1515
Annons

Bästa kreditkortet med förmåner

Det blir allt vanligare att använda sig av kreditkort. Den största anledningen till att dess popularitet stiger är de många fördelarna och förmånerna. Det finns idag väldigt många kreditkort på marknaden och det kan vara svårt att veta vilket kreditkort du ska välja. PlaceraPengar.nu har sammanställt allt du ska tänka på innan du tecknar kreditkort.

Med alla valmöjligheter och olika kreditkort som finns på marknaden så kan det vara en konst att hitta rätt. PlaceraPengar.nu har sedan 2012 erbjudit kostnadsfria jämförelser och guider och artiklar inom privatekonomi.

Bästa kreditkortet med förmåner

Ett kreditkort är så mycket mer än bara ett betalningsmedel. Kreditkortsföretagen erbjuder idag en lång rad förmåner som kan vara allt ifrån cash-back och rabatter av olika slag. Det är en god idé att jämföra olika kreditkortsbolag för att hitta det bästa kreditkortet med förmåner som passar just dina behov.

De vanligaste förmånerna:

  • Cash-back innebär kort sagt att du får tillbaka på det du handlar. Detta brukar vara populärt när det kommer till mat, resor och bensin.
  • Försäkringar - en annan förmån som kreditkortsbolagen ofta erbjuder är försäkringar. Det kan vara allt ifrån en reseförsäkring, köpskydd eller nödkontanter.
  • Flygrabatt – vissa flygbolag har sina egna kreditkort där du får rabatt när du bokar resan med via dem.
  • Rabatt på bensin – för dig som pendlar och kör långa sträckor varje dag kan det vara lönsamt att använda ett kreditkort då du får rabatt varje gång du tankar bilen.

Vilka punkter ska man titta på när man tecknar kreditkort?

De mest väsentliga delarna att jämföra är ränta, årsavgift, kreditgräns, räntefri period, förmåner, poäng, bonusar, och försäkringar. Oavsett om du är ute efter en låg ränta, bra försäkringar eller förmånliga rabatter så finns det helt säkert ett kort som stämmer överens med dina önskemål. Du kan både spara och tjäna pengar på att välja ett bra kreditkort.

PlaceraPengar.nu rekommenderar att man ska ha i åtanke att kreditkort har relativt höga räntor. Som alltid när det kommer till din privatekonomi så är det viktigt att känna till att om ett kreditkort ska vara lönsamt så måste du kunna betala av dina räkningar i slutet av månaden.

Bästa kreditkortet för dig som reser

Det är idag vanligt att man använder sig av ett kreditkort när man reser utomlands. Detta har en rad förmåner som gynnar kortägaren både före, under och efter resan.

Att betala med kreditkort är ett säkert betalningssätt och gör att du kan känna dig trygg utifall det sker något oväntat och du får oförutsedda kostnader. Det kan röra sig om allt från att det inträffar en olycka, att du blir rånade eller att transport eller boende strular. Många kreditkort har en reseförsäkring som innebär att du får hjälp om ditt kort skimmas eller om du skulle bli rånad på dina kontanter. Det är också en bra lösning om dina kontanter skulle ta slut.

Kreditkortet ger också fina reseförmåner där du till exempel kan får hjälp att boka resan, ta del av vip-lounger på flygplatser och gratis uppgraderingar på resan.

Om företaget:

PlaceraPengar.nu hjälper dig att hitta bästa placeringen för dina pengar. Vi har sedan 2012 erbjudit
kostnadsfria jämförelser, topplistor, guider och artiklar inom privatekonomi.

Kontaktinformationen till pressansvarig:

Robin, ansvarig för PlaceraPengar.nu

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från FolksamAnnons

Ny smartare bilförsäkring anpassas till framtidens bilkörning

Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.
Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.

Dagens bilar utvecklas och blir allt säkrare. I takt med det förändras även bilförsäkringarna. Istället för att sätta premien utifrån från vem som äger bilen, kommer framtidens försäkring allt mer baseras på bilens säkerhetsutrustning.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Bilarna har i dag blivit både smartare och säkrare. Bland annat är det vanligt med aktiva säkerhetssystem – till exempel autobroms, döda-vinkel-varnare och allt mer sofistikerad parkeringsassistans. Tillsammans förebygger dessa olyckor och kompenserar misstag från föraren. I framtiden kommer bilarna dessutom att bli ännu smartare och data från bilarna kommer bli en integrerad del i försäkringserbjudandet. 

– I den här nya verkligheten blir det allt mer ointressant och trubbigt att prissätta bilförsäkringen efter ägarens ålder och bilens effekt. Det är betydligt mer relevant att utgå från hur bilen används, bilens utrustning och i förlängningen även bilmodellens skadehistorik, säger Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam. 

Denna nya typ av försäkring som baseras på bilens säkerhetsutrustning är både transparent och bekymmersfri för kunden. Den stödjer också hållbara mobilitetslösningar med bildelning och bilpooler.  

– I framtiden tror vi att den kommer bli ett bra komplement till den traditionella bilförsäkringen tillsammans med en tredje kategori av bilförsäkring som skräddarsys efter varje användare, exempelvis ”pay as you drive”. För oss är det viktigt att vi även i framtiden kan erbjuda olika typer av försäkringar som tillgodoser alla kunders behov. 

Samarbetar med Volvo Cars

Redan i dag har Folksam ett unikt samarbete med Volvo Cars där en förmånlig och miljömärkt bilförsäkring från Folksam ingår i bilens pris när man köper en elbil online. Det gäller helelektriska XC40 och deras första renodlade elbil, C40 Recharge. 

– Det innebär att vi ger kunderna en bra och prisvärd bilförsäkring som en integrerad del av bilen. Den integrerade försäkringen och det fasta priset gör bilköpet enklare och kostnaden mer transparent, säger Josef Halldelius.

– I och med att Volvo Cars onlineförsäljning är en ny satsning, har vi kunnat bygga upp denna nya försäkringsmodell helt från grunden – en anpassad gruppförsäkringslösning till ett fast pris och som är helt oberoende av vem som kör bilen, säger Josef Halldelius. 

Försäkringen är dessutom märkt med Bra Miljöval enligt Naturskyddsföreningens högt ställda kriterier. 

– Vi är det enda stora försäkringsbolag som har miljömärkta bilförsäkringar. Det innebär bland annat att kunderna kan vara säkra på att vi använder miljövänliga material vid reparationer och att vi ställer höga krav på våra leverantörer och på våra egna investeringar. 

Höga ambitioner 

Folksams ambitioner vad gäller hållbarhet rimmar dessutom väl med Volvo Cars. Bland annat har Volvo Cars som plan att bli ett helt renodlat elbilsföretag vid 2030. 

Folksam och Volvo Cars delar också visionen att den bästa olyckan är den som aldrig sker och båda företagen jobbar aktivt för detta, bland annat genom forskning.  

– Vi samlar hela tiden in nya insikter och data som kan hjälpa oss i vår strävan att förebygga och minska antalet olyckor, säger Josef Halldelius.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Folksam och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?