Scandinavian Recruitment Intelligence introducerar digital referenstagning och värvar CareerBuilder-veteran

Sedan 2016 har Scandinavian Recruitment Intelligence hjälpt organisationer att skapa säkrare och tryggare rekryteringsprocesser. Genom fördjupade bakgrundskontroller och konsultstöd för HR och rekryterare har man hjälpt arbetsgivare att undvika kostsamma och riskfyllda felrekryteringar. 

​En naturlig vidareutveckling för att hjälpa arbetsgivare skapa trygghet i fler delar av rekryteringsprocessen är lanseringen av digital referenstagning via tjänsten Referenstagning.se

I samband med lanseringen av Referenstagning.se värvar SR Intelligence CareerBuilder-veteranen Peter Helin som tillträder rollen som Affärsområdeschef för den nya tjänsten. 

– Svenska arbetsgivare behöver hjälp med att rekrytera rätt och göra säkra urval vilket gör Scandinavian Recruitment Intelligence är till en viktig aktör på den svenska arbetsmarknaden. De har utvecklat en imponerande digital miljö med, troligtvis, branschens säkraste hantering av känsliga personuppgifter. Därför känns det otroligt spännande att få förtroendet att ansvara för Referenstagning.se och introducera ett nytt, tryggt alternativ för digital referenstagning på marknaden, säger Peter Helin, tillträdande Affärsområdeschef på Scandinavian Recruitment Intelligence. 

Peter Helin har gedigen erfarenhet från rekryteringsbranschen och kommer senast från företaget Happyr. Dessförinnan arbetade han på CareerBuilder där han ansvarat för bland annat marknadsföring, customer success och utbildning av tusentals arbetsgivare och arbetstagare både i Sverige och internationellt. 

– Vi är verkligen glada över att kunna berätta för marknaden och för våra kunder att vi nu formtoppar vårt team med Peter Helin. Flera av oss på Scandinavian Recruitment Intelligence har en bakgrund från CareerBuilder där vi arbetat tillsammans med Peter. Vi vet därför vilken bra skola CareerBuilder är och ser fram emot att låta våra kunder ta del av Peters över 10-åriga erfarenhet av att rekrytera mer effektivt, säger Johan Hasslert, Partner på Scandianvian Recruitment Intelligence.

– Jag har haft nöjet att arbeta nära teamet på SRI i många olika konstellationer under många års tid och vet vilken otroligt entreprenöriell kraft och branschkunskap de besitter. Därför känns det extra spännande att ansluta till företaget efter sommaren, avslutar Peter Helin.

Referenstagning.se lanseras under sommaren och Peter Helin tillträder sin tjänst i mitten av augusti. 

För mer information:

Johan Hasslert
+46 70 48 035 48
johan.hasslert@srintelligence.com

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?