Annons

For use in demanding applications, COSEL’s very high reliability 80W DC/DC converter comes with 10 year warranty

• 10 year warranty • 80W in 2x1 inch industry footprint, metal case potted • Soft switching, synchronous rectification and efficiency up to 94% • Ultra wide input voltage range (4:1) covered by two series from 9V to 76V • Approved to UL62368-1, C-UL [CSA62368-1) and EN62368-1 Cosel Co, Ltd (6905: Tokyo) today announced the release of a very high reliability 80W DC/DC converter, the MGF80. Packaged in an industry standard 2x1 inch, six sided, shielded metallic case, the MGF80 series has been designed to Cosel’s strict criteria for high performance and reliability, contributing to the company’s world class quality with a failure rate of below 30 parts-per-million (ppm). All components are selected for a very long lifetime, making the MGF80 one of the most reliable DC/DC converters in its category. Accordingly, Cosel backs up the MGF80 series with a long, confidence inspiring warranty period of 10 years. To guarantee lifetime quality, the MGF80 does not include aluminum or tantalum capacitors.

Addressing a large range of demanding applications, the MGF80 series is available in two input voltages, 9V to 36V and 18V to 76V. A single output version, the MGFS80 is available in four output voltages, 3.3, 5, 12, and 15V, and can be adjusted within a range of +/- 10% using a resistor bridge or potentiometer. A dual output version, the MGFW80 is available in two, factory trimmed output voltages, +/- 12V and +/- 15V, offering the possibility to provide respectively, 24V and 30V between the two ends.

Thanks to synchronous rectification and soft-switching technology, the MGF80 series’ efficiency is a high 94% typical. All models deliver an available power level of up to 81.6W, but to maintain high performance the output power of the 3.3V MGFS80243R3 is limited to 59.4W.

Designed to power demanding applications, the MGF80 series features a wide operating temperature range of -40 to +85 degrees C with a maximum case temperature of +110 degrees C. The MGF80 includes overcurrent and overvoltage protection, and to protect against overheating it includes thermal protection that switches the unit off when the maximum allowable safe temperature is reached.

Built with robustness in mind, the rugged MGF80 series has been tested to sustain rough conditions and has passed three axis vibration testing equivalent to 10G and shock testing of 50G.

Housed in a six sided, brass, nickel plated housing measuring an industry standard 50.8 x 25.4 x 9.9 mm (2 x 1 x 0.39 inch), the unit uses lead-free plated copper pins. Weight is just 50 grams.

The MGF80 series has an input-output isolation of 1500VDC, and an input and output to case isolation of 1000VDC. It is UL62368-1, C-UL [CSA62368-1) and EN62368-1 approved and CE mark 2014/35/EU. The MGFS80 and MGFW80 are RoHS compliant.

Combining high reliability, low conducted and radiated emission levels, high power performance levels and a wide range of products able to power from 9V up to 76V, the MGF80 series is the ideal power solution for industrial, IoT, mobile equipment and especially in demanding applications.

For lower power requirements in demanding applications, COSEL offers the 1x1 inch, high power density, 40W MGF40, as well as a wide range of high reliability, single-in-line, DC/DC converters.

Related links:
MGFS80
https://www.coseleurope.eu/Products/DC-DC/MGFS/MGFS80

MGFW80
https://www.coseleurope.eu/Products/DC-DC/MGFW/MGFW80
 

For more information contact:

Press and media relations
Patrick Le Fèvre
Phone: +46 (0) 158 703 00

Sales and technical requests
COSEL EUROPE GmbH
Berner Straβe 53, 60437 Frankfurt am Main, Germany
https://www.coseleurope.eu
TEL: +49-69-95-0079-0
FAX: +49-69-50-8302-00
E-mail: sales@coseleurope.eu

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från KIAAnnons

Kia lanserar laddbar SUV – med sju sittplatser och fyrhjulsdrift

En helt ny generation av den sjusitsiga suven Kia Sorento lanseras nu.

Och: Inom kort finns den som laddhybrid.

Under första kvartalet 2021 kommer de första bilarna att levereras i Sverige.

Helt nya Kia Sorento – här finns allt du behöver veta om den 

Kia satsade tidigt på att elektrifiera så många modeller som möjligt och har sedan 2018 varit störst på laddbara modeller på den svenska marknaden. Över hälften – 56 procent – av de bilar som såldes mellan januari och september i år var laddbara bilar. Och redan nästa år är målet att den siffran ska vara 80 procent.

– Om man vill bidra med verklig nytta måste man våga tänka nytt. Vi vill att många – inte bara några få – ska ha möjlighet att ställa om till laddbara bilar. Kia har ambitionen att leda omställningen till en mer hållbar mobilitet, säger Jonas Nilsson, marknadschef Kia. 

Fyrhjulsdrift och automatlåda

Nu kompletterar biltillverkaren sitt laddbara utbud med ännu en viktig modell – den sjusitsiga suven Kia Sorento som först lanseras med en dieselmotor, men som i början av nästa år kommer som laddhybrid.

Nya laddbara Kia Sorento kombinerar en turboladdad bensinmotor på 1,6 liter och 180 hästkrafter och ett vridmoment på 265 newtonmeter med ett batteri på 13,8 kWh och en elmotor på 91 hästkrafter. Tillsammans ger det en systemeffekt på 265 hästkrafter och 350 newtonmeter. 

Drivningen sker på alla fyra hjulen genom en sexväxlad automatlåda som tillåter att både bensin- och elmotor ger full effekt samtidigt. För första gången använder sig Kia av ett oberoende kylningssystem för batteripaketet i en laddhybrid för optimal kapacitet.

Sju sittplatser och stort bagageutrymme

Sorento byggs på en ny suv-plattform där det stora batteriet har placerats under golvet till passagerarutrymmet. Det har skapat förutsättningar för en rymlig kupé med sju sittplatser – och ett av klassens största bagageutrymmen. Med den bakre sätesraden nedfälld finns här plats med upp till 809 liter last. Fäller man även mittenraden rymmer Kia Sorento Plug-In Hybrid 1 998 liter. 

Nya Kia Sorento har en högre teknisk standardutrustningsnivå än sina föregångare. Bland annat ingår dubbla digitala skärmar med funktioner och tjänster som är kopplade till telematiksystemet UVO Connect. Ett antal förarassistanssystem, som till exempel Blind-Spot View Monitor (standard från utrustningsnivån Advance Plus) som visar rörlig bild av det som döljer sig i dödavinkeln på displayen framför föraren är en annan nyhet.

Genom att använda både kamera och radar kan nya Sorento fånga upp och analysera information om andra bilar, fotgängare eller cyklister som korsar vägen för att undvika eventuella kollisioner. Systemet, som kallas FCA, kan också förhindra kollisioner med fordon när man svänger vänster vid en korsning. Om FCA upptäcker en potentiell fara visas en varningssignal i instrumentklustret och maximal bromseffekt appliceras.

Precis som alla andra modeller från Kia har Sorento sju års nybilsgaranti direkt från fabrik. Garantin gäller även EV-batterierna. I Sverige lanseras Kia Sorento i tre utrustningsnivåer; Action, Advance och Advance Plus. 

Helt nya Kia Sorento – här finns allt du behöver veta om den 

 

 

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?