Annons

Rapport visar - Kvinnor passé efter 50 år

Stockholm den 19 augusti – Jurek Rekrytering och Bemanning är initiativtagare till Jurekbarometern - en rapport på temat: Talang på lika villkor. Den förra rapporten indikerade utmaningar inom åldersdiskriminering. En problematik Jurek valt att följa upp och gräva djupare i. Det visade sig att löneutvecklingen bland kvinnor som fyllt 50 stagnerar. Skillnaderna mellan män och kvinnor blir också dramatiskt större i spannet 50–54 år framförallt bland akademiker i Stockholmsområdet. Från spannet 45 – 49 till 50 – 54 så ökar lönegapet från dryga 4000 till dryga 10 000 kr.

 

- Att kvinnor åldersdiskrimineras vid 50 års ålder är ett samhällsproblem som kostar direkta pengar i både tillväxt och skatt. Företagen skriker efter specialistkompetenser. Då har vi inte råd att välja bort eller att inte bidra med den kompetens som finns. Jurek försöker hela tiden att bredda våra kunders syn på ålder och aktivt hjälpa både kandidater och kunder till matchning på kompetens och inte ålder, säger Shervin Razani, VD på Jurek Rekrytering och Bemanning.

Jurek gör vissa antaganden kring det skenande lönegapet mellan män och kvinnor i ålderskategorin 50–54 år:

  • Ett grundmurat lägre självförtroende – Vi har sett att kvinnor begär 10000 kronor lägre i månadslön vilket givetvis påverkar löneutfallet

  • Barnafödande – kvinnor har en tendens att dels hamna efter i löneutvecklingen under barnafödande men också begära mindre i lön när de återvänder till jobb

  • Vabbande – kvinnor vabbar i högre utsträckning vilket påverkar lönen och utvecklingen högre upp i åldrarna 

  • Lojalitet – kvinnor byter mer sällan jobb än män vilket leder till färre tillfällen för löneförhandling

  • Åldersdiskriminering – kvinnor efter 50 anses mindre attraktiva vilket ger effekt på efterfrågan. Ambitionen finns fortfarande - hela 78 procent av ansökningarna i kategorin 50–54 år kom från kvinnor. Det visar att vilja och kompetens finns, men jobberbjudanden uteblir. 

    Det enda område som bryter trenden är kvinnliga jurister. Tvärtemot sina medsystrar inom andra yrkeskategorier lyckas de höja lönerna med 8,91 procent inom samma åldersspann.

- Det gläder mig att se och kan förmodligen relateras till att kvinnliga jurister vet sitt värde. Det finns ofta en tydlig prislapp för vad en viss roll är värd, dels för att kvalifikationerna är så pass mätbara men även för att budget ofta redan är satt med ett tydligt lönespann. Det blir alltså en objektiv bedömning av tjänstens värde där kompetens och erfarenhet styr, inte kön, säger Helena Woodcock, Head of Business Unit Law

Jurek kommer att fortsätta att sätta ljus på frågor som kan påverka Sveriges framtida tillväxt på grund av fördomar inom rekrytering.

För mer information kontakta:

Sebastian Stecki, presskontakt.
Sebastian.Stecki@techposition.se
+46 73 958 40 86

Shervin Razani, Grundare och VD 
shervin.razani@jurek.se 
+46 73-421 80 22

Om Jurekbarometern:

Jurekbarometern är en kvartalsrapport som sammanställer lönestatistik bland akademiker som sökt jobb via Jurek under det gångna halvåret. 6576 ansökningar analyserades för denna rapport. Gå till www.jurekbarometern.se

Om Jurek:

Jurek grundades 2006 av serieentreprenören Shervin Razani och är idag en av de absoluta marknadsledarna på rekrytering och bemanning inom juridik, ekonomi, marknad, HR och management.

Sedan starten har Jurek expanderat med specialområdena Jurek Executive Search för chefs- och specialistrekryteringar samt Jurek Student med inriktning på uthyrning av studenter för analyser, marknadsundersökningar och andra kortare uppdrag.

Jurek fortsätter att växa i snabb takt och har utsetts till Gasell-företag av Dagens Industri fem år i rad, 2014–2018.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från K2AAnnons

Vill leda fastighetsbranschen med skarpa hållbarhetsmål

Karina Antin är ny hållbarhetschef på det gröna fastighetsbolaget K2A.
Karina Antin är ny hållbarhetschef på det gröna fastighetsbolaget K2A.

Det går att göra lönsamma affärer utan att tumma på hållbarhetsmålen. Det menar fastighetsbolaget K2A som riktat in sig på Svanenmärkta hus och låter klimatfrågorna leda vägen framåt. Företaget har redan tuffa hållbarhetskrav, men siktar ännu högre.

Med en ny hållbarhetschef på plats vill fastighetsbolaget K2A fortsätta pusha gränserna för sitt hållbarhetsarbete – trots att man redan nu ligger i framkant. Företaget har en hög andel miljöcertifierade fastigheter, och var dessutom först i världen med att få sina aktier grönklassade av forskningsinstitutet CICERO Shades of Green.

– Detta innebär att en oberoende part har bedömt att K2A:s kapitalflöden och investeringar är i linje med en koldioxid- och klimatresilient framtid. Vi är väldigt stolta över våra gröna aktier som visar att vi vill accelerera vårt hållbarhetsarbete, säger Karina Antin, hållbarhetschef på K2A.

K2A är det enda bolaget i världen som har en tredelad grön finansiering, där de gröna aktierna är en del och gröna lån och obligationer är två andra. Företaget har själv kontroll över hela värdekedjan – från produktionen av Svanenmärkta lägenhetsvolymer i trä, till långsiktigt ägande och förvaltning av färdigställda bostäder.

– Fördelen med att äga hela processen är att vi har full kontroll på materialflöden och aktivt kan reducera vår klimatpåverkan i varje steg av värdekedjan. Det gör det möjligt att ha ett långsiktigt arbetssätt som är hållbart både miljömässigt och finansiellt över tid, säger Karina Antin.

För K2A innebär hållbarhet inte bara satsningar för att kvalitetssäkra byggprocessen och minska klimatpåverkan, utan företaget tar också ett socialt ansvar och har som målsättning att ha de mest välmående hyresgästerna. Vi vill att samhället som påverkas av vår verksamhet också ska gynnas av den.

– Allt fler kommuner tar hållbarhetsaspekten i beaktande vid fördelning av mark och kraven på byggaktörer kommer att öka. Inom kort ser vi att hållbarhet i den här branschen är do or die, säge Karina Antin.

Många företag har i dag som målsättning att ha netto-noll utsläpp av växthusgaser år 2030. K2A vill gå längre än så och satsar på att bli klimatpositiva innan 2030.

– Vi kommer att sätta ännu vassare hållbarhetsmål framöver, och vi vill nå dit utan att behöva köpa utsläppsrätter. Vi ser redan nu att vi kan göra lönsamma affärer utan att tumma på vårt hållbarhetsarbete, säger Karina Antin.

Fakta om K2A 

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB – det gröna fastighetsbolaget, äger, utvecklar och långsiktigt förvaltar hyresrätter för alla typer av boenden samt samhällsfastigheter. K2A är det första bolaget i världen med gröna aktier. Kontakt: info@k2a.se 

Läs mer om K2A:s viktiga och hållbara arbete här

 

Mer från K2A

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med K2A och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?