Annons

LightAir och Office Management inleder samarbete för att leverera hälsosam inomhusmiljö i Norden

LightAirs nya koncept Health+ levererar ren luft som en tjänst. Tillsammans kommer LightAir och Office Management att erbjuda tjänsten till de kunder som redan idag har Office Management som partner och samtidigt aktivt arbeta för att utöka kundbasen.

LightAir Health+ levererar ren luft som en tjänst. Systemet har två komponenter där den ena förebygger sjukfrånvaro genom att aktivt oskadliggöra de luftburna virus som finns där grupper av människor samlas. En studie av forskare vid Karolinska Institutet visar att teknologin oskadliggör 97 procent av luftburet virus redan i luften. Den andra delen av systemet renar effektivt inomhusluften från till exempel trafikföroreningar, damm och pollen som orsakar trötthet, koncentrations- och inlärningssvårigheter samt generellt minskad produktivitet. Genom prenumeration kan kunder få ren luft utan kapitalinvesteringar, administration eller underhållsarbete.

I samband med introduktionen av Health+ ingår Office Management och LightAir ett samarbete där Office Management inkluderar tjänsten i sitt erbjudande. Office Management erbjuder produkter och tjänster som bidrar till en mer effektiv och hälsosam arbetsmiljö på arbetsplatser och i förskolor. Samarbetet utökar Office Managements erbjudande och innebär praktiskt att LightAir levererar tjänsten för hälsosam luft och Office Management sköter underhåll och service av utrustningen.

Gemensamt för Office Management och LightAir är fokus på hållbara lösningar. Health+ har mycket låg energiförbrukning och använder filter tillverkade av återvunnen skogsråvara.

”Office Management är en progressiv och framgångsrik leverantör av tjänster. Vi ser fram emot att tillsammans hjälpa elever och personal till välmående, förbättrad inlärning och minskad sjukfrånvaro”, säger Joakim Hansson, Affärsområdeschef för Professional Solutions på LightAir.

”Health+ och samarbetet med LightAir bidrar med innovation och nytänkande i vårt tjänsteutbud. Med en unik tjänst underlättar vi inlärning och ökar välbefinnande för elever och personal på skolor och arbetsplatser runt om i Norden. En arbetsplats med lägre sjukfrånvaro är ett steg mot en attraktivare miljö för personal och elever”, säger Sammi Amri, Facility Solution Manager för Preschool & School på Office Management.

 

För ytterligare information kontakta:

Mikael Pérez
VD, LightAir AB (publ)
0705-45 45 78
mikael.perez@lightair.com


Joakim Hansson
Affärsområdeschef, LightAir Professional Solutions
0709-61 56 10
joakim.hansson@lightair.com


Följande bilagor finns för nedladdning:
LightAir Pressmeddelande 2019-09-03 LightAir och Office Management inleder samarbete för att leverera hälsosam inomhusmiljö i Norden

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

- Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå klienter genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

- Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

- Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta om Howden M&A

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?