Annons

Flygpriserna till USA faller igen

Flygpriserna till USA fortsätter att falla. Genomsnittspriset för flygbiljetter till New York och Los Angeles har aldrig varit lägre i vecka 43.

Detta visar en priskontroll som utförts av Svenskt FlygprisindexTM som ägs av Travelmarket.se, och som har mätt priserna på flygresor i mer än tio år.

Genomsnittspriset har sjunkit med upp till 56% sedan 2009

Genomsnittspriset på en flygbiljett med avresa i vecka 43 har sjunkit med så mycket som 55% till Los Angeles och 43% till New York, mätt från flygplatserna i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn sedan 2009.

Jämfört med förra året sjönk genomsnittspriserna för både Los Angeles och New York med 22%.

Priskontroll utfört av Svenskt FlygprisindexTM för prisjämförelsetjänsten Travelmarket.se.

Grafen visar genomsnittspriser från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Los Angeles och New York.

Priskontrollen för flygresor med avresa i vecka 43 visar att det finns flera rutter med rekordlåga priser. Följande priser på flyg med avresa i vecka 43 är de lägsta priserna som någonsin uppmätts för vecka 43 i indexets historia:

Köpenhamn till New York t/r - 2 016 kr.
Köpenhamn till Los Angeles t/r - 2 281 kr.
Stockholm - New York t/r - 2 503 kr.

Göteborg till New York t/r - 2 631 kr.

Göteborg till Los Angeles t/r - 2 920 kr.

Expert förutspår ytterligare prisfall

"Konkurrensen mellan flygbolagen är mycket hård och kapaciteten av flygstolar på marknaden har aldrig varit större. Det har pressat ner priserna under de senaste tio åren, och jag tror att vi kommer att se ytterligare ett fall i flygpriserna, oavsett flygskatten, vilket bara fick priserna att stiga under en kort tid, säger Ole Stouby, VD på prisjämförelsesajten Travelmarket.se, som publicerar Svenskt FlygprisindexTM.

Ett par goda råd när du ska hitta billiga flygbiljetter

Att hitta de billigaste flygningarna är inte alltid lätt, men med några små tips och tricks blir det mycket lättare. På bloggen på Travelmarket.se kan du hitta flera artiklar som gör det lättare för dig att hitta de billigaste flygbiljetterna och få inspiration till olika resmål.

Om Travelmarket.se:

Travelmarket är ett danskt företag med lång erfarenhet från resebranschen. Det är Nordens äldsta resesökmotor och har funnits på den svenska marknaden sedan 1998. Travelmarket.se har hjälpt svenskarna med att hitta de billigaste resorna i mer än 15 år.

Kontaktinformationen till pressansvarig:

VD Ole Stouby
Telefon: +45 40 81 72 47
E-postadress: ols@travelmarket.com

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?