1515

Fineshelf.com lanserar nättidning med presenttips

Fineshelf.com lanserar idag sin nya satsning: Fineshelf Magazine, en kommersiell nättidning som recenserar och tipsar om trendande produkter på den nordiska marknaden.

Fineshelf.com - en rekommendationssajt för exklusiva och annorlunda presenter lanserade 2018 och har på kort tid blivit en destination för inspiration inom design, produkter, inredning & lifestyle.

Bakom sajten står Fineshelf AB med grundarna Carl Ponnert, Georg Dalen & Patric Örner som alla tre besitter en bakgrund från presentmarknaden.

“Vi var delaktiga i att lansera de största present-sajterna på våra respektive marknader och tog senare ett större ansvar även för de europeiska huvudmarknaderna, Tyskland och Frankrike”

Fineshelf recenserar och tipsar om unika produkter som finns tillgängliga hos nordiska e-handlare. Affären är baserad på en kommission modell där samarbetspartners knyts direkt i avtal eller indirekt via nätverk. Partners är huvudsakligen större svenska e-handlare med gedigna track-records. 

“När vi värderar potentiella samarbetspartners finns det en del faktorer som spelar in, såsom fraktavtal, sajtens användbarhet och så klart kommissionen till oss vid en slutfört sälj.“

Grundarna möttes i en gemensam idé om att starta en ny presentbutik med ett annorlunda koncept: kvalitet framför kvantitet. En e-handel som inte nödvändigtvis hade det största utbudet, men där produkterna som utgjorde sortimentet samtliga skulle vara handplockade och kunde klassificeras som unika och riktigt spännande produkter. 

I April i 2019 ställde Fineshelf AB om från att tänka e-handel, till att etablera sig som publicist. Fineshelf.com håller således inget lager själva utan rekommenderar bara produkter hos tredje part. 

Idag huserar fineshelf.com flertalet kategorier med allt från exklusiva smycken, handväskor, morgonrockar och drinkvagnar. Det finns dock dock ett segment som pekar ut sig som kärnan i Fineshelfs koncept, nämligen present och julklappstips. 
 

Present & julklappstips 

Fineshelf.com sjösattes med en tydlig plan. Att samla alla svenska e-handlares presenttips på ett och samma ställe. Dolt bland hundratals svenska e-butiker finns bra presenter för alla tillfällen. På fineshelf.com får presentidéerna den uppmärksamhet de förtjänar.

Vi tyckte oss se en lucka i marknaden, nämligen att det inte fanns en aktör som specialiserat sig på presenter av kvalitet. I vår mening kan majoriteten av vad som marknadsförs som presenter idag, bäst beskrivas som krimskrams som förr eller senare slutar i byrålådan. 

Samtidigt kunde vi se en märkbar skillnad i Skandinavien jämfört med andra europeiska marknader sett till köpkraft. Skandinaver köper dyrare presenter. Något som var extra tydligt när vi tittade på AOV (Average basket values) på den svenska, norska och danska marknaden jämfört med europeiska marknader samt present förfrågningar som kom in från privat- och företagskunder

Det verkar som Fineshelf har träffat rätt. Redan en månad efter lanseringen nådde sajten över 30 000 besökare per månad. Efter lanseringen har ett antal onlinebutiker uttryckt sitt intresse att lista sina produkter i fineshelfs presenttips. Idag kan du finna tusentals presentidéer från varumärken som Gucci, Georg Jensen, Orrefors eller Stockholm design på fineshelf.com

Fineshelf utmärker sig med ett nischat urval av presenter till honom och henne. Du kan välja tillfälle eller mottagare och det finns även på kartan att så småningom utveckla en present konfigurator som låter dig specificera personlighet, intresse eller andra egenskaper. Vad som driver grundarna är att göra det både kul och bekvämt att hitta rätt present till dina nära och kära. 

Fineshelf Magazine - artiklar om annorlunda produkter

Fineshelf Magazine är en ny kompletterande del av vår sajt med mer redaktionella present- och julklappstips som kompletterar vår befintliga kategori-approach. Det vill säga att vi kombinerar den traditionella grid-designen (med 3-5 produkter per rad) som är standard inom e-handel, med ett bloggformat där produktbilderna är i fokus vilket är synonymt med redaktionella artiklar 

Vi hoppas att denna approach ska tas emot väl av våra besökare och det skall bli intressant att analysera hur detta påverkar besökarens resa och användarupplevelse på Fineshelf.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Tele2Annons

Experterna om de hetaste 5G-innovationerna

Den pågående utbyggnaden av 5G sätter högsta fart på Internet of Things. Det är experterna överens om.

