1515

Stål & Hyrmaskiner och Dennis Maskinuthyrning byter Varumärke till Renta

Stål & Hyrmaskiner (Göteborg & Halland) och Dennis Maskinuthyrning (Skåne), som är en del av den finska uthyrningskoncernen Renta Oy, byter varumärke till Renta. Bytet är ett naturligt steg för att ge kunderna en självklar bild av företagen samtidigt som Stål & Hyr/Dennis Maskinuthyrnings filosofi att depåernas lokala egenheter ska bevaras och -implementeras i det nya varumärket.  

Stål & Hyrmaskiner grundades 1979 i Varberg och Dennis Maskinuthyrning grundades 1992 som har sedan april 2018 varit en del av den finska uthyrningskoncernen Renta Oy. Sedan juli 2017 har företaget -expanderat och gått från 4 till 29 depåer runt om i Sverige. Utöver Dennis Maskinuthyrning & Stål & -Hyrmaskiner så -ingår flertalet varumärken i Renta; Aros Hyresmaskiner (Mälardalen), Hyrcenter (Närke), Hyrtjänst (-Falköping) och JRent (Jönköping) som idag verkar som sina egna verksamhetsenheter. 

Den filosofi som råder inom bolagen där lokalkännedom och depåernas självständighet värdesätts högt, kommer inte förändras utan istället bevaras och implementeras som grundpelare i det nya varumärket där -Rentas värderingar är Tillgänglighet, Service och Kvalitet. 

Tillgänglighet: Mycket maskiner på hyllan, brett -sortiment & geografiskt rätt placerade.
Service: Hög bemanning med rätt inställning och rätt utbildning.
Kvalitet: Kvalitetsval på maskiner med en hög re-investeringstakt.

Samtliga värderingar är lokalt förankrade, vilket menas att besluten tas lokalt på depån, raka snabba besked och lösningar för kunderna.

– "I samband med de sammanslagningar som bolagen genomgått de senaste åren känns varumärkes skiftet helt rätt. Tanken är inte att bli som alla andra, utan vi vill bevara depåernas självständighet och lokala egenhet som en konkurrenskraftig fördel, där våra lokala proffs kan bidra med rätt lösning för den enskilde kundens situation.”

Marcus Sölsnaes, Marknadsansvarig Renta

 

Varumärkes skiftet sker 1 april 2019

Marcus Sölsnaes
CMO
marcus.solsnaes@renta.se
070 530 27 21


Följande bilagor finns för nedladdning:
Press Release Stål & Hyr och Dennis Maskinuthyrning blir Renta

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?