1515
Annons

Traffic Dog lanserar ny ljudbokssajt i Tyskland

Det svenska jämförelseföretaget Traffic Dog har efter expansion Danmark nu etablerat sig på den tyska marknaden. Företaget som bedriver jämförelsesajter inom flera olika nischer men främst ljudbokssegmentet har sedan tidigare den svenska ljudbokssajten Allaljudbocker.se och även Allelydbogapps.dk i Danmark. Lanseringen i Tyskland innebär att Traffic Dog nu har en närvaro på en av de största ljudboksmarkanderna i Europa med webbplatsen Allehörbücher.de.

Att ta steget in på den tyska marknaden är extremt spännande. Det är en enorm marknad som vi länge varit intresserade av men det är först nu när det finns flera etablerade ljudbokstjänster som det blivit aktuellt för oss. Vi tror att det finns en efterfrågan att kunna jämföra de olika tjänsterna i Tyskland, precis som fallet visats sig vara i både Sverige och Danmark” säger Pontus Sandberg, grundare av Traffic Dog.

Numera bedriver nästan samtliga stora svenska ljudboksaktörer verksamhet i Tyskland och konkurrerar bland annat med den Amazonägda jätten Audible.

Designen för Allehörbücher.de är densamma som för både Allaljudbocker.se och Allelydbogapps.dk. Delvis för att effektivisera lanseringen, men också för att behålla varumärkesidentiteten.

Lanseringen av den tyska webbplatsen ägde rum i augusti 2019.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Målarkompaniet i Östersund går till Håndverksgruppen

Håndverksgruppen fortsätter sin tillväxt i Sverige och har nu ingått avtal om att införliva Målarkompaniet i Östersund i sin verksamhet. 

Detta är den första affären för Håndverksgruppen i Östersundsområdet i norra Sverige. Håndverksgruppen har redan byggt upp en stark portfölj i Sverige med totalt tio hantverksföretag, som tillsammans omsätter drygt 700 miljoner kronor per år.

 – Vi ser fram emot att bli en del av Håndverksgruppen, säger Patrik Olsson, Vd för Målarkompaniet i Östersund.

 Expansiv strategi

 

Håndverksgruppen är en av Nordens största aktörer inom måleri, golv, murning och kakel och koncernen är den största i Norge på alla "ytbehandlingar". Håndverksgruppen har också på kort tid byggt upp en betydande position i Sverige.

 

-Vi har en expansiv strategi för Sverige och siktar på att bli bland de ledande aktörerna på den svenska marknaden. Vi är mycket glada över att vara en attraktiv partner för några av Sveriges mest solida och välrenommerade hantverksföretag, säger Øyvind Emblem, VD för Håndverksgruppen.

 

– Det är extra glädjande att vi nu får fotfäste i norra Sverige genom målarkompaniet i Östersund, säger Emblem.

 

Arbetade för konkurrenter

 

Målarkompaniet i Östersund grundades 2007 av Per-Olov Jonsson, Jonas Sköld och Patrik Olsson. De arbetade dessförinnan i ledande roller för olika konkurrerande företag, tills de valde att hoppa av för att starta på egen hand.

 

– Motivationen då var att vi alla tre jobbade mycket, och vi tyckte det var bättre att vi i så fall jobbade för oss själva så vi gick tillsammans och startade upp ett eget företag. Det har gått bra hela tiden, säger Patrik Olsson.

 

Målarkompaniet i Östersund har idag 40 anställda och omsätter drygt 32 miljoner kronor 2021. Bolaget är idag bland de största i Östersundsområdet, med egen filial i Åre som leds av Jonas Sköld.

 

Kunderna består huvudsakligen av olika entreprenörer, fastighetsbolag, nationella och kommunala företag, förutom den privata marknaden.

 

Nu blir företaget en del av Håndverksgruppen.

 

- Håndverksgruppen är på gång med en stor satsning i Sverige, vilket är väldigt spännande.  När vi blev kontaktade satte vi oss ner och funderade över erbjudandet, och alla tre ägarna tyckte att det var intressant. Vi ser fram emot att bli en del av en större organisation och växa vidare som vi gjort tidigare, säger Patrik Olsson.

Elisabeth Rustad-Nilssen

Direktør Forretningsutvikling

ern@handverksgruppen.com

Telefon: +47 476 41 634

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?