Hansa Biopharma bekräftar uppföljningsmöte med FDA

Hansa Biopharma bekräftar att man kommer att ha ett uppföljande möte med den amerikanska läkemedelsmyndigheten, U.S. Food and Drug Administration den 20 november 2019. Mötet ligger helt i linje med vad som tidigare kommunicerats.

Lund, Sverige, den 25 september 2019. Hansa Biopharma, som är ledande inom utvecklingen av immunmodulerande enzymteknik för behandling av sällsynta IgG-medierade sjukdomar, meddelade idag att ett datum fastställts för ett uppföljande möte med den amerikanska läkemedelsmyndigheten, U.S. Food and Drug Administration (FDA). Mötet kommer att äga rum den 20 november 2019.

Vid det kommande FDA-mötet avser Hansa Biopharma fortsätta diskussionen från december 2018 om vägen framåt när det gäller ansökan om marknadsgodkännande för imlifidase vid njurtransplantationer av högsensitiserade patienter i USA.

Under det inledande mötet med FDA i december 2018 gav myndigheten en positiv återkoppling på de fas II-data som tagits fram om imlifidase och bekräftade det uttalade och otillfredställda medicinska behov som finns hos högsensitiserade patienter, som har extremt svårt att få tillgång till en njurtransplantation.

Sedan mötet 2018 har Hansa Biopharma genomfört kompletterande analyser för att ytterligare belysa värdet av imlifidase för högsensitiserade patienter, också i perspektivet av USA:s njurallokeringssystem (Kidney Allocation System, KAS).

Hansa Biopharma förväntas få protokollet från FDA-mötet före december månads utgång 2019.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Klaus Sindahl, Head of Investor Relations
Hansa Biopharma 
Mobil: +46 (0) 709-29 82 69
E-post: klaus.sindahl@hansabiopharma.com

Rolf Gulliksen, Head of Corporate Communications
Hansa Biopharma
Mobil: +46 (0) 733-32 86 34
E-post: rolf.gulliksen@hansabiopharma.com


Följande bilagor finns för nedladdning:
Hansa Biopharma bekräftar uppföljningsmöte med FDA

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?