1515
Annons

Världspremiär för HTC Vive Pro Eye och SJ träningssimulator utvecklad av Bublar Group

Eye tracking revolutionerar Virtual Reality – Bublar Group och SJ bland de första som applicerar tekniken för kompetensutveckling

Idag onsdag den 15 maj är det världspremiär för det framtida VR-headsetet Vive Pro Eye, där användaren kan styra en del av upplevelsen med ögonen. Svenska Tobii står bakom utvecklingen av den revolutionerande eye tracking-lösningen och Bublar Groups dotterbolag Vobling utvecklar ett av de första programmen med den nya tekniken som appliceras på en träningsplattform i VR för SJ som stärker träningen av dess personal. Klockan 11 idag visas applikationen av headsetet tillsammans med SJ:s utbildningsprogram för teknikbloggare och press för första gången i Norden.

Evenemanget hålls i centrala Stockholm på VR-centret Mission IX, Gallerian, Hamngatan 37 i Stockholm och innehåller följande program:

Anders Ribbing, CEO (Vobling): Om den nya teknologin och lösningen för SJ

Aron Wahlberg, Affärsutvecklare (SJ): Om hur träningsplattformen kommer att förändra sättet att utbilda personalen

Mattias Berglund, Global Product Manager VR (Tobii Pro): Om nya möjligheter svenska Tobiis världsledande eye tracking-teknik skapar för kompetensutveckling i VR.

Demo/test av Vive Pro Eye 

Intervjuer och demo/test
Både före och efter finns det möjlighet att testa headsetet och uppleva SJ:s utbildningsprogram. Anders Ribbing, Aron Wahlberg och Mattias Berglund är också tillgängliga för 1:1 intervjuer där de kan berätta om lösningen samt möjligheter och perspektiv med den nya tekniken.

För registrering och ytterligare information, kontakta

Mikkel Messell, Tel: +45 22294088, mm@k-2.dk

eller Anders Ribbing, Vobling: Tel: 0709-36 88 68

Om Bublar Group AB (publ)

Bublar Group (www.bublar.com) är det ledande nordiska noterade bolaget inom Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR). Koncernen utvecklar spel och upplevelser för konsument- och företagsmarknaden baserat på den senaste tekniken. Spelutvecklingen drivs i dotterbolaget Virtual Brains AB och produkt- och tjänsteutveckling mot företagsmarknaden i dotterbolaget Vobling AB (www.vobling.com) som förvärvades i oktober 2018. Bublar Group är noterat på NGM Nordic MTF (NGM: BUBL MTF, ISIN: SE0010270793). 

Bolagets mentor är G&W Fondkommission, Telefon: 08-503 000 50.

Kontakt

Bublar Group AB (publ), Kungstensgatan 18, 113 57 Stockholm, Telefon: 08-559 251 20, www.bublar.com

För mer information:
Maria A Grimaldi, VD: maria.grimaldi@bublar.com. Telefon: 070-828 38 34

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande evenemang HTC Vive Pro SJ och Bublar Group

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Oblique Therapeutics offentliggör utfall i företrädesemission av tvingande konvertibler

Styrelsen för Oblique Therapeutics AB (publ) (”Oblique” eller ”Bolaget”) offentliggör idag utfallet av den emission av tvingande konvertibler med företrädesrätt för Bolagets aktieägare som offentliggjordes den 29 april 2022 (”Företrädesemissionen”). Teckningssammanställningen visar att totalt 284 038 konvertibler, motsvarande cirka 61,74 procent av Företrädesemissionen tecknades med och utan stöd av teckningsrätter. Genom Företrädesemissionen tillförs Oblique därmed cirka 28,4 MSEK före emissionskostnader. De som tilldelats konvertibler utan stöd av teckningsrätter kommer inom kort att meddelas genom avräkningsnota alternativt via sin förvaltare.

Besked om tilldelning av konvertibler som tecknats utan stöd av teckningsrätter kommer inom kort att skickas till de som tilldelats konvertibler via avräkningsnota. Förvaltarregistrerade aktieägare erhåller besked om tilldelning i enlighet med respektive förvaltares rutiner. Tilldelning av aktier som tecknats utan stöd av teckningsrätter har genomförts i enlighet med de principer som angivits i prospektet som offentliggjordes den 9 maj 2022.

BTU

Ingen handel med BTU (Betald Tecknad Konvertibel) kommer att ske.

Konvertibler

Genom Företrädesemissionen emitteras totalt 284 038 konvertibler. Konvertiblerna är tvingande innebärandes att samtliga konvertibler senast den 30 december 2022 (”Slutlig Förfallodag”) automatiskt kommer att konverteras till nya A-aktier. Lånet löper från den 7 juni 2022 till och med Slutlig Förfallodag om inte konvertering skett dessförinnan. Lånet löper med tio (10) procents årlig ränta, från och med den 7 juni 2022 till och med Slutlig Förfallodag enligt ovan. Vid konvertering konverteras konvertibeln till ett belopp motsvarande dess nominella belopp jämte upplupen ränta. Ränta kapitaliseras på Slutlig Förfallodag.

Samtliga eller konvertibler ska per automatik konverteras (tvingande konvertering) till nya A-aktier i Bolaget vid det tidigare av: 

  1. det datum Bolaget avslutat en nyemission av aktier, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt (”Kapitalanskaffningen”)[1], dock senast den 28 december 2022,
  2. den 30 december 2022. 

[1] Definitionen Kapitalanskaffningen enligt punkt i) ska dock inte innefatta en kapitalanskaffning som enbart riktar sig till anställda och/eller personer som på annat sätt utför tjänster åt Bolaget och som genomförs inom ramen för bonus- eller incitamentsprogram.

Vid Konvertering enligt punkt i) ovan ska konverteringskursen per aktie motsvara den lägsta teckningskurs som tillämpas i Kapitalanskaffningen reducerat med femton (15) procent, dock lägst 2,30 SEK. Konvertering ska ske vid det datum då nya Aktier tilldelas aktietecknarna i Kapitalanskaffningen.  Vid konvertering enligt punkt ii) ovan ska konverteringskursen per aktie per uppgå till 10 SEK.

Antal aktier och aktiekapital

Vid full konvertering av konvertibler emitterade i Företrädesemissionen kommer antalet aktier i Bolaget att öka från 15 181 587 aktier till högst 28 220 577 aktier och aktiekapitalet från 759 079,35 SEK till högst 1 411 028,85 SEK, motsvarande en utspädningseffekt om cirka 46,2 procent av det totala antalet aktier och röster i Bolaget. Beräkningen av antal aktier, aktiekapital och utspädning är baserad på att konvertiblerna, inklusive upplupen ränta, konverteras den 28 december 2022 till den lägsta möjliga konverteringskursen, vilket är 2,30 SEK per aktie.

Rådgivare

Eminova Partners AB och MAQS Advokatbyrå AB är finansiell respektive legal rådgivare till Oblique i samband med Företrädesemissionen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mats Jonasson

CFO

Tel: 0768-706388,

E-mail: mats@obliquet.com

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?