Annons

Almi Invest investerar i Mindmores digitala plattform för kognitiva test

Almi Invest investerar 1,5 miljoner kronor i Mindmore, som utvecklar en digital plattform för kognitiv testning vid utredning av demens, depression och utmattningssyndrom. I emissionen på totalt 7,5 miljoner kronor deltar också STING och privata investerare, bland andra Leksell Social Ventures. Pengarna ska gå till vidareutveckling av tjänsten, marknadsintroduktion och försäljning.

Mindmores plattform mäter patientens kognitiva förmågor genom att testa bland annat minne, språk, exekutiva funktioner och reaktionssnabbhet. Detta används som underlag vid utredning av bland annat demens och utmattningssyndrom. Idag görs dessa tester manuellt med papper och penna, vilket är både tids- och resurskrävande samt kräver specialutbildade testledare. Den manuella processen gör det också svårt att jämföra resultat över tid och monitorera patienters progression. Mindmore har digitaliserat de etablerade testerna till en plattform, som utförs på en surfplatta och inte kräver någon testledare. Det betyder att fler patienter kan testas, resurser frigörs och vårdpersonal slipper tidskrävande administration och testledning. - Mindmores tester är baserade på klinisk praxis och vedertagen forskning, säger Pär Nordström, Investment Manager på Almi Invest. Tjänsten digitaliserar ett stort behov i vården och medför besparingar i både tid och pengar, samtidigt som kvaliteten ökar. Testplattformen vänder sig till primär- och specialistvård, som har patienter med kognitivt relaterade sjukdomar, för att minska resurserna kognitiv testning kräver, samt öka kvalitén på dessa. - Vi har redan testat vår tjänst hos pilotkunder, med goda resultat, säger Sara Wallén, grundare och vd Mindmore. Med denna investering får vi möjlighet att ta nästa steg i vår utveckling och lansera tjänsten brett i hela Sverige. Vår målsättning är att möjliggöra jämlik kognitiv vård och testning i hela Sverige – oavsett var patienter bor ska de ha möjligheten att få göra kognitiva tester tidigt. Mer information lämnas av Pär Nordström, Investment Manager, Almi Invest, tel 072-513 06 06, mail par.nordstrom@almiinvest.se Sara Wallén, vd Mindmore, 0735 71 80 76, sara@minnemera.se

Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?