1515

Seminarieinbjudan: Industriell radiostyrning med Claes Hemberg

Industriell radiostyrning spelar en nyckelroll i den snabba tekniska utvecklingen inom industrin, både i Sverige och internationellt. Senaste halvåret har ekonomen Claes Hemberg gjort en djupdykning och undersökt branschen för att bättre förstå dess möjligheter och utmaningar. Den 13 maj presenterar han sina iakttagelser och live-intervjuar olika aktörer i och nära industrin. Värd för seminariet är Allgon.

Deltagare seminarium RadioTech

Industriell radiostyrning är en svensk paradgren som historiskt vuxit fram i nära samverkan med svensk exportindustri. Tekniken ska fungera i industrins affärskritiska produktionsprocesser, i alltifrån extrema miljöer som gruvbrytning och stålverk och inom transport och logistik. Allgon är med Tele Radio och Åkerströms en av världens ledande leverantörer av lösningar för industriell radiostyrning till kunder runt om i världen.

Allgon bjöd i oktober in Claes Hemberg för att få utomstående ögon på industriell radiostyrning. Hans upptäckter och insikter vill Allgon nu dela. Det handlar bland annat om teknikutveckling, Industry 4.0, produktion och vad som krävs av branschen för att möta kundernas allt högre ställda krav framåt.

På scenen intervjuar Claes Hemberg ett antal scengäster, inom och nära anslutning till branschen.

  •  Allgons VD Johan Hårdén.
  •  Claes Beckman, professor vid avdelningen Wireless Systems, KTH.
  •  Anna Stiwne, VD Åkerströms.
  •  Ola Samelius VD Tele Radio.

Tid och plats:

Måndagen den 13 maj kl. 12.00–13.30

Haymarket, Salong 2

Hötorget 13–15, 111 57 Stockholm

Registrering och enklare förtäring fr.o.m. kl. 12.00. Panelsamtalet inleds kl. 12.30.

Seminariet är kostnadsfritt. Observera att det finns ett begränsat antal platser och kräver anmälan. För att anmäla dig, vänligen följ denna länk.

Seminariet äger rum samma dag som Allgon presenterar sin Q1-rapport och håller årsstämma för sina aktieägare. Årsstämman startar kl. 14.00, se separat kallelse.

Välkommen! 

För mer information, kontakta: 
Johan Hårdén, Koncernchef Allgon
johan.harden@allgon.se 
073-385 92 19



Om Allgon
 

Allgon är en världsledande aktör inom industriell radiostyrning. Vi utvecklar system och produkter med en stor bredd av industriella tillämpningsområden till kunder i Europa, USA och Asien. Kundbasen finns inom branscher som fordon, transport, bygg och TMT-sektorerna. Allgon har omkring 360 anställda i 15 länder. Radiostyrda system står för huvudparten av Allgons omsättning genom dotterbolagen Tele Radio och Åkerströms, två bolag som kompletterar varandra. Åkerströms fokuserar på tung industri med höga krav på flexibilitet, säkerhet och livslängd i främst Sverige medan Tele Radio levererar ett bredare utbud och standardiserade system i hela världen. Allgon har därutöver verksamhet inom Connectivity. Bolaget har sitt huvudkontor i Kista och är föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm (ALLG B) med FNCA Sweden, +46(0)8-528 00 399 info@fnca.se, som certified adviser.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande i PDF

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från ZengunAnnons

Kravställning och uppföljning driver byggbranschen framåt

Håkan Ericsson och Caroline Sundqvist på Zengun.
Håkan Ericsson och Caroline Sundqvist på Zengun.

Den gröna omställningen inom byggindustrin pågår för fullt i form av satsningar kopplat till cirkulära materialflöden, återbruk och koldioxidreduktion. Men begreppet hållbarhet rymmer mer än så. Zengun är en av Stockholms ledande byggentreprenörer och de vill rikta strålkastarljuset mot den sociala hållbarheten, som lätt glöms bort. 

– En av flera viktiga åtgärder är att säkra att det inte finns oegentligheter i leverantörskedjan, säger Caroline Sundqvist, hållbarhetschef på Zengun.

Zengun är ett projektdrivet byggföretag med funktionen av en samordnande part där fokus ligger på byggledning och utförande i kombination med ett  kundnära samarbete. Hållbarhetsarbetet löper som en röd tråd genom projekten och med ambitionen att vara en drivande kraft i utvecklingen av branschen. En fråga som de vill belysa i detta sammanhang är de brister kopplat till social hållbarhet som fortfarande finns inom branschen. Det är ett faktum att det förekommer olaglig arbetskraft på arbetsplatserna och att det även finns arbetsförhållanden som strider mot mänskliga rättigheter i material- och underentreprenörskedjor vilket vi måste agera på som en enad front.

– De svenska underentreprenörerna har länge flaggat för den snedvridna konkurrensen men det är främst de senaste fem åren som byggbranschen börjat se svårigheterna. En stor del av problemet är att det finns för mycket okontrollerad arbetskraft som varken följer kollektivavtal eller betalar skatt. Myndigheter stiftar lagar kontinuerligt men de har sällan en plan för hur dessa ska följas upp. Om lagstiftaren inte har tänkt på frågan så blir det väldigt svårt för huvudentreprenören att utföra rätt typer av kontroll. Vi tycker det har blivit lite fel i ansvarsfrågan, säger Håkan Ericsson, inköpschef på Zengun. Han och hans kollegor vill se en mer effektiv och säker process för kontroll av arbetskraften, tillsammans med näringslivet och berörda myndigheter.

– Rätt instanser bör ta ansvar för sina respektive delar. Många kontroller är problematiska för oss att utföra och ofta har myndigheter, fackförbund och branschorganisationer bättre kunskap och redskap för detta, säger Caroline.

Kravställning kräver uppföljning

I Zenguns kontrakt med underentreprenörer och leverantörer finns tydliga kravställningar gällande den arbetskraft som tas in från andra länder. Kraven utgår från två index: ITUC (International Trade Union Confederation) och CPI (Corruption Perception Index) för att säkerställa att inga arbetsförhållanden strider mot mänskliga rättigheter. Men kravställning räcker inte, menar Håkan. 

– Man måste göra kontroller också. Vi har under 20-30 år kravställt kring rimliga arbetsförhållanden, kollektivavtal och att de som arbetar ska betala skatt men det betyder ingenting om det inte utförs kontroller, antingen digitalt eller manuellt. En annan åtgärd skulle vara att möjliggöra samkörning mellan personalliggare och skatteinbetalningar. 

– Vi har kommit en bra bit på väg men för att skapa en hållbar bransch krävs en samverkan i marknaden. Kravställning, uppföljning, transparens och samarbete är det som krävs för att driva branschen framåt, avslutar Caroline.

Om Zengun

Zengun grundades 2009 och är en av de ledande byggentreprenörerna i region Stockholm. Vi drivs av att driva projekt i nära samverkan med våra kunder; alltid med projekten och människorna i centrum. Vi tar ansvar och arbetar aktivt för att vara en del av utvecklingen mot ett hållbart samhälle.

Läs mer på www.zengun.se

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Zengun och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?