ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Patrik Westberg krönt till Sveriges sportkommentator 2018 av TVmatchen.nu

Patrik Westberg stod som segrare i den första upplagan utav Årets sportkommentator. Den folkkäre kommentatorn fick flest av folkets röster i tävlingen som anordnas utav Tvmatchen.nu, Sveriges största guide till sport på TV.

Årets sportkommentator lanserades för att hylla kommentatorerna som tar oss igenom såväl höjder som dalar inom svensk TV. Tävlingen engagerade fans och sportfanatiker runtom i Sverige och det var över 10,000 som tog tillfället i akt att rösta på sin favoritkommentator från det gångna året.

Westberg har tagit sportsverige med storm på senare tid och kunde med hjälp av sin karisma och charmiga sätt att kommentera bland annat SHL, Hockeyallsvenskan, Allsvenskan och Superettan säkra upp majoriteten utav rösterna framför stora namn som Chris Härenstam, Lena Sundqvist, Niklas Holmgren och Roberto Vacchi.

Patrik Westberg om att få motta priset som Årets sportkommentator 2018: 

”Naturligtvis blev jag chockad när jag fick höra att jag var nominerad, att jag dessutom får vinna tävlingen gör mig så otroligt glad. Jag delade det på Twitter och fick väldigt många fina kommentarer och uppskattning för det jobbet jag gör. Såklart är det här en underbar känsla, men än viktigare så visar det mig att det finns ett syfte i det jag gör. Att veta att det finns människor där ute som verkligen gillar att jag kommenterar på mitt sätt är det bästa priset jag kan tänka mig. Jag brukar vara väldigt hård mot mig själv, men just nu är jag bara glad över att veta att jag inte behöver ändra någonting i mitt sätt att kommentera matcher.”

Erik Jensen, Managing Director på Tvmatchen.nu:

”Vi på TVmatchen vill hylla individerna som förgyller sändningarna med sin expertis och karisma. Det är vårt sätt att ge tillbaka för alla oförglömliga minnen som skapats tillsammans med kommentatorerna. Jag vill gratulera Patrik till titeln som Sveriges bästa sportkommentator, jag hoppas även att vi kan fortsätta den här traditionen även nästa år så att sportfans över hela Sverige kan få vara med och hylla sina favoritkommentatorer.”

Patrik Westberg Q&A 

Vilket sportevenemang drömmer du om att få kommentera?

”Sverige i VM såklart! Allra roligast hade det såklart varit om vi var i final. Det skulle innefatta väldigt mycket stress, men också passion och stolthet för mig som kommentator, och för hundratusentals fans ute i landet. Att kommentera ett så stort evenemang är inte bara otroligt utmanande, utan även belönande på många sätt och vis.

Har du alltid velat kommentera sport?

”Sport har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag spelade både fotboll, hockey och handboll som yngre och jag har alltid tagit njutning i att se proffsen spela. Som ung hade jag drömmar om att få kommentera sport men fick höra i skolan att jag inte var tillräckligt bra, att jag aldrig skulle åstadkomma något stort här i livet. Det tog väldigt hårt på mig och jag tappade gnistan, men jag gav aldrig upp. Det var inte förräns jag passerat 30-strecket som jag fick möjligheten att ta klivet och kommentera sport på riktigt. Jag började med mindre event och allteftersom tiden gick rekommenderade mina vänner mig till större event. Till en början var det främst sport på den lokala radiostationen och det fungerade ganska bra. Till slut blev jag rekommenderad av en gammal journalist-vän till en TV station i Stockholm. Min första reaktion var total rädsla, jag var livrädd att folk inte skulle uppskatta mitt sätt att kommentera. Reaktionerna blev istället de motsatta och det var första gången i mitt liv där jag kände att jag verkligen kunde uträtta något stort och bra. Sedan den första sändningen TV-sändningen har det gått som på räls.”

Har du något favoritlag i Allsvenskan och vem vinner serien i år?

”Något favoritlag har jag inte längre, jag hade innan jag började kommentera men den där favoritkänslan försvann när jag var tvungen att vara objektiv i mitt sätt att kommentera matcherna. Jag tror årets upplaga av Allsvenskan kommer bli väldigt jämn i toppen, Malmö känns väldigt starka, tillsammans med AIK. Men även lag som Djurgården och Norrköping har chans. Jag hoppas på en jämn och spännande säsong, Malmö har det väldigt bra ekonomiskt ställt jämfört med de andra lagen och det är såklart en enorm fördel.

***

Om TVmatchen.nu

Tvmatchen.nu är en ledande sportmediaplattform och mobilapplikation som tillhandahåller Sveriges största Sport-Tvguide till sportintresserade i Sverige. Tjänsten tillhör familjen TV-guider som riktar sig till respektive marknader i Norge (Tvkampen.com), Danmark (Tvsporten.dk), Tyskland (Tvsportguide.de) och Storbritannien (Tvsportguide.com). Plattformen täcker en mängd sporter såsom fotboll, golf, tennis, Formel 1, boxning, MMA och ishockey med mera. Målet med vår anpassningsbara produkt är att vara den ultimata guiden för alla sportfans världen över. 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies