ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Aritco förvärvar TKS Heis, en ledande norsk tillverkare och installatör av plattformshissar

Investment AB Latour (publ) har genom dotterbolaget Aritco Group tecknat avtal om att förvärva TKS Heis AS med säte i NÆRBØ, Norge. Tillträde sker 31 januari 2019.

TKS Heis är en ledande norsk tillverkare och installatör av plattformshissar och installatör av personhissar. Företaget grundades 1997 och har byggt upp en verksamhet med utveckling och tillverkning vid huvudkontoret i NÆRBØ och en sälj-, installations- och eftermarknadsorganisation som servar större delen av den norska marknaden. Omsättningen för 2018 uppgick till 155 miljoner NOK och bolaget har 74 anställda.

Förvärvet av TKS Heis kompletterar Aritcos produktportfölj och stärker erbjudandet till existerande distributionsnätverk. Dessutom stärker förvärvet en redan stark position på den norska marknaden.

”TKS Heis har varit återförsäljare av Aritcos produkter i Norge sedan 1997 och jag är mycket glad över att få Latour och Aritco som ny ägare. Jag är övertygad om att Aritco som långsiktig och industriell ägare med en kundbas på ett stort antal marknader kommer utgöra ett utmärkt fundament för fortsatt tillväxt för TKS Heis och våra produkter i och utanför Norge”, säger Tønnes Helge Kverneland, VD T. Kverneland & Sønner AS.

”Vi har haft ett nära partnerskap med TKS Heis sedan 1997 och vi har lärt känna TKS som en mycket professionell aktör, förvärvet säkrar denna relation för framtiden. TKS ger oss tillgång till en produkt som kompletterar vårt existerande sortiment på ett utmärkt sätt. Dessutom adderar TKS Heis stor erfarenhet och kompetens på området eftermarknad, vilket kommer hjälpa oss i vår utveckling av eftermarknadsprodukter och tjänster”, säger Martin Idbrant, VD Aritco Group.

Göteborg, 11 januari 2019

INVESTMENT AB LATOUR (PUBL)
Jan Svensson
VD och koncernchef

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Martin Idbrant, VD Aritco group AB, 0727 15 36 52
Gustav Samuelsson, affärsutveckling Investment AB Latour, 0735 52 55 59

Aritco Group är en globalt ledande tillverkare av plattformshissar för enfamiljshus samt tillgänglighetsanpassning av publika/kommersiella byggnader. Försäljning sker via ett starkt nätverk av lokala partners i Europa, Mellanöstern och Asien.  

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 49 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter drygt 11 miljarder kronor.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande 2019-01-11

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies