1515

Nu lanseras Europas första fullskaliga digitala plattform för investeringar och finansiering när finska Invesdor går ihop med tysk-österrikiska Finnest och bildar Invesdor Group

Med licens för investeringstjänster som täcker 28 länder (MiFID) och över 50 000 användare blir Invesdor Group en av Europas ledande aktörer inom FinTech.

• Invesdor Groups unika sortiment av finansiella produkter och plattformen för finansiella tjänster tjänar företag, investerare och finansiella företag som söker finansiering.

• Koncernen erbjuder omedelbart det bredaste utbudet av finansiella tjänster på marknaden: aktier, lån, obligationer, IPOs

Finska Invesdor Oy och tysk-österrikiska Finnest GmbH meddelar idag en planerad sammanslagning av deras verksamheter. På Invesdors årsstämma den 4 april 2019 fattas beslut om fusionen. I Invesdor Group samlas Invesdors ledande plattform för nordisk digital kapitalfinansiering och Finnest, den ledande digitala finansiären av medelstora företag på den tysktalande marknaden.

"Tillsammans skapar vi Europas första digitala plattform för investeringar och finansiering som riktar sig till såväl startups som storföretag. Oavsett var i livscykeln företagen befinner sig erbjuder vi dem ett av de bredaste sortimenten av digitala verktyg som finns på marknaden idag. Vi är en investeringsplattform för intresseväckande bolag såväl som privata och institutionella investerare i Europa", säger Lasse Mäkelä, VD för Invesdor.

Tjänsteportföljen omfattar både aktieplaceringar, obligationer, noteringar, syndikerade lån, mellanfinansiering, obligationer och andra finansiella instrument. Finansieringarna varierar från 250 000 euro till 25 miljoner euro. Under de senaste åren har de kombinerade och ackumulerade investeringarna från företagsplattformarna fördubblats varje år och uppgår för närvarande till 130 miljoner euro.

Invesdor Group fick redan i april 2015 finansinspektionens godkännande för MiFID-licens, vilket gör finansierings- och investeringsplattformen till den första att tilldelas denna licens.
Licensen tillåter företaget att verka i 28 europeiska länder. Invesdor Group har redan en stor kundbas med över 50 000 privata och institutionella investerare registrerade i över 150 länder.

"Finansiärer och investerare blir allt mer digitala. Vi kan se att såväl framgångsrika europeiska företag som privata och institutionella investerare behöver trovärdiga digitala alternativ till dagens finansiella lösningar”, säger Stefan Klestil, partner på riskkapitalbolaget Speedinvest F. ”Konsolideringen av fintech-industrin har börjat och Invesdor Group har vad som krävs för att stå längst fram i ledet.”

Speedinvest F, med bas i Wein, är en av de största investerarna i fintech i Europa. De kommer tillsammans med Taaleri Oyj, som är ett Helsingfors-baserat och Nasdaq-noterat förvaltningsbolag, och det globala private equity-bolaget Maxfield Capital, gå in som aktieägare i koncernen.

Fusionen gör det möjligt för nordiska investerare att delta i finansiering av framgångsrika medelstora företag på den tysktalande marknaden. Samtidigt öppnar sig nya möjligheter för investerare från länder utanför Skandinavien att ta del av framgången i nordiska tillväxtbolag.

Dessutom samarbetar Invesdor Group med finansiella tjänsteleverantörer som banker.

De gynnas bland annat av verktyg som Platform-as-a-Service (PaaS) och Sorfware-as-a-Service (SaaS) för vidare digitalisering av deras verksamheter. Invesdor Group erbjuder partners en avancerad programvara för hantering av lån, aktier och värdepapper.

"Vi jobbar nära marknadsledande partners som Nordea och Raiffeisen Bank International", säger Lasse Mäkelä.

Invesdor Group sysselsätter cirka 40 finans- och teknikexperter från flera länder. Med en stark ställning på respektive marknad fortsätter Invesdor och Finnest att agera lokalt, samtidigt. Det nystartade Invesdor Group kommer att verka under Invesdor och Finnest och erbjuder därigenom deras kunder nya tjänster. Invesdor Group kommer att ledas från Helsingfors med kontor i Wien, Stockholm och Bratislava.

