1515

Möjlighet att investera i Quartzene – en kostnadseffektiv produkt med flertalet användningsområden

Svenska Aerogel Holding producerar tillsatsmaterial som kan användas i olika applikationer av tillverkande industrier. Bolagets senast utvecklade produkt, Quartzene tillför slutprodukterna en samverkan av önskvärda egenskaper såsom; bättre prestanda, mindre materialförbrukning samt energibesparingar. Med kunder inom isolering, färger och ytskikt, samt filtrering finns breda användningsområden för produkten och därmed en stor adresserbar marknad.
 
Svenska Aerogel lanserade Quartzene för två år sedan. Quartzene är en flexibel plattform av nanoporösa material med möjlighet att variera kemi, struktur och ytbehandling. Quartzene kan anpassas till ett antal olika applikationer som bygger på den extremt porösa strukturen med porer i nanostorlek, och att ytorna i materialet kan göras hydrofila (vattenabsorberande) eller hydrofoba (vattenavstötande). På detta sätt kan Quartzene tillföra avgörande egenskaper i en slutprodukt, som rening och filtrering, energi samt materialeffektivitet.
 
Under 2018 förstärktes Svenska Aerogels bolagsledning. Bolaget anställde nuvarande VD Tor Einar Norbakk som har internationella erfarenheter av tillverkningsprocesser från sin tid på Sandvik. Med en stark och erfaren ledning är sannolikheterna goda för en positiv utveckling och effektivisering i Bolagets produktionsprocesser.
 
Svenska Aerogels ambition är att hitta applikationer där Quartzene gör bäst nytta i sin mest naturliga form. Syftet är att uppnå materialeffektivitet; bättre prestanda, mindre materialförbrukning och energibesparingar. Quartzene produceras i egen fabrik i Gävle och kan även produceras i anslutning till stora kunder eller i kundtäta områden, Produktionen är designad i moduler för att skapa flexibilitet och anpassning efter kundens behov. Försäljningen drivs genom direktförsäljning mot strategiskt viktiga kunder och genom värdeskapande återförsäljare i industrialiserade delar av världen.
 
Aerogels VD Tor Einar Norbakk ger i en intervju med Analyst Group tre anledningar att investera

1. Vår tekniska know how, konceputella lösningar och att vi nu har god erfarenhet och insikt i hur de olika användningsområdena för Quartzene fungerar genom de mycket nära samarbeten vi har med våra kunder och partners över längre tid.
2. Vår produkt Quartzene är unik. Det framställs i sin renaste form av Kisel, vatten och energi och bidrar till en bättrad verkningsgrad, materialeffektivitet och energitillgång i en nästan obegränsad mängd applikationer. Quartzene är ett material som hanterar många av de utmaningar som industrier står inför i sina ambitioner att nå de globala målen för en hållbar värld – vi har bara skrapat på ytan.
3. Den effektiva modulbaserade produktionstekniken som raskt kan skalas upp för att stödja tillväxt och som har en mycket moderat investeringsnivå för att ge snabb Return on investement.
 
Med bakgrund till ökad efterfrågan av Svenska Aerogels produkter genomför nu Bolaget en nyemission för att finansiera de sista investeringar i Master Pilot Plant. Med nya investeringar i produktionen kommer Svenska Aerogels möjliga produktionskapacitet öka från tolv ton per år till 225 ton per år vilket stärker Bolagets grund för hög tillväxt. I en kommande fas planeras även att ytterligare investera i produktionen för att nå en produktionskapacitet innan slutet av 2020 om 1 000 ton per år.
 
Kort om emissionen

Teckningsperiod: 19 mars – 3 april, 2019.
Pre-Money värdering: Cirka 59,2 MSEK.
Teckningskurs: 1,40 SEK per aktie.
 
Information om emissionenLäs memorandum här
Teckna online här
Se intervju med VD här

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från LogitechAnnons

Sätt standarden för en hybrid arbetsplats – med rätt verktyg

Christan Ahlberg, Head of Logitech Nordics.
Christan Ahlberg, Head of Logitech Nordics.

