1515
Annons

Nytt koncept utmanar lånemarknaden - Dittlån.se

Att slå sig in på den redan trånga lånemarknaden är lättare sagt än gjort. Men med ett helt nytt koncept som gör det lättare för låntagare att få tydlig information vill Dittlån.se nu utmana konkurrenterna och göra jämförelse av lån lättare för kunderna.  

Att använda sig av olika jämförelsetjänster har idag snarare blivit regel än undantag, inte minst när det kommer till lån. Dock har det tidigare varit snårigt att hitta rätt bland dessa tjänster och en av de stora anledningarna till detta är att den information som erbjudits varit begränsad till ett brett räntespann. Med lanseringen av Ditt Lån planerar nu företaget att råda bot på detta problem.

- Till skillnad från bankerna som presenterar breda räntespann på exempelvis 3% - 25% ränta på sina lån så kommer Ditt Lån att kunna presentera riktiga utfall utifrån de olika bankernas historik av utlåning, säger Frida Engström, Business Developer på Ditt Lån.

Just nu pågår arbetet med att utveckla en databas genom vilken kunden inom kort kommer att kunna presenteras mer specifika snitträntor för eventuella blancolån istället för de traditionella räntespannen, detta för att förenkla så mycket som möjligt för framtida kunder. Den nya metoden är dels ett sätt att kunna erbjuda tydligare information om eventuella lån, men även ett sätt för låntagare att öka sina chanser till att kunna teckna ett lån hos rätt långivare.

- Med denna metod kommer kunden redan innan ansökan om lån att kunna fatta ett informerat beslut om vilken bank man bör välja utifrån sin inkomst och återbetalningstid baserat på bankens historiska utlåningsränta, fortsätter Frida Engström.

Genom att ta fram ett snitt över vilka räntor som bankerna tidigare har kunnat erbjuda sina kunder produceras en mer rättvisande bild över prisläget för det specifika lånet. På så sätt kommer spekulanter på ett lättare sätt att kunna avgöra vilket lån som är mest lämpligt att söka, vilket också på sikt gör att kunden kan undvika att skicka fler ansökningar är nödvändigt.

- En av de stora fördelarna med detta system är att kunden slipper att få ett flertal UC-upplysningar registrerade hos sig och därmed försämrade möjligheter till belåning, säger Engström.

Som ny spelare på marknaden erbjuder Ditt Lån redan idag en komplett hemsida för information om olika former av lån, både för privatpersoner och företag - och framtidsplanerna är stora.

Med den nya tjänsten för lånesnitt vill Ditt Lån utmana det traditionella sättet att jämföra lån och räntor genom breda räntespann, detta för att istället erbjuda kunder en tydligare överblick av bankens lånehistorik och i slutändan öka deras chanser till ett lån.

Frida Engström

Business Developer

info@dittlån.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från NibeAnnons

Nibes investering i skolelever säkrar företagets framtid

Lina Simonsson är verksamhetsledare på Vetenskapshuset. Utställningen Energi och balans ger elever kunskap om energi och hållbarhet. Utställningen har tagits fram av Nibe i samarbete med Tekniska museet i Stockholm.
Lina Simonsson är verksamhetsledare på Vetenskapshuset. Utställningen Energi och balans ger elever kunskap om energi och hållbarhet. Utställningen har tagits fram av Nibe i samarbete med Tekniska museet i Stockholm.

Skolungdomars svaga intresse för naturvetenskap och teknik är ett problem för näringslivets kompetensförsörjning. I Markaryd har värmepumpstillverkaren Nibe och kommunen bestämt sig för att lösa problemet. I höstas invigde de därför Vetenskapshuset. 

Nibe startade sin verksamhet för 70 år sedan och är bland husägare välkänt för varmvattenberedare och värmepumpar. Under åren har Nibe dessutom utvecklats till ett globalt innovationsföretag med kunder över stora delar av världen. Men tillverkning och produktutveckling är kvar där allt började – i småländska Markaryd. 

Den senaste satsningen på orten är Vetenskapshuset där syftet är att öka skolelevers kunskap inom naturvetenskap och teknik. På sikt är målet att säkra det lokala näringslivets kompetensförsörjning med bland annat nya ingenjörer.

– Vetenskapshuset är en mötesplats för skola, företag och akademi. Det vi gör är att skapa tillväxt för nya idéer och kompetens. Det är en investering i samhället, säger Lina Simonsson, verksamhetsledare på Vetenskapshuset. 

Lokalerna är på nästan 3 000 kvadratmeter och besökande elever får på ett pedagogiskt och lekfullt sätt lära sig om bland annat fysik och kemi, med fokus på energi och hållbarhet. Den interaktiva utställningen ”energi i balans” är utformad så att eleverna tävlar mot varandra samtidigt som de lär sig saker. Ett av momenten går ut på att eleverna ska fördela ett hushålls kilowattimmar på till exempel varmvatten i duschen, värme i huset och, inte minst, den egna skärmtiden.

– Det gör att eleverna får en förståelse för sin energiförbrukning. Responsen på aktiviteterna har varit fantastisk och en kommentar vi fått är att Vetenskapshuset bidrar till ”hållbart samhällsbyggande på riktigt”, säger Lina Simonsson.

I en annan del av byggnaden finns Nobelprismuseets utställning ”För mänsklighetens största nytta”. Här får eleverna lära sig om upptäckter som belönats med Nobelpriset och hur dessa har påverkat samhället.

Vetenskapshuset samarbetar samtidigt med Tekniska museet i Stockholm som bidrar med material både inför och efter elevernas besök i Markaryd. Det förlänger utbildningstiden och ökar förståelsen ytterligare. Vetenskapshuset har även ett toppmodernt labb för kemilektioner. 

– Det är en väldigt stor resurs för skolorna. Det är få i Sverige som har ett så här bra labb och vi är även på gång med att bygga ett tekniklabb. 

En annan pedagogisk tillgång är att Vetenskapshuset sitter ihop med Nibes värmepumpsfabrik. Det gör att besökarna bara behöver öppna en dörr för att gå från teori till praktik – och hållbarhetstänkandet stannar inte vid tröskeln till fabriken.

– Nibes värmepumpar är klimatsmarta produkter och det är något företaget jobbat med redan från början. Hållbarhet är inte en vision för Nibe, det är ett varumärkeslöfte. 

Fakta Nibe
Nibe Group är en global koncern som bidrar till ett minskat klimatavtryck och bättre utnyttjande av energi. Bolaget utvecklar och tillverkar ett brett utbud av miljövänliga och energieffektiva lösningar för inomhuskomfort samt komponenter och lösningar för intelligent uppvärmning och styrning inom industri och infrastruktur.

Läs mer på nibe.com

Mer från Nibe

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nibe och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?