1515

InCoax introducerar ny in:xtnd™ Control på Broadband World Forum i Amsterdam

I enlighet med strategisk plan, introducerar InCoax en ny in:xtnd™ kontrollenhet optimerad för mindre flerfamiljshus och kommersiella byggnader för nyckelmarknader i Europa och Nordamerika.

InCoax har valt mässan Broadband World Forum (BBWF) för att introducera en ny in:xtnd kontrollenhet för bredbandsnätverk. Den nya 1-kanals kontrollenheten kan kommunicera symmetriskt i 2,5 Gbps hastighet med 31 olika Access-modem och är anpassad för mindre flerfamiljs- och kontorshus (3,0 Gbps i turbo-mode). Enheten är baserad på den etablerade plattformen in:xtnd Control och visar ännu bättre prestanda gällande signalkvalitet, länkbudget, strömförbrukning och signalstyrka (dBm). Den väl avvägda kombinationen av prestanda, storlek och kostnad per lägenhet, gör in:xtnd Control optimal mot tilltänkta målgrupper. Samtliga nya in:xtnd-produkter är CE och FCC-märkta för att kunna adressera nyckelmarknader i Europa och Nordamerika.

Den nya in:xtnd kontrollenheten kan levereras i Q1 2020, men orderböckerna är redan öppna för att underlätta prospektering av kommande objekt. BBWF är ett av Europas ledande events för kunder och leverantörer av infrastruktur och bredbandstjänster. Eventet går av stapeln i Amsterdam den 15 - 17 oktober och drar drygt 4000 deltagare i beslutsfattande position från telekom och fiberoperatörer. För att få veta mera, besök oss i monter J30 på BBWF i Amsterdam eller kontakta oss på sales@incoax.com.

"Lanseringen av nya in:xtnd Control är viktig för att understödja vår långsiktiga marknadsstrategi. Lanseringen kompletterar vårt nuvarande marknadserbjudande, för att effektivt kunna adressera strategiskt viktiga segment och marknader såsom Kabeloperatörer och Bredbandsleverantörer, i Europa och Nordamerika”, säger Peter Carlsson, VD på InCoax.

Om in:xtnd
In:xtnd är lätt (EASY) att installera eftersom det använder byggnadens existerande kabelinfrastruktur för uppkoppling av bredbandslösningar (fiber access extension). Modemen kopplas enkelt in av användaren själv och systemet kan driftsättas i olika steg, vilket gör att den dagliga driften av ex hotell och sjukhus störs minimalt. 
In:xtnd är snabbt (FAST), 2,5 Gbps data på varje kanal, i princip symmetriskt (lika snabb upp- som nedladdning av data). In:xtnd är smart (SMART) eftersom det använder existerande kabelnät och därmed även det miljömässigt smartare alternativet. Snabb och lätt driftsättning leder även till ökad tillgång till fastigheter och därmed flera abonnenter, samt kort tid till att tjänster kan driftsättas (short time to revenue).

För ytterligare information:
Peter Carlsson, VD, InCoax Networks AB
peter.carlsson@incoax.com
+46 70-8563427

Följande bilagor finns för nedladdning:
InCoax introducerar ny in:xtnd™ Control på Broadband World Forum i Amsterdam (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från AteaAnnons

Så underlättar molntjänster i kriser

Urban Järved, Concept Manager för Cloud på Atea och Stefan Fasth, innovationschef.
Urban Järved, Concept Manager för Cloud på Atea och Stefan Fasth, innovationschef.

Även om många företag lyckades skapa en fungerande arbetssituation under coronakrisen med digitaliseringen som verktyg är det för tidigt att luta sig tillbaka. Det menar Atea som uppmuntrar till reflektion och förberedelser inför nästa utmaning.

Företag som hade en modern IT-miljö på plats, innan pandemin slog till, lyckades anpassa verksamheten efter de nya utmaningarna och landa i en ”normal” arbetssituation snabbare än företag som stod utan. Det konstaterar Stefan Fasth, innovationschef på Atea.

– Dessa företag hade licenser där verktyg för att arbeta på distans ingick och fanns i molnet. Funktionerna kunde aktiveras genom ett knapptryck. Det handlar om en milsvid skillnad i startsträcka gentemot företag som satt med eget datacenter i källaren, säger han.

Inte läge att slappna av

För en företagsledare kan det vara lockande att slappna av nu när organisationen till synes tagit sig igenom den värsta delen av krisen. Men det kan finnas risker med detta, menar Urban Järved, Concept Manager för Cloud på Atea.

– Vi har inte identifierat alla konsekvenser av pandemin ännu. Dessutom vet vi inte vad nästa kris blir och vad vi kommer att ställas inför då. Här gäller det att försöka spana in i spåkulan, vara lyhörd inför vilka behov som finns inom verksamheten och ta dessa på allvar, säger han.

Även om framtiden är oviss kan Ateas experter identifiera vissa trender. Distansarbete kommer sannolikt fortsätta vara centralt, där molntjänster är en stor möjliggörare, men arbetssätten förädlas.

– Hittills har många tagit analoga arbetssätt in i den digitala kontexten. En av de starkare trenderna i höst tror jag blir att vi istället tar tillvara på de digitala verktygens möjligheter, som nya sätt att samskapa eller automatisera, säger Stefan Fasth.

Kroka arm med experter

För att vara förberedd och maximera effekterna av IT-miljön i molnet kan det vara en god idé att kroka arm med en partner som sitter på den tekniska expertisen och kan agera rådgivare, menar Stefan Fasth och Urban Järved. 

– Vi kan filtrera flodvågen av information och innovation. Genom lång erfarenhet och feedback från verkligheten vet vi vad som fungerar för olika typer av organisationer, säger Stefan Fasth.

Om Atea:

Atea är den ledande leverantören av IT-infrastruktur i Norden och Baltikum, och drivande inom informationsteknologi på den svenska marknaden. 

Läs mer om Atea här.

Mer från Atea

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Atea och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?