1515

Valberedning fastställd i Fastator

I enlighet med de av årsstämman 2019 beslutade principerna kring tillsättande av valberedning har fastställts att Erik Tillberg (utsedd av Mats Invest AB), Mats Lundberg (utsedd av Skälsö Intressenter AB) samt Staffan Beckett, tillsammans med styrelsens ordförande Björn Rosengren, utgör ledamöter av valberedning avseende perioden 2019/2020. Till valberedningens ordförande har utsetts Erik Tillberg. Valberedningen utgörs av styrelseordföranden samt representanter utsedda av bolagets tre största aktieägare baserat på av bolaget kända ägarförhållanden per den sista augusti. Valberedningens mandatperiod löper till dess att ny valberedning utsetts i enlighet med beslut om utseende av valberedning vid årsstämman 2020.

Samtliga ledamöter är oberoende i förhållande till bolaget och bolagsledningen. Erik Tillberg, Björn Rosengren och Staffan Beckett är oberoende i förhållande till bolagets största ägare. Björn Rosengren och Mats Lundberg är ledamöter av bolagets nuvarande styrelse.

För mer information, vänligen kontakta:

Joachim Kuylenstierna, VD Fastator
joachim.kuylenstierna@fastator.se
+46 (0) 70 515 51 51

Svante Bengtsson, Vice VD Fastator
svante.bengtsson@fastator.se
+46 (0) 70 956 67 56

Christoffer Strömbäck, CFO Fastator
christoffer.stromback@fastator.se
+46 (0) 70 249 72 55

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Aktiebolaget Fastator (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014, informationen lämnades enligt ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 10 oktober 2019 kl. 15.50 CET.


Om Fastator
Aktiebolaget Fastator (publ) är ett investmentbolag specialiserat påfastighetssektorn. Fastators affärsidé är att starta och investera i fastighetsrelaterade bolag där vi genom aktivt ägarskap bidrar till en långsiktig värdeutveckling. Sedan den 24 september 2015 handlas Fastators aktie på Nasdaq First North Growth Market. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank AB (publ), tel. + 46 8 463 80 00, email: certifiedadvisor@penser.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från David Brown SantasaloAnnons

Företaget som löser industrins växellådsproblem

David Brown Santasalo (DBS) jobbar med service och eftermarknad för industriväxellådor och har funnits på den svenska marknaden som eget bolag sedan 1989. DBS löser kundens växellådsproblem oavsett fabrikat och har servicetekniker tillgängliga lokalt i hela landet.

DBS satsar långsiktigt i Sverige och har investerat i en ny serviceverkstad i Gällivare. Den nya verkstaden är Skandinaviens modernaste verkstad när det kommer till reparationer av industriväxellådor. Verkstadens geografiska läge gör att DBS kan erbjuda effektiv service även för pappersbruken längst norrlandskusten. 

– Vi vill växa inom service och eftermarknad för papper och cellulosa och har investerat i den nya serviceverkstaden i Gällivare. Genom att vara mer lokalt närvarande kan kunden enkelt skicka sin växellåda för service eller reparation till vår verkstad, alternativt kan vi genomföra reparation eller annan service hos kund. Målet är att bara vara ett samtal bort för kunden och vi finns tillgängliga 24/7, säger Niklas Tuleborn, Försäljningschef. 

Stora fördelar med förebyggande underhåll

Med DBS bakgrund som en sammanslagning av flera växellådstillverkare finns en stark historia i att leverera produkter, service och tjänster till kända OEM leverantörer och slutkunder. Idag återfinns kunderna även bland tung industri så som exempelvis stålbruk, gruvindustri men också inom marin och vattenkraft.

– Vi håller på med reparationer av alla fabrikat av industriväxellådor och vi genomför inspektioner på plats, vi gör installationer och jobbar med förebyggande underhåll. Vi erbjuder även en produkt, Gearwatch, som kontrollerar oljans kvalitet och därigenom kan vi upptäcka problem med växellådan i ett tidigt skede. Att arbeta med förebyggande underhåll och reparera innan det går sönder är helt klart mest kostnadseffektivt för kunden, berättar Madeleine Ingle, VD. 

Trygg extern resurs som löser kompetensbrist

Industriföretagen har egen personal som delvis reparerar och underhåller, men det blir allt svårare att rekrytera ny kompetens som utbildat sig inom området. Här är DBS en trygg resurs som kompletterar och ersätter saknad kompetens. 

– Vi har samlad kunskap från en hel koncern, fabriker i alla världsdelar och stor erfarenhet av service, där vi kan dela med oss av våra kunskaper till vår kund för att förebygga och lösa deras problem. Vi kan designa speciella lösningar till kunden och något som vi har introducerat det senaste året är mobil bearbetning, där vi kan komma ut till kunden och göra bearbetning på plats. Vi förespråkar, där det är ekonomiskt försvarbart, att man faktiskt reparerar och vid behov bygger om gamla växellådor i stället för att köpa nya. Vi servar ibland växellådor som är över 60 år gamla och som faktiskt kan repareras till nyskick, säger Madeleine.

Om David Brown Santasalo Sweden AB

David Brown Santasalo Sweden AB startades 1989 under namnet Santasalo Service AB och har under åren verkat under ett flertal namn som Metso Drives och Moventas. Sedan 2016 då Santasalo Gears och David Brown slogs ihop verkar vi under namnet David Brown Santasalo. Vi finns på 28 platser runt om i världen och är 1100 anställda, i Sverige har vi huvudkontor i Göteborg, en servicetekniker i Gävle samt en nybyggd serviceverkstad i Gällivare. Vi reparerar alla fabrikat av industriväxlar och genomför installationer och inspektioner på plats hos kund över hela Skandinavien. För frågor kontakta oss på: Tel 031-710 20 50 eller skicka mail till sweden@dbsantasalo.com

Läs mer i vår informativa folder 

 

Mer från David Brown Santasalo

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med David Brown Santasalo och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?