Annons

Nytt koncept utmanar lånemarknaden - Dittlån.se

Att slå sig in på den redan trånga lånemarknaden är lättare sagt än gjort. Men med ett helt nytt koncept som gör det lättare för låntagare att få tydlig information vill Dittlån.se nu utmana konkurrenterna och göra jämförelse av lån lättare för kunderna.  

Att använda sig av olika jämförelsetjänster har idag snarare blivit regel än undantag, inte minst när det kommer till lån. Dock har det tidigare varit snårigt att hitta rätt bland dessa tjänster och en av de stora anledningarna till detta är att den information som erbjudits varit begränsad till ett brett räntespann. Med lanseringen av Ditt Lån planerar nu företaget att råda bot på detta problem.

- Till skillnad från bankerna som presenterar breda räntespann på exempelvis 3% - 25% ränta på sina lån så kommer Ditt Lån att kunna presentera riktiga utfall utifrån de olika bankernas historik av utlåning, säger Frida Engström, Business Developer på Ditt Lån.

Just nu pågår arbetet med att utveckla en databas genom vilken kunden inom kort kommer att kunna presenteras mer specifika snitträntor för eventuella blancolån istället för de traditionella räntespannen, detta för att förenkla så mycket som möjligt för framtida kunder. Den nya metoden är dels ett sätt att kunna erbjuda tydligare information om eventuella lån, men även ett sätt för låntagare att öka sina chanser till att kunna teckna ett lån hos rätt långivare.

- Med denna metod kommer kunden redan innan ansökan om lån att kunna fatta ett informerat beslut om vilken bank man bör välja utifrån sin inkomst och återbetalningstid baserat på bankens historiska utlåningsränta, fortsätter Frida Engström.

Genom att ta fram ett snitt över vilka räntor som bankerna tidigare har kunnat erbjuda sina kunder produceras en mer rättvisande bild över prisläget för det specifika lånet. På så sätt kommer spekulanter på ett lättare sätt att kunna avgöra vilket lån som är mest lämpligt att söka, vilket också på sikt gör att kunden kan undvika att skicka fler ansökningar är nödvändigt.

- En av de stora fördelarna med detta system är att kunden slipper att få ett flertal UC-upplysningar registrerade hos sig och därmed försämrade möjligheter till belåning, säger Engström.

Som ny spelare på marknaden erbjuder Ditt Lån redan idag en komplett hemsida för information om olika former av lån, både för privatpersoner och företag - och framtidsplanerna är stora.

Med den nya tjänsten för lånesnitt vill Ditt Lån utmana det traditionella sättet att jämföra lån och räntor genom breda räntespann, detta för att istället erbjuda kunder en tydligare överblick av bankens lånehistorik och i slutändan öka deras chanser till ett lån.

Frida Engström

Business Developer

info@dittlån.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?