– De korta svarstiderna öppnar för gränslös innovation på så många plan, säger Ulf Seijmer, innovationschef på nätverks- och kommunikationsföretaget Induo.

Läs om hur Tele2 Företag möjliggör kommande innovationer med 5G  

Innovation och uppkoppling hör ihop och 5G-nätet innebär nya möjligheter. Framför allt är det tre delar av transformationen som kommer att släppa loss en våg av innovationer: den extremt låga fördröjningen, en massiv utrullning av Internet of Things och privata 5G-nätverk.

Det menar två experter som Tele2 Företag har talat med. Mer konkret innebär den låga fördröjningen hos 5G att det blir möjligt med självkörande fordon och robotassisterade operationer på distans. När vi kan koppla upp miljarder små energisnåla enheter och sensorer kan också IoT slå igenom på allvar. Och i privata 5G-nät kan till exempel flygplatser, sjukhus eller fabriker få en uppkoppling med mobilitetens alla fördelar – men med samma tillförlitlighet, låga fördröjning och säkerhet som ett fast fibernät.

Farten ökar rejält

– Nu kopplas den fysiska världen ihop med internet. Ingen vet i dag exakt vad det kommer att innebära, men solklart kommer det att leda till stora effekter och innovationer, säger Magnus Melander.

Han är medgrundare av THINGS Stockholm och en av landets ledande experter på 5G och IoT. THINGS är en innovationshubb som kopplar ihop mogna teknikbolag med stora företag och internationellt riskkapital.

– Finessen är möjligheten att koppla på AI, artificiell intelligens, maskininlärning och andra former av deep tech, alltså ny, avancerad och potentiellt omvälvande teknik. Det kommer att öka farten rejält på den digitala transformationen.

Elk Live, den svenskbaserade ljudplattformen för musiker, körer och musikskolor, är enligt Magnus Melander ett bra exempel på innovationer vi kommer att få se de närmaste åren. Med Elk Live kan ett band via 5G-uppkoppling repetera som om alla satt i samma rum – trots att basisten sitter i Kristianstad, trummisen i Barcelona och keyboardspelaren i Oslo.

– Tjänsten är ett häftigt exempel på vad vi kan komma att få se tack vare 5G:s extremt låga fördröjning. Det visar verkligen skillnaden jämfört med tidigare nät och teknik, säger han.

Den uppkopplade människan

Både Magnus Melander och Ulf Seijmer, innovationschef på nätverks- och kommunikationsföretaget Induo, trycker på möjligheterna för företag, industrier och samhällstjänster när miljontals maskiner och enheter världen över kopplas ihop för att skapa digitaliserade, effektiva och resurssnåla flöden.

– Jag tror att vi kommer att få se många förbättringar inom till exempel lantbruket, säger Ulf Seijmer, som även är en av talarna på Tele2s kommande event IoT Talks 2021.

Anmäl dig här 

– Där kommer vi att kunna optimera gödsling och bevattning för bättre resursutnyttjande och högre avkastning. Fastighetsförvaltning och byggindustrins logistikflöden är andra områden där 5G-uppkoppling kommer att leda för förbättringar. Den uppkopplade människan är ett område vi bara har sett början på, tillägger han.

– Här finns ett spännande skarpt projekt i Sverige där vården kommer hem virtuellt till ett antal hjärtsjuka patienter, och genom uppkopplade sensorer kan vårdcentralen hålla koll på deras värden. Sedan har de videokonferenser med sin sköterska och läkare vid behov.

Massiv utrullning om ett år

Vad händer om ett år, fem år och tio år på det här området?

– Redan om ett år kommer 5G att vara så stort att vi får se en massiv utrullning av IoT, sensorer och enheter. Om fem år har vi en infrastruktur som möjliggör självkörande bilar och möjligheten för läkare att operera på distans med hjälp av robotar. Om tio år har vi gått ännu djupare med att koppla upp våra sinnen. Uppkopplingen blir en förlängning av individen, säger Ulf Seijmer.

Men det är svårt att vara specifik eftersom ingen egentligen vet, menar Magnus Melander.

– Helt klart är att 5G och IoT på allvar kommer att kicka igång deep tech som AI och maskininlärning. Det öppnar för innovationer som kommer att kunna lösa klimathotet och andra stora samhällsproblem.

Läs om hur Tele2 Företag möjliggör kommande innovationer med 5G  

Mer från Tele2

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tele2 och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?