1515

Renal Patient travels around the world with his family Haemodialysis will not stop Filipe Almeida from realizing his dreams

Lisbon, (March 2019) - Filipe Almeida, an extraordinary traveller who is preparing for an epic journey next Friday, March 29. Filipe was diagnosed with a kidney disease as an infant, and currently receiving haemodialysis treatment three times per week, Filipe is also the face of adventure and determination, as he sets off on a journey around the world with his family: wife Catarina and son Guilherme.

 

For all renal Patients, Filipe is an inspiration!

Over the course of a year, the family which we could already follow in Instagram @allaboardfamily and in their family blog https://allaboardfamily.com/, will be visiting thirty countries, integrating their duly planned routines which are associated to their needed healthcare, and showing that it is possible to live life to its fullest and to follow ones dreams.

Filipe, Catarina and Guilherme (their son, who is almost a two-year-old) will travel through several European countries such as Spain, France, Italy, Greece, Croatia, Albania, Hungary, The Czech Republic, Poland, Lithuania and the Netherlands. Their first destination after leaving Lisbon will bethe Bahamas. Other destinations will include Cuba, Mexico, Turkey, Saudi Arabia, Israel, Jordan, South Africa, Indonesia, Taiwan, Thailand, India, the Maldives, Sri Lanka, Australia, Fiji, New Zealand and Brazil, where the trip is expected to end in March 2020. Filipe will also return to Portugal periodically to review his medical condition.

The emphasis is on adventure, a rare experience for a chronically ill patient whose life depends on undergoing treatment, without fail, every other day. In fact, Filipe and Catarina are undertaking this journey to inspire other chronic kidney patients hoping to help them enjoy their mobility and exercise their right to a normal and empowered life, as well as to other families travelling with children.

An inspiration for all chronic kidney patients

Filipe’s kidney disease was diagnosed when he was only 12 years old. As the disease was of a immunological aetiology and had a genetic origin, it was expected to progress into adulthood.

Only a year and a half ago – the kidney disease reached stage 5; a stage when haemodialysis, or another replacement treatment (such as Peritoneal Dialysis or Renal Transplant) becomes necessary to replace renal function and stay alive. Accepting this new condition was not easy, but Filipe refused give up on his life projects and, with the support of Catarina, decided to undertake this trip around the world, proving that nothing is impossible, even for end-stage kidney patients.

The couple committed to this dream entirely. Their blog, in which they were already writing about their lives and their routines – www.allaboardfamily.com – will serve as a platform for reporting on their experiences, as a diary for their son, and as a source of inspiration for other kidney patients.

Providing all the logistical support for the trip is Diaverum, an independent and global renal care provider with Swedish origins and with a presence in Portugal (where Filipe is a regular patient). From the start, the company has spared no efforts in helping make this dream turn into a reality that can inspire other patients to lead full, active lives which are not taken over by haemodialysis treatments.

For one year, Filipe Almeida will be visiting a series of countries as a true ambassador for this cause. Providing a real testimonial through his ability to integrate the chronic disease into his life, without having to give up the joy of realizing his dreams.

 

FOLLOW

https://www.instagram.com/p/BvKWl2Gn5Gd/

Patrik Syrén

Head of PR and Communication, Diaverum AB

E-mail: patrik.syren@diaverum.com

Phone: +46 730 74 66 30

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från EuropcarAnnons

Ledande mobilitetsleverantören som elektrifierar hela Sverige

Europcar är den ledande leverantören i Sverige av delad hållbar mobilitet, med högst andel elektrifierade bilar. Men det rör sig inte bara om hyrbilar utan Europcar vill i framtiden erbjuda olika typer av mobilitet. Under 2021 har företaget presenterat såväl VW California, en husbil som går att köra på HVO100, men också ett betatest på SEAT MÓ som är en elektrisk motorcykel, så kallad mikromobilitet.

– 40 procent av vår fordonsflotta är elektrifierad och vi har som mål att ha 100 procent fossilfri fordonsflotta till år 2025. Vår vision är kunna erbjuda ett spektrum av mobilitetslösningar, en multimodal plattform med erbjudanden som underlättar för människor att röra sig på ett hållbart sätt i samhället, berättar Cathrin Idén Chief Commercial Officer på Europcar.

En hållbar mobilitet från norr till söder

Som den ledande leverantören av mobilitetslösningar är Europcar verksamma i hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Laddbara elbilar går att hyra överallt, inte bara i storstäder utan i hela Sverige.

– Utöver hög tillgänglighet och tillgång på bilar har vi ett högt nyttjande på våra fordon. Den genomsnittliga körsträckan på privatägda bilar i Sverige ligger på cirka 1100 mil per år men våra bilar rullar tre gånger så långt, säger Mickael Bogered, CEO för Europcar Sverige.

Bilen, bränslet och beteendet

Europcar vill utmana normen vad gäller hållbarhet och har bland annat tre nyckelord i sitt arbete; bilen, bränslet och beteendet. För Europcar är hållbarhet viktigt och genom att köpa in laddbara bilar och hyra ut dessa kan privatägda bilar ersättas. En stor del av arbetet handlar också om att skapa en medvetenhet hos kunderna hur de kan agera hållbart.

– Vi brukar prata om bilen, bränslet och beteendet. Angående bilen gäller det att utmana normen, varför ska du till exempel åka i en stor kombi själv? Kanske går det att istället att åka stora delar av sitt transportbehov i en mindre bil och när det sen är dags för fjällen eller sommarsemester kan du hyra en större, rymligare bil av oss. Hyr bilen du behöver när du behöver den, berättar Mickael Bogered.

– I bränslet ligger vår strategi att elektrifiera Sverige. Vi har ett stort utbud av rena elbilar, el-transportbilar och SEAT MÓ125 elmotorcyklar. Därmed erbjuder vi ett större utbud än någon annan mobilitetsleverantör. Sen vad gäller beteendet handlar det om vad du väljer för mobilitetslösning. Behövs verkligen bilen för alla sträckor? Kanske är det bättre att i vissa situationer använda sig av en elektrifierad motorcykel? Om du som kund väljer bilmobilitet, hur mycket förbrukningen kan påverkas av ditt eget beteende, säger Cathrin Idén. 

Fler delade bilar innebär färre bilar på vägarna

Europcar ser sig som en viktig del av samhället, med en stark vilja att bidra till en hållbar samhällsutveckling.  Att kunna kombinera olika hållbara mobilitetslösningar. Det handlar om cykel, kollektivtrafik och elbil när behovet finns. Men också att få företag att fundera på sitt mobilitetsbehov.

– Med fler delade bilar blir det färre bilar. Istället för företagsbilar kan företag istället hyra av oss vid sina toppar och därmed kunna lastbalansera sin egen verksamhet. Vi tittar på bilpooler till företag som också kan nyttjas av allmänheten, avslutar Cathrin Idén.

Mer information om Europcar

Europcar tror att vägen till hållbar mobilitet nås genom ökad elektrifiering, ökad delning och att erbjuda fordon matchade för det aktuella behovet. Denna vision återspeglas i Europcars flexibla mobilitetslösningar. Oavsett om behovet gäller dagar eller år - ifall det rör sig om storstäder eller landsbygd - vill företaget utmana gamla tankesätt och ge ett mer flexibelt och hållbart alternativ till det traditionella bilägandet. Europar Sverige har 160 stationer och ca 5000 bilar i sin vagnpark. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Besök oss på europcar.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Europcar och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?