Ecoclime-bolag vinner nya ordrar om 10 MSEK - passerar 75 MSEK i order 2019
Ecoclimes dotterbolag SDC Automation fortsätter sin starka utveckling. Sent under fredagen fick SDC order från Förbifart Stockholm och Serneke överstigande 10 MSEK. Därmed har bolaget den senaste månaden vunnit ordrar om mer än 20 MSEK, inklusive de ordrar från PEAB, Fabege, Karolinska Institutet som Ecoclime meddelade den 25 juni. Flertalet av dessa ordrar baseras på SDCs nya BMS/IoT-plattform.
Ecoclime
I början av året vann SDC projekt om totalt 55 MSEK för ett av världens tre största molntjänstföretag, därmed har orderingången under 2019 passerat 75 MSEK.
Mathias Lindberg, VD i SDC Automation:
”Vår BMS*/IoT-plattform ligger helt rätt i tiden, det finns stora behov på marknaden för den här typen av integrerade lösningar. Utmaningen för oss nu är att hitta och vidareutbilda personal med rätt bakgrund inom styrteknik, IT, fastighetsautomation och el, i samma takt som vi växer. För att klara detta tar vi nu fram en ny utbildningsmetod. Ecoclime har anställt en HR-ansvarig som kommer att fokusera på att hitta rätt kompetens åt alla bolag i gruppen. På sikt kommer vi även att ingå partnerskap med andra styrteknikbolag som vi kan utvecklas tillsammans med”.
*BMS = building management system
Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Ecoclime Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 8 juli 2019.
Framtidens standardisering stavas elbilar och smarta kläder. Den fossilfria omställningen väntar runt hörnet – och det är standarder som gör den möjlig.
– Vi kommer prata betydligt mer om standarder i framtiden. Det blir ännu viktigare när vi ska ställa om till solceller, vindkraft och batterier, säger Thomas Korssell, vd på SEK Svensk Elstandard.
Alla kommer i kontakt med standarder – men få vet om det. Idag tar vi knappar, larmsystem, automatiska belysningssystem och självkörande vattenspridare för givet. Enligt Thomas Korssell är det tack vare standarder vi kan göra det.
– Det finns en anledning till att du kan starta din elvisp hemma när du sitter i bilen och ha sockerkakan färdig när du kommer hem, skrattar han.
Ett ännu mer uppkopplat samhälle
Enligt Thomas Korssell behöver inte alla förstå de bakomliggande orsakerna till varför saker fungerar som de gör, eftersom han tror att standarder i framtiden allt mer kommer paketeras som färdiga lösningar.
– Snart kommer fler vara sina egna elproducenter, utan att man för den sakens skull måste vara en expert i frågan. Produkterna och tjänsterna räknar exempelvis ut energianvändning, energislag och vädertecken – för att man enklare ska kunna optimera sin egen energiförbrukning, säger han.
Vidare menar Thomas Korssell att bilpooler och laddstationer i förlängningen är standarder. Likaså smarta klockor och andra ”wearables”. Det finns många faktorer som spelar in för att olika smarta system ska kunna kommunicera med varandra – allt från cybersäkerhet till funktion och design.
– Man kan säga att standarder egentligen är tekniska regler för samverkan – både mellan varandra och i olika system. Men det är nog lite enklare att förklara det som anledningen till att man kan fjärrstyra sitt sockerkaksbak, säger Thomas Korssell.
Även om inte alla behöver förstå de bakomliggande principerna, är det desto viktigare att engagera sig tidigt i standardiseringsarbetet om man arbetar i branschen. För att Sverige ska kunna fortsätta vara ett framgångsrikt innovationsland krävs det att man har koll på omvärlden så att man kan attrahera rätt sorts kompetens.
– Dessutom skapar det förutsättningar för ett stort nätverk, som i sin tur leder till en bättre förståelse för energisituationen i världen.
Fakta: SEK Svensk Elstandard är en ideell organisation, utsedd av regeringen att ansvara för all elektroteknisk standardisering i Sverige. SEK är svensk nationalkommitté i IEC och alla svenska företag, myndigheter, organisationer, högskolor och universitet kan delta i standardiseringsarbetet.