Definitionen av vår arbetsplats har förändrats, och i och med det ställs nya krav på företag och deras medarbetare.  För att skapa en välmående arbetsplats till sina anställda, som oavsett var man befinner sig, leder till hög prestation, god kommunikationsförmåga och kreativitet, krävs bra verktyg. De här verktygen tillhandahåller Logitech. 

När pandemin plötsligt slog till och arbetet flyttades hem fick företag och medarbetare snabbt anpassa sig till en ny vardag. En vardag som även efter pandemin lär fortsätta . Med den vardagen krävs optimala lösningar och verktyg för ett fortsatt effektivt arbetsflöde. 

Logitech har ända sedan 1981 tillgodosett företag och privatpersoner med verktyg för en bättre upplevelse i en digital värld och är i dag kända för deras breda sortiment av kringutrustning som tangentbord, mikrofoner, webbkameror och datormöss. 

– När pandemin slog till märkte vi ett drastisk ökat behov av våra produkter, man ville skapa en bra arbetsplats på hemmaplan vilket bland annat innebär en bra webbkamera och mikrofon för sina videomöten, säger Christan Ahlberg, Head of Logitech Nordics. 

Lösningar för alla arbetsplatser

Logitech analyserar och undersöker ständigt dagens och framtidens behov för att därefter utveckla produkter som möter de behoven. Oavsett om man jobbar på kontor eller hemma, med något som ständigt kräver kommunikation med kollegor eller som kräver fokus och kreativitet finns verktygen hos Logitech. 

 – I framtiden lär fler ha en hybrid arbetsplats där hemmakontoret är den primära arbetsplatsen och kontorets syfte kommer främja det sociala mötet, och det kan vara ett kontor utan avsedda skrivbordsplatser. Här är det en fördel med våra trådlösa tangentbord, mikrofoner eller webbkameror som man enkelt kopplar till en dator eller skärm. Dessutom är de lätta att bära med sig, plocka undan och förvara, även en fördel om man jobbar med en liten yta på hemmaplan, säger Christan Ahlberg och fortsätter:

– Håller man i mycket videokonferenser eller liknande har vi även verktygen för att hålla en konferens i hög kvalité med verktyg som är lätta att koppla in och komma igång med. Verktyg som både är anpassade för styrelserummet och hemmakontoret. Jag tror vi alla varit med om det där lite styltiga videomötet när en mikrofon inte startar eller med en dålig och oskarp bild, något som drar ner kvalitén rejält. 

För en bättre hälsa

Vi människor är sociala varelser och behöver mötas. Företag måste därför tillgodose sin personal med både en yta för spontana fysiska möten men även verktyg för att enkelt kunna utbyta information och kommunicera digitalt. En omställning som även sker på Logitechs egna kontor där man nu skapar samlingsytor för personalen samtidigt som man ser till att de har allt de behöver för att jobba effektivt på hemmaplan. 

– En annan viktig faktor är personalens fysiska hälsa. Sitter man hemma krummad över en laptop kommer det efter en tid innebära slitage på nacke, rygg och handleder. Därför har vi kringutrustning med stort fokus på ergonomi där ett tangentbord eller en mus ser till att händer, handleder och underarmar hamnar i en mer naturlig position och på så sätt avlastar överkroppen, avslutar Christian Ahlberg. 

Om Logitech

Logitech är ett schweiziskt företag som fokuserar på innovation och kvalitet. Vi designar produkter och upplevelser för att underlätta människors vardag. Logitech grundades 1981 i Lausanne, Schweiz. Logitech, Logitech G, ASTRO Gaming, Ultimate Ears, Jaybird, Blue Microphones och Streamlabs är alla varumärken som är en del av Logitech.

Läs mer på logitech.com/sv  

 

Mer från Logitech

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Logitech och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?