1515
Annons

ForSea offers fast broadband with Nowhere Networks

The Danish/Swedish shipping company ForSea has chosen Swedish Nowhere Networks as a strategic supplier of radio-based broadband. Starting this summer ForSea can offer fast quality broadband to customers travelling between Helsingborg and Helsingør on its vessels Aurora, Hamlet, Tycho Brahe and Mercandia.

“Fast and reliable broadband is of strategic importance to us. That is why we have chosen Nowhere Networks complete service consisting of both its innovative communication solution and its continuous around the clock operation of it. A complete solution like this suits us perfectly, the installation and implementation has been smooth and everything works perfectly” says Jens Ole Hansen, Chief Operating Officer, ForSea.

In addition to being able to offer its customers fast internet access ForSea also gets reliable broadband connectivity for its on-board IT-system on its vessels, facilitating the work for its staff.

“We are very proud to be able to deliver our solution to ForSea and very pleased with the fact that our solution is a significant improvement compared to the previous solution. We look forward to work in close cooperation with ForSea as a strategic supplier of broadband,” says Asbjörn Frydenlund, Chief Executive Officer, Nowhere Networks.

ForSea AB

ForSea operates the ferry service between Helsingborg and Helsingör with almost 50,000 departures per year in one of northern Europe’s busiest waters. The ferry service is an indispensable part of the infrastructure which contributes to people meeting and the region developing. During 2018 more than 7 million passengers, 1.3 million private cars, 450,000 lorries and 16,000 buses were transported safely and securely across the Sound. The ferry line is a ”floating bridge”, with several departures every hour, round the clock. Besides frequency of services and reliability, the strongest competitive advantages are the capacity, the sustainable transportation and the experiences on board.

Nowhere Networks

Nowhere Networks is a Swedish fast-growing innovative high-tech company that develops its own cost-effective radio-based broadband solution for the shipping industry. Our business concept is to provide broadband services with high speed and high quality of ships, at a significantly lower cost compared to older systems / other available solutions in the market. The technical solution consists of a radio communication solution with built-in antenna tracking technology that automatically communicates wireless signal from ship to land and keeps the vessels connected at all times. Our intelligent cloud-based software platform scales to over 10,000 vessels and enables automated control and control of the solution.

For more information:

ForSea

Andreas Krohn, Head of IT

Mail: andreas.krohn@forsea.se

Mobile: +46702248320

Nowhere Networks

CG Sänne, Vice President, Director of Sales and Marketing

Mail: cg.sanne@nowherenetworks.com

Mobile: +46708122333 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Float LendingAnnons

Så enkelt kan SaaS-bolag finansiera sin tillväxtresa – utan att spä ut ägarskapet

Jannis Koehn, CFO, Shraddha Chouhan, CMO, och Cedric Notz, CEO, på Float.
Jannis Koehn, CFO, Shraddha Chouhan, CMO, och Cedric Notz, CEO, på Float.

Unga tech-företag kan ha svårt att finansiera sin tillväxt då banker kräver garantier och riskkapitalister vill ha en del av företaget.

Float erbjuder istället CaaS – Capital-as-a-Service – för enkel och snabb finansiering till prenumerationsbaserade företag som behöver kapital för att växa.

– Vi kan ge SaaS-företag snabb och enkel tillgång till icke-utspädande tillväxtkapital med total flexibilitet, där grundarna kan ta ut det kapital de behöver, när de behöver det, säger Cedric Notz, grundare och vd för Float.

Många tech-företag har det ofta svårt i början, inte minst att få tillgång till kapital. Inkomsterna är osäkra, det finns sällan några tillgångar i företaget att använda som säkerhet för lån och grundarna sliter ofta dygnet runt med att utveckla sin affärsidé och kan inte lägga tid på att jaga kapital. 

Riskkapital är fantastiskt för att finansiera nya idéer och verksamheter. Men befintliga aktieägare måste ge ut nya aktier – och därmed ge upp en del av kontrollen och den ekonomiska uppsidan. Om ett företag har hittat en produktmarknad som passar och vill accelerera är också lån fantastiska. Alla tidiga aktieägare – grundare, ängelinvesterare, anställda och riskkapitalister – gynnas.

Float erbjuder Capital-as-a-Service till bolag inom den prenumerationsbaserade ekonomin, alltså SaaS-företag. 

Kreditgränsen är kopplad till ARR, Annual Recurring Revenue, ett begrepp inom prenumerationsekonomin som visar hur stora de årligen återkommande intäkterna är under prenumerationernas livslängd.

Float ger krediter utan säkerhet

Float tar en ränta på lånet, men kräver ingen säkerhet. För att minimera kreditrisken görs istället en noggrann riskanalys baserad på stora mängder data. 

– Vår process är helt digital och automatiserad. Kunden registrerar sig enkelt på vår plattform. Genom Bank-ID får vi sedan tillgång till information om företagets bankkonton, bokföringsuppgifter och mjukvaran för prenumerationshanteringen. Våra algoritmer analyserar denna data och får fram de KPI:er som vi behöver för att göra en riskbedömning. Beroende på risken så kan vi erbjuda en kredit på mellan 30 och 70 procent av ARR, förklarar Cedric Notz.

I takt med att företagets ARR ökar, ökar också kreditgränsen.

– Det är ett väldigt flexibel lösning, där företaget kan använda så mycket de vill av de krediter vi erbjuder till vad de själva vill, när de så önskar, säger han.

Float Ledning vill maximerar kundupplevelsen

Processen går väldigt snabbt. Inom några dagar kan SaaS-företaget få tillgång till krediten.

– Kundupplevelsen ska vara så snabb, enkel och effektiv som möjligt för de som söker kapital av oss, säger Cedric Notz.

Floats affärsidé bygger på grundarnas egna erfarenheter av att skapa och driva växande SaaS-företag. Jannis Koehn är CFO och medgrundare av Float. 

– Som tidigare VD och CFO på ett B2B-prenumerationsföretag har jag personligen upplevt hur svårt det är för nya företag som vill växa att få kredit från bankerna. Det tog oändligt med tid. Marknaden fungerar inte, och det vill vi göra något åt, säger han, och avslutar:

– Finansiering för entreprenörer har sett likadant ut i årtionden. Låt oss ändra på det. Float kommer att revolutionera finansieringen för prenumerationsbaserade företag.

Läs mer på www.gofloat.io/sv/

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Float Lending och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?