Annons

Construction started at SSM’s Täby Turf rental project with 178 units

Today, sod was turned with a symbolic three-headed spade at SSM’s rental project Täby Turf by Mattias Lundgren, SSM’s interim CEO, Johan Algernon, municipal councillor (M) and Chairman of the Täby City Council, and Rikard Norström from housing company Willhem. Täby Turf is SSM’s first rental property where construction has started, a project within the framework of the company’s clear growth strategy in rental housing. The project was sold earlier through forward funding to Willhem for 473.0 MSEK. Täby Turf consists of 178 rental apartments and it is part of Täby municipality's development of the new Täby Park district.

A first symbolic shovelful of sod was turned today at SSM’s rental project Täby Turf by Mattias Lundgren, SSM’s interim CEO, Johan Algernon, municipal councillor (M) and Chairman of the Täby City Council,
and Rikard Norström from housing company Willhem.

Täby Turf, which is part of the new Täby Park district where at least 6,000 homes are being built, is attractively located near the town square and 400 m from the Galoppfältet light rail station. The property has a fresh design featuring buildings of varying heights with brick and plaster facades. The total floor space is 8,713 m2 divided into one to three-room apartments of 35 to 70 m2, 85 percent of which are one and two-room units of 35 to 48 m2. The project also includes commercial premises – three retail spaces and a preschool for about 40 to 60 children. Tenants are expected to move in during 2021.

- Täby Turf offers attractive, modern rentals close to excellent public transport, which is in demand among tomorrow’s urbanites. It is therefore with great pleasure that SSM has taken part in the sod turning ceremony at Täby Turf today together with Täby Municipality and Willhem, says Mattias Lundgren, interim CEO SSM.

- Täby Turf is the first of SSM’s rental projects where construction has started in line with the company’s clear growth strategy within developing rental apartments, says Mattias Lundgren, interim CEO SSM.  

The project was sold earlier through forward funding to housing company Willhem for 473.0 MSEK. Revenue from the project will be recognized gradually during the construction period and will have a marginal impact on profits in 2019.

For more information, please contact:
Ann-Charlotte Johansson
Chief Communications & IR Officer
Phone: +46 761 65 17 71
Email: ann-charlotte.johansson@ssmliving.se
Twitter: @anncharlotteSSMAbout SSM Holding AB (publ) 
SSM produces functionally smart and affordable homes with attractive common areas, close to public transport and the city center for the company’s target group – the urbanites of tomorrow. The company envisions a housing market that is accessible toas many people as possible and aspires to produce 50 percent cooperative apartments and 50 percent rental units. SSM is the leading property developer in its niche within the Greater Stockholm area and at end of June 2019, the company has approximately 6,200 building permits in its portfolio. 
SSM has been listed on Nasdaq Stockholm since April 6, 2017.
www.ssmlivinggroup.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Press release (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från ForenaAnnons

Forena vill göra privat pensionssparande förmånligt – för alla

Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena
Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena

Pensionsnivåerna sjunker för varje årskull som går i pension. Tjänstepensionen har blivit en nödvändighet snarare än en guldkant på ålderns höst, men detta till trots saknas stimulansåtgärder som uppmuntrar och underlättar för privat pensionssparande. Det vill försäkringsbranschens fackförbund Forena ändra på. 

Pensionerna är en kärnfråga för det svenska samhället, oavsett politisk hemmahörighet. I takt med att befolkningen åldras och att pensionssystemet inte täcker upp i den mån som var avsett, riskerar vi att hamna i en framtid där våra äldre tvingas förlita sig på bidrag för att ens överleva.

– Hela 450 000 anställda saknar tjänstepension. Samtidigt arbetar runt 500 000 kvinnor deltid, 120 000 personer är småföretagare och vi har stor inflyttning. Vi pratar om över en miljon människor som behöver få chansen att spara ikapp, säger Forenas förbundsordförande, Anders Johansson.

Ett ointresse kring förändring

Det är dock en komplex fråga. I dag premieras till exempel företagare med förmånliga skatteregler för att avdrag vad gäller avsättning till tjänstepensionen. Yrkesverksamma som tjänar över 45 000 i månaden kan löneväxla förmånligt, men för 90 procent av dem som jobbar ges inga förmåner. 

– Det är överraskande att politikerna är så ointresserade av att förändra situationen. Istället gömmer de sig bakom Pensionsgruppens oantastlighet och ser en konflikt mellan subventionerat pensionssparande och konsumtion för tillväxt. Därtill finns en missuppfattning om att subventioner bara skulle leda till ökat pensionssparande hos höginkomsttagare, något som inte alls stämmer.

Tre reformförslag

Anders, som själv har lång erfarenhet från försäkringsbranschen, konstaterar att det i realiteten finns ett stort intresse från svenskarna att pensionsspara, men att de reducerade avdragsmöjligheterna har satt käppar i hjulet för andra.

– Därför presenterar vi tre reformförslag; till att börja med borde det införas matchat sparande, där staten matchar en viss procent av allt man månadssparar. Det är enkelt och man kan delta på den nivå man väljer själv.

Det andra förslaget är att öppna möjligheter för att man själv ska kunna göra insättningar till premie- och tjänstepension. Infrastrukturen för en sådan här modell finns redan i många andra länder och fungerar väl.

 – Det tredje förslaget är att låta äldre som säljer sina bostäder få omvandla reavinsten till livränta. Då får pensionärer pengar som förstärker pensionen samtidigt som vi ökar rörligheten på bostadsmarknaden.

Mycket på agendan

Medan pensionerna är en central fokuspunkt för Forena arbetar fackförbundet hårt även med en mängd andra sakfrågor. Högaktuellt just nu är exempelvis förhandlingarna mellan Svenskt näringsliv, LO och PTK kring LAS, omställningsfrågor och A-kassefrågor. 

– Förhandlingarna beräknas vara klara i slutet av september och det är mycket spännande. Vi berörs förvisso inte direkt av diskussionerna, men kommer ändå att påverkas av resultatet. Nu i oktober påbörjar vi också våra löneförhandlingar, så det finns mycket på agendan, avslutar Anders.

FAKTA OM FORENA

Forena är försäkringsbranschens fackförbund. Vi jobbar för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för anställda inom försäkring och finans. Våra medlemmar finns inom alla yrkesroller på försäkringsbolag, banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Forena är det största facket bland akademiker och chefer i försäkringsbranschen och vi ansluter studenter, yrkesverksamma och chefer. 

Läs mer om Forena

Mer från Forena

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Forena och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?