Danske Bank lanserar grönt bolån

Idag lanserar Danske Bank ett grönt bolån för alla med klimatsmarta boenden. Efterfrågan på gröna finansieringslösningar ökar konstant och många vill vara med och bidra till mer miljövänliga bostäder. Har man en bostad som uppfyller bankens krav på vad som är en miljövänlig bostad kan bankens kunder från och med idag ansöka om ett grönt bolån och ta del av en extra ränterabatt på bundna löptider.

Danske Bank vill bidra till att minska den energiförbrukningen som bostäder står för genom att uppmuntra sina kunder att satsa på energieffektiva och hållbara bostäder. Som ett led av det arbetet erbjuder nu banken förmånligare villkor till kunder som söker finansiering till miljövänliga bostäder.

- Vi ser att efterfrågan på denna typ av erbjudande växer och vår ambition är att vi framåt ska kunna erbjuda rådgivning även till privatpersoner för finansiering och investeringslösningar som har en positiv påverkan på samhället. Vårt mål är att utveckla fler gröna och hållbara finansieringslösningar för att bidra till en bättre miljö och öka valmöjligheterna för våra kunder, säger Anneli Adler Affärsområdeschef Danske Bank Sverige

Danske Bank införde nyligen en ny bolånemodell där räntan baseras på belåningsgrad. Nu inkluderas också det gröna bolånet i modellen och kunderna kommer kunna få en effektiv ränta från 1,15% på 1 eller 2 år om man finansierar ett hållbart boende.

- Många av våra kunder är miljömedvetna och gör miljömässigt kloka val när de konsumerar eller reser. Därför vill vi också uppmuntra våra kunder att göra lika medvetna val när det kommer till att finansiera bostäder, säger Anneli Adler

Fakta Grönt Bolån Danske Bank

- Grönt bolån erbjuds till alla kunder som bor i en bostad som har energiklass A eller B, är Svanenmärkt eller som är guld- eller silvercertifierad enligt Sweden Green Building Council.

- Grönt bolån erbjuds till villaägare, fritidshusägare och bostadsrättsinnehavare.

- Förmånen som erbjuds Danske Banks kunder för grönt bolån är extra ränterabatt på bundna löptider

Läs mer om Danske Banks Gröna Bolån här.

För mer information, vänligen kontakta:
Anna Sundblad, Presschef, Danske Bank Sverige
070-644 01 40, anna.sundblad@danskebank.se

Anneli Adler, Affärsområdeschef, Danske Bank Sverige
076-721 61 62, anneli.adler@danskebank.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?