Annons

Teleperformance Nordic celebrates opening of new sites in Sweden

Teleperformance Nordic to host official launch of new sites in Sweden on September 5 and 6 from its Stockholm headquarters.

STOCKHOLM, SWEDEN, 29 AUGUST 2019 –  Teleperformance Nordic, part of Teleperformance Group, the worldwide leader in outsourced omnichannel customer experience management, promotes sustainable workplace design as it celebrates the official opening of its new sites in Sweden.

Due to growth in the region, Teleperformance Nordic has relocated its 900+ employees in Stockholm to new premises nearby on Råsundavägen 2, after more than 20 years at Sankt Eriksgatan 115.  Its two sites in Gothenburg has relocated 600+ employees into one combined site situated in the same city on Backavägen 3.  Both new premises in Sweden offers the potential for continued growth.

A grand opening event will be held in the Stockholm headquarters on September 5 and 6, with the theme ‘The Butterfly Effect in Customer Experience’, featuring free seminars and guest speakers.

"We are experiencing an exciting time of growth and are pleased to have moved into new premises that can support our growth strategy, and which further aids our goal to provide a sustainable and inspiring workplace for our employees”, says Jonas Olsson, Chief Executive Officer of Teleperformance Nordic.  “We’re looking forward to hosting the grand opening event, and to guest speakers who will share insights into topics that have an impact, or butterfly effect, on the customer experience.

Teleperformance Nordic partnered with White Architects, an architectural firm renowned for its commitment to sustainability practices, to design the workplace in Stockholm and Gothenburg.

“Together with Teleperformance we have created a social driven and environmentally sustainable workplace with care for the individual person”, says Magnus Lindgren, Partner, White Architects. “What we have noticed is that employees, especially the younger generation, like to be very involved in the environment they work in and what the company stands for and how that reflects on them. Therefore, we did a lot of interviews to get it right. Many of the features are designed after discussion with the employees.”

The design concept draws its inspiration from the Nordic countries, with materials such as wood and textiles.  The Stockholm site features ergonomic workstations, meeting pods, outdoor courtyard, shared gym & indoor sporting hall, break out areas, cafeteria and a wayfinding concept.

To limit environmental impact, most of the fabrics, furniture, fixed interior and flooring, were sourced from certified local firms with environmentally friendly profiles and sustainable materials.

“As a company which employs over 2,000 people in the Nordic region, we have a responsibility to promote sustainability in our workplace”, says Markus Mauritzon, Chief Human Resources Officer of Teleperformance Nordic. “Teleperformance Group’s goal is to lower its carbon footprint despite the increase in size and number of employees. We do this through initiatives such as Citizen of the Planet and as signatories of the U.N. Global Compact.  I think that this is very important for an organization which has 300,000 employees globally.”

Teleperformance Nordic’s headquarters in Stockholm and its site in Gothenburg are both certified with ISO 14001, an environmental management system. The building in Stockholm is BREEAM certified, the world’s leading sustainability assessment method for buildings.

Information about the event can be found at: https://nordics.leaderinsights.co/

Följande bilagor finns för nedladdning:
Teleperformance promotes sustainable workplace design as it celebrates the official opening of its new sites in Sweden.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från BiovisorAnnons

Trygg och säker skyddsutrustning tillverkad i Sverige

Det medicintekniska bolaget Biovisor gör en långsiktig satsning på tillverkning av skyddsutrustning i Sverige. I den nystartade fabriken på Vikbolandet produceras CE märkta munskydd, ansiktsmasker och skyddsförkläden som levereras både till offentlig- och privat sektor. Den lokala produktionen innebär konkurrenskraftiga priser på högkvalitativa produkter men även hållbara transporter och garanterad leverans. 

Bakgrunden till Biovisor finns i medicinteknik, i viljan att använda ny teknik och kreativa lösningar för att förbättra vårdlösningar ur ett patient- och vårdgivarperspektiv. Under våren 2020 uppstod ett akut behov av skyddsutrustning i hela Europa i och med Coronapandemin. Teamet på Biovisor hade kontakt med tillverkningsindustrin i Asien och kunde snabbt börja importera skyddsutrustning för att täcka upp behoven från kommuner och landsting. Men med exportstopp från den primära producenten av skyddsutrustning Kina samt väldigt begränsad produktion i Europa blev läget snabbt sårbart. Fördelarna med att förlägga tillverkningen av skyddsutrustning i Sverige blev många och Biovisor hade sin fabrik på Vikbolandet utanför Norrköping redo på två månader. Genom den egna fabriken kunde man garantera en tillgång och leverans av högkvalitativ skyddsutrustning till kunderna.

– Från det att vi bestämde oss för att börja tillverka skyddsutrustning i maj 2020 lyckades vi på två månader bygga upp fabriken och leverera vår första certifierade produkt. Jag jobbade på Covid-akuten i Norrköping när det var brist under pandemin och såg den bristfälliga skyddsutrustning som fanns då, man fick tyvärr ibland ta det man hade till hands. Så det var viktigt för oss att snabbt skapa tillgänglig och säker skyddsutrustning, säger Andreas Bengtsson, Leg Läkare och VD. 

Garanterad tillgång till säkerhetsutrustning 

Teamet på Biovisor har vuxit snabbt, med en kraftig orderingång satsar man nu på att etablera och fortsätta tillverkningen i Sverige. Satsningen är långsiktig och Biovisor har investerat i ett stort råvarulager. Idag utvecklas munskydd, skyddsförkläden, ansiktsmasker i kategorin FFP2 och FFP3 med ventil som säljs till samhällsviktiga aktörer inom kommun och landsting men även direkt till slutkund via privata aktörer.

Det är fortfarande svårt att få kontinuerliga leveranser av skyddsutrustning från utlandet. Dessutom är det svårt att kontrollera allt från arbetsförhållanden och koldioxidavtryck till råvarukvalitet. Med svensktillverkade produkter minskar Biovisor miljöpåverkan eftersom produkterna inte behöver transporteras från andra länder. Även goda arbetsförhållanden i fabrikerna kan säkras och som producent med eget råvarulager kan Biovisor erbjuda en unik leveranstrygghet.

– I och med att vi har långsiktiga samarbeten har vi investerat i ett stort råvarulager som innebär att våra kunder inte kommer uppleva en brist under en eventuell våg två av Covid-19. Vi säljer även våra produkter via privata aktörer som ICA, Apotea och Gekås i Ullared och vi har investerat i ett stort råvarulager, säger Andreas Bengtsson.

Bra skyddsutrustning till rätt pris 

Skyddsutrustning kommer användas i betydligt större omfattning och med en större medvetenhet efter Coronapandemin. För att kunna erbjuda kvalitetstestade och certifierade produkter samarbetar man med de bästa i branschen och utgångspunkten i utvecklingsarbetet är de utmaningar man ser i den kliniska vardagen. Biovisor är involverade i förbättringsområden kring utvecklingen av skyddsutrustningen, exempelvis genom att tillsammans med svensk skogsindustri forska i möjligheten att utveckla filtermaterial av cellulosa.

– Att kunna framställa eget filtermaterial av cellulosa skulle innebära skulle bli betydligt mer miljövänligt. Vi vet att tryggheten är viktig och jobbar för bra kvalitet till rätt pris, samtidigt är det viktig för oss att tillsammans med partners och branschen även utveckla svensk tillverkning av skyddsutrustning för att täcka kommande behov och utmaningar, säger Andreas Bengtsson.

För mer information om Biovisor: www.biovisor.se

 

Mer från Biovisor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Biovisor och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?