Annons

Marginalen Bank - Vi gör skillnad i människors liv

Produktionsbolaget och Regissörstrion Brikk har tillsammans med Creative Director Johan Ronnestam tagit fram 2019 års reklamkampanj för Marginalen Bank. 

Kampanjen går under namnet ”Vi gör skillnad i människors liv" och målet är att lyfta Marginalen Bank som en pålitlig bank för hela familjen.

Kampanjen tar avstamp i ett antal illustrerade porträtt på familjemedlemmar i vardagliga situationer från Marginalen Banks målgrupp. Illustrationerna har tagits fram av produktionsbolaget Brikk i samråd med Ronnestam och Marginalen bank för att på ett så tydligt och kommunikativt sätt som möjligt porträttera människorna i vardagen.

Reklamfilmerna går att se på TV under 2019 och ett stort antal posters för stortavlor utomhus har öven producerats där de fina illustrationerna får ta plats i stadsmiljön.

Reklamfilmen är animerad i en klassiskt animationsteknik där man ritar bildruta för bildruta, för att skapa en sekund animation så måste därför 24 st bildrutor tecknas. Brikks traditionellt skolade animatörer är specialister på detta och idag jobbar animatörerna på Brikk precis som man gjorde i början av århundradet fast med digala pennor och papper. 

Cel animations tekniken skapar liv och rörelse till karaktärer i motsats till mycket av den datoriserade animationen vi ser idag, därför lämpar sig tekniken extra bra när man jobbar med kunder som traditionellt kan uppfattas som lite torra och generiska i sin kommunikation. Cel animation i kombination med väl utvecklad illustration blir ett utmärkt sätt att sticka ut som bank.

Marginalen Bank

Marginal bildades i början av 90-talet och är idag en trygg säker och lönsam bank. Maringalen erbjuder idag några av marknaden mest konkurrenskraftiga sparkonton för sina kunder. Idag erbjuder marginalen bank sina kunder en uppsjö av finansiella produkter och lån.

Brikk Animation och film

Brikk är ett produktionsbolag i Stockholm med expertis inom illustration, animation och stop motion. Brikk grundades 2012 och drivs av regissörerna Samuel Fast, Josef Andersson och Björn Johansson. Brikk har lång erfarenhet av att producera företagsfilmer, reklamfilmer och utbildningsmaterial för banker och finansiella intuitioner. 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Advokatfirman WåhlinAnnons

Advokatfirman Wåhlin erbjuder heltäckande och situationsanpassad affärsjuridisk rådgivning

Fredrika Hörlin t.v. och Jonas Holmstedt.
Fredrika Hörlin t.v. och Jonas Holmstedt.

Anrika Advokatfirman Wåhlin har fokuserat på affärsjuridik sedan 1964, vilket har resulterat i en byrå med en unik bredd i sin kompetens. I kombination med ett kreativt och dynamiskt arbetssätt, gör detta Wåhlin till en skicklig och heltäckande affärsjuridisk rådgivare.

Wåhlin skiljer sig från konkurrenterna på mer än ett sätt; förutom att byrån har en stark kultur med nära koppling till klienterna, präglas verksamheten också av stor tilltro till medarbetarna som utgörs av i princip lika många kvinnor som män. Kvinnorna återfinns även bland delägarna och i byråns styrelse. För partnern Fredrika Hörlin är detta en avgörande faktor i byråns framgång. 

– Eftersom vi har full tillit till hela vår personal, har var och en av oss – även vi delägare – insikt i uppdragen och direktkontakt med beslutsfattarna hos våra klienter. För att kunna leverera rätt råd i rätt tid är vi kreativa, professionella och situationsanpassade.

Flexibelt angreppssätt en tillgång

Byråns flexibla angreppssätt är en stor tillgång i den ofta föränderliga affärsjuridiken och utgör också en viktig resurs i vad gäller att stötta klienter under olika utvecklingsprocesser. Jonas Holmstedt, byråns Managing partner, ansvarar för Wåhlins engagemang i Interlaw, ett internationellt nätverk av oberoende advokatbyråer. Han betonar att metodiken också har varit mycket värdefull under den rådande pandemin.

– Andreas Magnusson som ansluter till byrån som delägare den 1 september, betonar vikten av omvärldsanalys. I framtiden kommer vi att se på historien i termer av före och efter Covid-19. Därför är det en utveckling vi följer noga för att snabbt kunna hantera nya omständigheter; situationen kan visa sig vara en utmaning för många ägarledda bolag.  Som affärsjurister utgör vi en omfattande del av ledningens och ägarnas omvärldsbevakning både vad gäller juridiska och branschspecifika frågor.

Ger stöd i komplexa frågor

Den rådande situationen har ställt höga krav på digitaliserade arbetssätt och rutiner, men Wåhlin har stått väl rustat för att både själv möta de förändrade förutsättningarna och för att vara en komplett rådgivare kring de nya villkor som pandemin har medfört. I kriser ökar tvisterna och byrån har ett stort team som arbetar med tvistefrågor, särskilt inom det entreprenadrättsliga området.

– Genom att Wåhlin lyckats skapa en arbetsmiljö med balans mellan trivsel och lönsamhet har vi kunnat handplocka medarbetare med unik kompetens. Detta är vår största styrka, avslutar Managing partner Jonas Holmstedt.

Läs mer om Advokatbyrån Wåhlin här www.wahlinlaw.se  

FAKTA OM ADVOKATBYRÅN WÅHLIN

Wåhlin är en affärsjuridisk advokatbyrå som etablerades i Göteborg 1964. För att kunna erbjuda rätt kunskap till våra klienter har vi medarbetare olika specialkompetenser och vårt team  varierar från case till case. Byrån har kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö och Helsingborg, och utmärker sig bland annat genom sitt starka jämställdhetsarbete. 

 

Mer från Advokatfirman Wåhlin

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Advokatfirman Wåhlin och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?