Höstens populäraste resmål

Nu när sommaren börjar ebba ut och vardagen börjar komma ikapp drömmer sig många bort till varma stränder, sol och bad. Även om det inte går att förlänga den svenska sommaren, den är som Tomas Ledin en gång sjöng kort, finns det gott om attraktiva resmål i höst, oavsett om du är ute efter värme eller andra äventyr. Så vart väljer svensken att åka? Efter en svagare period är USA nu tillbaka på allvar med populära resmål som Miami, New York, och Orlando.

- Det är tydligt att svenskar väljer sol och värme när de åker på resor i Oktober och November, säger Johan Peterson som driver prisjämförelsesajten Flyg.nu. Att fly undan kylan på hösten är dessutom en bra idé eftersom priserna då är ganska låga, i alla fall om man undviker höstlovet.

- Det gäller dock att vara snabb med att boka eftersom många svenskar just nu planerar sina höstresor.

 USA tillbaka på topplistan

Städer som Orlando, Miami, New York, Los Angeles och San Francisco är i princip alltid populära bland oss svenskar. Under sommarmånaderna valde dock svenskarna bort den amerikanska kontinenten och det var då endast New York som tog sig in på topplistan. Det största största skälet till detta var den svaga svenska kronan som gör att en USA-resa är relativt dyr i nuläget.

Nu är dock är dock tre amerikanska storstäder tillbaka på 10-i-topplistan och Miami är faktiskt det mest populära resmålet för svenskar i höst. En stor anledning till detta är att att de flesta Karibiska kryssningar utgår härifrån och att många svenskar har den här typen av resor som semesterdröm.

Höstens hetaste städer för weekendresor

Storstadssemestrar var populära i somras och fortsätter att vara det även under denna årstid. Den största ökningen i popularitet står Krakow för. En anledning till detta är naturligtvis att det är ett väldigt prisvärt alternativ men det är också en stad som har väldigt mycket att erbjuda när det handlar om mat, historia och kultur.

Även Turkiet och Egypten är tillbaka på listan. Även när det gäller Turkiet handlar populariteten mycket om priset, men också om att värmen stannar längre där än i Spanien och Grekland. Svenskarna har tidigare varit reserverade inför Turkiet som resmål, men detta verkar inte längre vara fallet.

Egypten är också en destination som svenskarna har varit lite osäkra på de senaste åren, detta på grund av oroligheterna där. Egyptiska Hurghada hamnar dock på tio- i-topplistan när det gäller höstens solresor och det är troligtvis läget vid Röda havet, i kombination med den relativt korta flygresan som lockar.

Var är det varmt i Oktober och november?

Önskemålen när det handlar om temperaturer på semestern skiljer sig givetvis, men det är uppenbart att många svenskar är sugna på sol och värme när hösten börjar bita sig fast. Vill man ha temperaturer runt 30 grader funkar resmål som Mexico, Dubai, Egypten, Dominikanska Republiken, Jamaica, Sri Lanka och Kap Verde bra. Om man nöjer sig med en temperatur runt 25 grader funkar det alldeles utmärkt att välja resmål som Los Angeles, Albanien, Malta, Vietnam, Kanarieöarna, Mauritius och Cypern. Om man tycker att 20 grader är helt tillräckligt funkar vissa europeiska resmål som exempelvis Rom Lissabon och Florens, men också San Francisco.

Kontaktuppgifter:

www.flyg.nu

info@flyg.nu

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från ScriveAnnons

”Scrive är en viktig pusselbit i att skapa en trygg uthyrning för våra kunder”

Bedrägerier kopplat till bostadsuthyrning inleds ofta på Internet.

Scrives e-signeringstjänst kan minska risken för att man ska bli lurad.

– Vi jobbar löpande för att minimera oseriösa aktörer på våra marknadsplatser, säger Stephanie Olsen, Customer experience manager på Qasa.

Få alla viktiga avtal signerade snabbt och pålitligt 

Marknadsplatser som hanterar uthyrning av bostäder har en ökad risk för närvaro av bedragare – det var en av anledningarna till Qasa grundades 2014. Företaget ville skapa en trygg marknadsplats för båda parter, och samtidigt jämna ut maktbalansen mellan hyresvärd och hyresgäst.

Qasa har tagit fram en helhetslösning där företaget hanterar deposition och hyresbetalningar, och där det elektroniskt signerade hyresavtalet via Scrive ökar säkerheten.

– I vår tjänst Hyrespaketet (även känt som Trygg uthyrning) ingår bland annat digital signering av hyresavtalet, vilket gör att våra kunder slipper oroa sig för att bli lurade då alla transaktioner går via Qasa, säger Stephanie Olsen.

Qasa har sedan starten 2014 använt sig av Scrives tjänster.

– På den tiden var det inte lika vanligt med elektronisk signering som det är idag. Vi var ute efter att skapa en modern och effektiv process rakt igenom och valde därför att skapa ett digitalt avtal med enkel signering.

Med Scrive garanteras säkerheten

När Qasa vände sig till Scrive stod det snabbt klart att Scrives eID-hub (företagets produkt för att tillhandahålla id-verifiering och autentisering via exempelvis BankID i Sverige eller NemID i Danmark) var den rätta produkten. 

Genom eID-hubben har Qasa möjlighet att använda sig av flera olika eID:n för att öka tryggheten i varje transaktion. 

– Trygghet och säkerhet är vårt huvudfokus, och då blir verifieringen ett självklart led i det. Vi vill inte tumma på säkerheten bara för att vi är digitala, snarare tvärtom. Scrive har hjälpt oss med BankID-verifiering av annonsörer på Blocket bostad, och med elektronisk signering av hyresavtal sedan vår start. 

Enligt Stephanie är det digitala kontraktverktyget ”otroligt smidigt”.

– Avtalet är framtaget av jurister och säkerställer därför schysta villkor för båda parter, sen kan hyresvärden specificera vissa detaljer vid behov i verktyget på hemsidan. När hyresvärden känner sig redo skickar hen enkelt avtalet för signering med ett knapptryck. När båda parter har BankID-signerat hyresavtalet finns det alltid tillgängligt på vår plattform för båda att se.

Qasa måste följa penningtvättslagen, vilket innebär att de behöver säkerställa att hyresvärden som mottar hyresutbetalningen är den som den utger sig för att vara. 

– Elektronisk signering är ett sätt för oss att säkerställa det, avslutar Stephanie.

Med Scrive tar ditt företag klivet in i en digital framtid – läs mer här 

Fakta: Scrive

✓ Scrive grundades 2010 och blev snabbt marknadsledare i Norden inom elektroniska signeringslösningar. 

✓ Företaget är, med kunder i över 30 länder, känd som en innovatör inom arbetsflödesautomation som kräver elektronisk signering och digital identitetautentisering.

✓ Varje månad hanterar Scrive drygt två miljoner signerade dokument.

✓ Företaget växer snabbt med kunder i vitt skilda branscher. Exempelvis signeras de flesta telekomavtal och nästan alla bilfinansieringsaffärer i dag elektroniskt.

Mer från Scrive

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Scrive och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?