1515
Annons

Bolåneutmanaren Landshypotek Bank: Stark tillväxt och konkurrenskraftiga snitträntor för september

Landshypotek Bank fortsätter att sticka ut på bolånemarknaden genom att både vara en annorlunda bank och ha ytterst konkurrenskraftiga räntor. Under september lånade banken i snitt ut till en ränta på 1,09 % på tre års bindningstid. Perioden visade på stor ökad efterfrågan på bankens bolån, särskilt på längre bindningstider.

I många jämförelser har Landshypotek Bank tidigare under året stuckit ut genom att erbjuda Sveriges i stort sett lägsta snitträntor på korta bindningstider. Banken fortsätter nu att också visa konkurrenskraftig genomsnittsränta för lån med längre bindningstider.

Lägst var snitträntan i september för bankens bolån med tre års bindningstid: 1,09 %. Snitträntan har även sjunkit för lån med 5 års löptid för att landa på 1,18 %. Lån med tre månaders bindningstid hade under månaden en genomsnittsränta på 1,24 %.

– Vi ser nu en väldigt stark efterfrågan på bolån. Med historiskt låg ränta på treåringen ser vi också att många passar på att binda. En stor andel av våra nytecknade bolån i september hade tre års bindningstid, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

Under hösten har tillväxten inom bankens bolån ökat kraftigt. I september beviljade banken nya bolån för drygt 500 miljoner kronor.

– Vi märker också att många kunder efterfrågar ett alternativ på svensk bolånemarknad som lyckas kombinera bra ränta med sunda värderingar. Vi ser att kunderna idag uppskattar trygghet, långsiktighet och en bank som inte bara pratar hållbarhet – vårt överskott går tillbaka till de gröna näringarna över hela landet, fortsätter Catharina Åbjörnsson Lindgren.

Landshypotek Banks räntesättning för bolån är helt öppen och gäller för alla bolånekunder. Utifrån belåningsgrad och bindningstid ser kunden direkt på hemsidan vilken ränta banken erbjuder. Det har lockat tusentals nya bolånekunder till banken, som under 2019 fortsatt att växa på bolånemarknaden. Landshypotek Bank har nu lånat ut över 5,5 miljarder kronor till svenska villaägare runt om i landet.

Se alla våra boräntor här.

Kontakta för ytterligare information, intervjuförfrågningar och kommentarer:

Jonas Feinberg, presskontakt, mobil. 070-349 24 10 alt. jonas.feinberg@landshypotek.se

Om Landshypotek Bank:
Landshypotek Bank grundades 1836 och är en av de tio största bankerna i Sverige. Banken har fokus på tjänster inom låna och spara. Kunderna lånar historiskt till jord och skog men nu även till hus.

Banken ägs av 39 000 jord- och skogsbrukskunder, organiserade i en ekonomisk förening. Tillsammans stärker banken och kunderna de gröna näringarna och möjliggör därmed att vi alla kan ta del av närproducerad mat och svenska skogsråvaror. Landshypotek Bank har drygt 190 medarbetare på 19 orter i Sverige.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Eitrium förvärvar Eliasson Plast AB, en tillverkare av plastprodukter

Eitrium har förvärvat samtliga aktier i Eliasson Plast AB, en svensk tillverkare av plastprodukter inom emballage- och växtodlingsindustrin. Säljarna, familjen Eliasson, kommer att fortsätta driva vidare Eliasson Plast AB.

Den Boråsbaserade verksamheten har funnits sedan 1976, där fokus historiskt har legat på emballageprodukter som lock, pluggar och gavlar till kartonghylsor. Dessa produkter är idag fortfarande en viktig produktgrupp men har sedan dess kompletterats med egna produkter inom växtodlingsindustrin och genom legotillverkning. De nuvarande ägarna har med stor framgång utvecklat företaget till en marknadsledare med väletablerade kunder. Under 2021 omsatte bolaget cirka 47 miljoner kronor.

 

"Vi är mycket glada över att få möjligheten att förvärva Eliasson Plast AB, vilket ytterligare stärker vår position inom plastvaror och produktutveckling, till stor nytta för alla Eliassons kunder som behöver säkra sin leveranskedja på dagens volatila marknader. Eliasson Plast är ett mycket nischat och stabilt produktbolag med en lång historia av att betjäna sina kunder, många från starten på 1970-talet”, säger John Eriksson, investeringsansvarig på Eitrium.

 

"Med Eitrium som vår nya långsiktiga partner ser vi en stor potential att betjäna våra kunder ännu bättre och behålla vår position som en föredragen leverantör av plastvaror som erbjuder våra kunder stabilitet i dagens marknad. Anledningen till att vi valde Eitrium är deras autonoma affärsmodell där vi som förvärvade bolag får fortsätta vår verksamhet med bibehållen kultur och fokus på kundnöjdhet.” säger Thomas Eliasson, vd och grundare av Eliasson Plast.

Läs mer om respektive bolag www.eliassonplast.se samt www.eitrium.com.

 

För frågor, vänligen kontakta:

John Eriksson, investeringschef på Eitrium, john@eitrium.com, 076-118 44 33

Thomas Eliasson, vd för Eliasson Plast, thomas@eliassonplast.se, 070-825 54 3

Följande bilagor finns för nedladdning:
Eitrium förvärvar Eliasson Plast AB

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera