1515

Möjlighet att investera i ett bolag med hög teknikhöjd som adresserar en marknad i stark tillväxt

Terranet är ett svenskt företag verksamma inom fordonskommunikation. Terranet har utvecklat en innovativ mjukvara för radiobaserade sensorer och GPS-lösningar som i korta ord kan beskrivas som en algoritm för avancerat förarstöd. Teknikplattformen kännetecknas av hög centermeterprecision, låg fördröjning och hög bandbredd. Terranet har som ambition att under de närmaste åren även intensifiera utvecklingen kring Connectivity mellan fordon och fotgängare, vilket är ett affärsområde som kommer drivas av bl.a. självkörande bilar och den växande 5G-marknaden. Dessutom ser Terranet en stor potential när det kommer till att vidareanvända all värdefull data som Bolaget samlar in, bl.a. genom att fokusera på att utveckla mer proaktiva lösningar för fordonssäkerhet.
 
Marknaden för avancerade förarstöd och självkörande bilar estimeras växa med 25 % per år under de kommande 10-15 åren. Ungefär 50 % av alla sålda bilar år 2030 förväntas vara självkörande och idag pågår det stora investeringar för att ta fram nästa generations bilar. Marknadstillväxten drivs i mångt och mycket av ökad personsäkerhet samt miljömässigt och ekonomiskt intresse att minska bränsleförbrukningen. Terranet gynnas också av utbyggandet av 5G-nätet, vilket ytterligare stärker Bolagets produkterbjudande.
 
Terranets VD Pär-Olof Johanesson ger i en intervju med Analyst Group tre anledningar till att investera:
 

1. Vi har en framtida teknologi på en växande marknad, en marknad som vi vet kommer växa exponentiellt de kommande 5 åren. Det sker mycket aktivitet på marknaden, se bara på t.ex. Amerikanska Nutonomy som såldes för 450 miljoner dollar för ca 1,5 år sedan.
2. Vi har en beprövad teknik, en ledning och personal som har erfarenhet av att arbeta nära kunden och förstår dels teknikhöjden och dels systemintegrationen som är en mycket viktig del i processen, något som man ofta glömmer bort.
3. Vi har arbetat intensivt med att ändra riktningen på bolaget mot att skapa en mer strömlinjeformad organisation. Med anledning av det så har vi kortsiktigt tagit på oss en del investeringar och kostnader som är av engångskaraktär. Med det bakom oss kan vi nu se en spännande framtid genom att dels fokusera på kärnverksamheten och fortsätta sluta strategiska partnerskap.
 

Idag finns strategiska avtal tecknade med t.ex. Verizon och samarbeten med Waysure och Qubercomm, medan andra förväntas presenteras under H1-19. Igår (2019-03-21) kommunicerade dessutom Terranet att de fått ett första kundavrop på ca 0,25 MSEK inom ramen för ett nytt samarbetsavtal med en tier-1 leverantör inom tunga fordon. Kunden är en ”[…] svensk och global verkstadskoncern och marknadsledare inom sitt segment”.
 

Terranet genomför nu en konvertibel emission om högst ca 10 MSEK, där emissionslikviden främst avses användas för Bolagets operationella kostnader för att besvara nämnda kundförfrågningar och för leverans av framtida projekt.
 
En konvertibel innebär att innehavaren har lånat ut pengar till Bolaget och i utbyte erhållit konvertibler. Konvertiblerna löper med 10 procent årlig ränta och ger innehavaren en rätt, men ingen skyldighet, att konvertera det inlånade beloppet till B-aktier i Bolaget. Läs mer om villkoren här.

Kort om erbjudandet
Teckningsperiod: 27 februari 2019 – 27 mars 2019.
Börsvärde: Ca 115 MSEK (2019-03-22).
Teckningskurs: 0,41 SEK per konvertibel. 

