1515
Annons

Starkt första halvår för Atea Sverige

Atea Sverige gör en positiv resultatökning på 12,3 procent under andra kvartalet, jämfört med samma period föregående år. Omsättningen under det andra kvartalet var 4,347 miljarder kronor och resultatet (EBIT) blev 130 miljoner kronor. Det summerar ett första halvår med en lönsam omsättningstillväxt på en halv miljard kronor. 

Under andra kvartalet fortsätter Atea att växa starkt inom mjukvara och tjänster, både på konsult- och avtalssidan. En bidragande orsak till tillväxten är ett utökat förtroende att driva kundernas digitala transformation tillsammans med dem. Privata såväl som offentliga verksamheter visar ett tilltagande intresse för RPA, BI och AI-lösningar. Omsättningen för hårdvara var fortsatt hög under andra kvartalet, men 7,7% lägre än samma kvartal föregående år vilket innehöll stora klientleveranser till offentlig sektor. Den totala affärstillväxten för kvartalet blev 2,7% jämfört med samma period 2018. 

- Att mjukvara och tjänster är i fokus, både för privat och offentlig sektor, är en tydlig trend. Förmågan att dra nytta av tillgänglig data är en avgörande konkurrensfördel för våra kunder och leder till olika former av transformationsprojekt. Detta innebär ett bra affärsläge även om vi upplever något längre beslutsprocesser. Det viktigaste är att vi gör resan tillsammans med våra kunder då deras digitala ekosystem kommer att expandera och bli än mer komplexa, säger Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige.

Ateas olika hållbarhetsinitiativ uppmärksammades flerfaldigt under andra kvartalet. Bland annat erhöll koncernen guldstatus av EcoVadis för sitt CSR-arbete, vilket placerar Atea bland den främsta procenten av 55 000 företag på global nivå. I Sverige blev man första bolag att certifiera sig enligt ISO 37001 (en internationell standard för antikorruption). På Stora Samhällsgalan var Atea finalist med initiativet 100 %-klubben som stöttar it-återtag i svenska verksamheter. På samma tema öppnade Atea dörrarna till sitt nya logistik- och konfigurationscenter med fokus på hållbar livscykelhantering. Dessutom introducerade bolaget ett nytt integrationsinitiativ i samarbete med Arbetsförmedlingen.

- Jag är oerhört stolt och glad över alla medarbetare som om och om igen bidrar till ett ansvarstagande Atea: ett bolag man vill jobba på och som kunderna vill göra affärer med. Vår nya satsning handlar om att sänka trösklarna in till it-branschen så att vi tar vara på all den kompetens som kommer hit till Sverige. Mångfald formar dynamiska och lönsamma bolag, och vi vill bygga ett nav för detta tillsammans med våra kunder, säger Carl-Johan Hultenheim. 


Resultatet för hela Ateakoncernen

Ateakoncernen ökade omsättningen med 4,3 procent till 9,487 miljarder norska kronor under det andra kvartalet jämfört med samma period förra året. Resultatet (EBIT) blev 145 miljoner norska kronor, vilket är en ökning med 14,3 procent jämfört med andra kvartalet 2018.

Kvartalsrapporten och presentationen
Presskonferensen
Börsmeddelandet

För mer information kontakta: Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige AB, +46 46 16 33 32 carl-johan.hultenheim@atea.se

För mer information kontakta:
Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige AB, +46 46 16 33 32 carl-johan.hultenheim@atea.se
Steinar Sønsteby, koncernchef Atea ASA, +47 930 55 655 steinar.sonsteby@atea.com

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


ChromoGenics utnämner ny CFO

Erik Elfström tillträder som ny CFO för ChromoGenics den 1:e september

Efter att under de senaste åren löst CFO-rollen på konsultbasis har nu ChromoGenics slutfört rekryteringen av en permanent CFO. Erik Elfström tillträder rollen som CFO & Head of Investor Relations den 1:e september, 2022.  Erik har en examen i ekonomi med inriktning mot redovisning från Högskolan i Gävle och kommer närmast från rollen som CFO för Hectronic AB.

”Det här ligger helt i linje med de förstärkningar av företagsledningen som nu görs. Erik är en mycket kompetent och engagerad CFO med bred erfarenhet från teknikintensiva tillväxtbolag. Vi är mycket glada att vi lyckats knyta till oss Erik.”

Göran Atterling tjänstgör som CFO till Erik tillträder och finns tillgänglig under en övergångsperiod.

Kontakt:
Fredrik Fränding, VD
Tel: +46 (0)18 430 0430
Göran Atterling, CFO & Head of Investor Relations
Tel: +46 (0)18 430 0430
E-mail: info@chromogenics.com
ChromoGenics

Följande bilagor finns för nedladdning:
PM 220520 ChromoGencis ny CFO

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?