävs för att nå målen i Parisavtalet. Det är dags att agera!

South Poles uppdrag
South Pole effektiviserar och driver på omställningen till ett klimatsmart samhälle. Med ett globalt team, med över 800 sociala entreprenörer, utvecklas innovativa skräddarsydda lösningar för att möta organisationers och samhällsstrukturens behov. South Pole är experter inom den snabbt föränderliga klimatpolitiken och dess regelverk. 

Till South Pole Swedens erbjudande

Mer från South Pole

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med South Pole och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?