Villkor för emissionen: Konvertibler kan konverteras till nya B aktier i Bolaget två gånger årligen under perioderna 15 juni till och med den 30 juni respektive 15 december till och med den 31 december genom att konvertibelinnehavare påkallar konvertering av hela eller del av sin konvertibla fordran till en konverteringskurs som motsvarar 75 procent av det genomsnittliga marknadspriset på Bolagets B-aktie vid Nasdaq First North Premier per den bankdagen som infaller innan respektive konverteringsperiod, dock lägst 5 kronor per aktie.

Läs mer om emissionen här
Läs intervju med VD här
Teckna online här

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från KIAAnnons

LISTA: 10 viktiga nyheter i Kias nya elbil EV6

Kia EV6 markerar en viktig milstolpe för den elektriska revolutionen i bilvärlden.

Det handlar om ny teknik, nya funktioner – och en ännu tydligare riktning mot en mer hållbar mobilitet.

Här är tio nyheter som presenteras med modellen som nu lanseras i Sverige.

Kia EV6 – Den nya generationens elbil

Ny plattform

Att bygga en elbil på en teknisk grundstruktur som tagits fram för att också kunna användas till förbränningsmotorer innebär ofta att tillverkaren behöver kompromissa på en rad områden.

Därför byggs Kia EV6 istället på den nyutvecklade plattformen E-GMP som är speciellt framtagen för helt eldrivna bilar. Det ger många fördelar, som till exempel ett plant kupégolv, generösa kupéutrymmen, spännande design och en låg tyngdpunkt som bidrar till trygga vägegenskaper.

Ultrasnabb laddning

Tack vare 800-voltsteknik kan EV6 laddas ultrasnabbt: från 10–80 procent på bara 18 minuter vid en laddstation med minst 250 kW.

Batteriet

Samtliga modeller på den svenska marknaden kommer med ett batteri på 77,4 kWh. Det möjliggör en räckvidd på upp till 528 kilometer vid full laddning enligt WLTP.

Mobil Powerbank

Kia EV6 är utrustad med en så kallad vehicle-to-load-funktion (V2L) vilket innebär att bilen kan ladda och driva andra elektriska apparater. Eftersom bilen kan leverera en effekt upp till 3,6 kW så kan EV6 fungera som en extra laddare för utrustning i ditt hem, som en Mobil Powerbank vid utomhusäventyr eller till och med för att ladda en annan elbil om det skulle behövas.

Dragkapacitet

Bilister som behöver kunna dra tunga släpfordon – som till exempel husvagnar, båttrailers eller hästtransporter – har hittills haft svårt att hitta en elbil som klarar utmaningarna. Kia EV6 har en godkänd dragkapacitet på 1 600 kilo.

Relax-stolar

Kia EV6 är utrustad med bekväma relaxstolar som kan fällas tillbaka i nästan ett helt horisontellt läge. Det är perfekt om man vill vila en stund, till exempel när man stannar och laddar. Tack vare den ultrasnabba laddningen blir det dock inte fråga om några längre powernaps.

Augmented Reality Head-Up Display

I Kia EV6 finne en Augmented Reality Head Up Display som projicerar ett virtuellt lager på vindrutan som visar hastighet och navigation. Det ger föraren möjlighet att behålla fokus på vägen.

Dubbla välvda panoramaskärmar

De dubbla panoramaskärmarna på 12,3+12,3 tum är högupplösta och välvda, med intuitiva menyer och användarvänligt gränssnitt för bästa användarupplevelse. Tekniken är standard i Kia EV6.

Elektrisk fyrhjulsdrift

Kia EV6 går att beställa med dubbla elmotorer, en på framaxeln och en på bakaxeln. Fyrhjulsdriften innebär bättre framkomlighet och mer stabilitet på utmanande underlag.

Kia EV6 GT Line har de dubbla motorerna som standardutrustning men även Kia EV6 Plus kan fås med fyrhjulsdrivning.

Prestanda

Med sina dubbla elmotorer har Kia EV6 GT Line som nu lanserar sammanlagt 325 hästkrafter. 0 till 100 km/h går på 5,2 sekunder.

I slutet av 2022 lanseras toppversionen Kia EV6 GT som med sin effekt på 585 hästkrafter gör 0 till 100 km/h på 3,5 sekunder.

Kia EV6 – Den nya generationens elbil

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?