1515
Annons

Lammhults Design Group - Delårsrapport januari – juni 2019

Stororder om 60 mkr i juni och förbättrat rörelseresultat för andra kvartalet

”Under det andra kvartalet erhöll koncernen en av sina största order någonsin om ca 60 mkr till Dubai Municipality. Ordern till affärsområde Library Interiors är i sig en milstolpe och ett resultat av den ökade satsningen på våra exportmarknader. Totalt uppgick orderingången för andra kvartalet till 321,7 mkr (267,9).

Nettoomsättningen uppgick till 234,0 mkr (238,1), där minskningen i sin helhet är hänförlig till de delar av verksamheten som avyttrades förra året. Det var ett resultatmässigt bra kvartal, koncernen förstärkte sin bruttomarginal och har god stabilitet på kostnadssidan. Vi ökade därmed rörelseresultatet till 15,4 mkr (12,8), en förbättring med 20%. Rörelsemarginalen ökade till 6,6% (5,4) och resultat per aktie ökade till 1,25 kr (1,05), en förbättring med 19%.

Marknadsutvecklingen förbättrades under andra kvartalet jämfört med det första. Vi såg en återhämtning i efterfrågan på den skandinaviska marknaden för planmöbler, samtidigt som koncernen ökade exportförsäljningen inom framförallt akustikprodukter. Koncernen fortsätter samordningen och satsningarna för att stärka exportpositionen på de viktigaste marknaderna. ”

Sofia Svensson, VD och koncernchef

1 april - 30 juni 2019

 • Nettoomsättningen uppgick till 234,0 mkr (238,1)                      
 • Rörelseresultatet ökade till 15,4 mkr (12,8)
 • Rörelsemarginalen ökade till 6,6% (5,4%)
 • Resultatet per aktie ökade till 1,25 kr (1,05)

1 januari – 30 juni 2019

 • Nettoomsättningen uppgick till 456,9 mkr (470,0)                      
 • Rörelseresultatet ökade till 26,8 mkr (22,2)
 • Rörelsemarginalen ökade till 5,9% (4,7%)
 • Resultatet per aktie ökade till 2,29 kr (1,68)
Denna Information är sådan information som Lammhults Design Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 juli 2019 kl. 13.00 CET.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Nordstjernan investerar i Mentimeter AB, en ledande aktör inom Audience Engagement

Nordstjernan Growth investerar i Mentimeter, ett snabbväxande SaaS-bolag inom ”Audience Engagement”. Mentimeter erbjuder en lösning för att engagera och entusiasmera mötesdeltagare och publik. Mentimeters plattform engagerar människor globalt och hittills har över 200 miljoner personer använt produkten.
 

Nordstjernan investerar 150 MSEK i Mentimeter. Creades kommer också in som ny investerare i bolaget och Alfvén & Didrikson, som är en befintlig ägare, investerar ytterligare kapital.  

 

”Det är ett styrkebesked att Nordstjernan Growth, som en långsiktig aktör, väljer att investera i Mentimeter och jag ser fram emot att fortsätta bygga bolaget tillsammans med dem. ”, säger Johnny Warström, VD och grundare av Mentimeter.

 

”Vi investerar i Mentimeter med ambitionen att stötta bolaget i dess fortsatta utveckling. Vi är imponerade av vad Johnny Warström, Niklas Ingvar och teamet har åstadkommit och ser fram emot att stödja bolaget långsiktigt”, säger Nordstjernans verkställande direktör Peter Hofvenstam.

 

Investeringen görs inom Nordstjernans tillväxtsatsning, Nordstjernan Growth, och blir det fjärde innehavet i Growth-portföljen.

 

Peter Hofvenstam

Verkställande direktör

Nordstjernan AB

 

 

Frågor besvaras av:

 

Peter Hofvenstam, verkställande direktör Nordstjernan

E-post: peter.hofvenstam@nordstjernan.se

 

Stefan Stern, kommunikationsansvarig Nordstjernan

Mobil: +46 70 636 74 17

E-post: stefan.stern@nordstjernan.se

 

 

Nordstjernan är ett familjekontrollerat investeringsföretag, som genom aktivt och långsiktigt ägande i nordiska företag skall skapa värdetillväxt. Mer information om Nordstjernan finns på www.nordstjernan.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?