 

För mer information

Lasse Mäkelä, Invesdor (nås den 20 mars, 10-14)
+358 40 753 3844
lasse.makela@invesdor.com

Essi Isomäki, Netprofile
+358 40 572 4648
essi@netprofile.fi

Presskontakt i de tysktalande länderna

Sascha Grundmann, Newskontor – Communications Agency Contact
+49 211 863949-21
press@finnest.com

 

Invesdor Group

Invesdor Group är Europas första digitala finans- och investeringsplattform för företag av alla storlekar, oavsett livscykel. Sortimentet av finansiella produkter omfattar aktieplaceringar, obligationer, noteringar, syndikerade lån, mellanliggande finansiering, obligationer och andra finansiella instrument. Med MiFID-licens har Invesdor Group behörighet att verka i 28 europeiska länder. Invesdor Group har en stor kundbas och över 50 000 registrerade användare i över 150 länder. Huvudkontoret ligger i Helsingfors.

Invesdor

Invesdor är en prisbelönt pionjär inom digital finansiering och investering och marknadsledande i Norden. Invesdor grundades år 2012 och sammanför ambitiösa europeiska tillväxtföretag och internationella investerare. År 2018 fick Invesdor bästa Nordic FinTech Startup Award. Företagets kunder omfattar både onoterade och noterade bolag från Finland, Sverige, Storbritannien, Norge och Danmark samt investerare från hela världen. Invesdor förvaltas från Helsingfors och dess verksamhet övervakas av Finansinspektionen (FIN-FSA). www.invesdor.com

Finnest

Finnest GmbH är ett österrikiskt finansteknikbolag som arbetar med tysktalande länder i Slovakien och Kroatien. Företaget tillhandahåller en plattform för finansiella tjänster för medelstora företag. Förvaltningen av Finnest består av erfarna bank- och finanspersonal. Under de senaste åren har de största finansieringssystemen i regionen implementerats på Finnests plattform. Finnest valdes bland nio av världens bästa finansiella teknikföretag i BBVA Open Talent. www.finnest.com

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från CastellumAnnons

Framtidens hållbara logistikfastigheter finns hos Castellum

Växande volymer och krav på snabba leveranser ställer krav på nya lagerytor och terminaler i centrala lägen. Den snabba tillväxten inom segmentet ställer krav på fastighetsbolagen att kunna erbjuda ytor som stöttar deras tillväxtresa. Ett exempel är kunden Jollyroom som Castellum hjälpt att växa från mindre lokaler till att idag ha moderna lager på 55 000 kvm.

– Vi ser ingen avmattning i efterfrågan av logistikfastigheter. Snarare en allt större andel nätkonsumtion som tillsammans med att vi har en väldigt låg vakansgrad i befintlig logistikportfölj får oss att satsa på att utveckla framtidens hållbara logistikfastigheter, säger Hans Sahlin, Chef logistik Castellum.

Castellum är med sin 800 000 kvadratmeter logistikyta en av Nordens största aktörer i logistikbranschen. Ytterligare 800 000 kvadratmeter planeras och byggs på strategiska orter för att möta det ökande behovet i och med växande e-handeln och förflyttningen från butik till logistikbyggnader.

Gateway Säve 

Gateway Säve består av tre miljoner kvadratmeter där Castellum startar utvecklingen av upp till 900 000 kvm moderna logistik- och verksamhetslokaler under 2023. Utvecklingen har tre fokusområden – flexibel logistik, framtidens flyg och fossilfria fordon. Gateway Säve blir en plats där företag kan växa och eftersom Castellum äger området kan de välja att inte exploatera varje kvadratmeter. 

– Vi planerar ytor för rekreation för att skapa en trivsam plats där företagens anställda vill vara. Vi vill att Gateway Säve banar väg för en gemenskap där man på sikt kan dela elkraft och andra resurser mellan fastigheter och hyresgäster. Samordning och delning är viktigt för oss för att bidra till framtidens hållbara logistik och mobilitet, säger Hans Sahlin.

Nordiskt logistiknav i Halvorsäng

Tillsammans med Göteborgs Hamn har Castellum tecknat en avsiktsförklaring om att bilda ett partnerbolag för utvecklingen av ett nytt område för logistikfastigheter, kallat Halvorsäng. Projektet har byggstart redan i början på år 2022. Göteborg är utsett till Sveriges bästa logistikläge sedan 20 år i rad och Halvorsäng är beläget två minuter från containerhamnen, vid de stora tillfartslederna och nära Volvos produktionsanläggningar. Dessutom är logistikområdet placerat på berg som möjliggör stabila och höga fastigheter om ungefär 150 000 kvm logistik med havsutsikt.

Nyproducerad och modern logistik i Brunna

I Brunna, norr om Stockholm, utvecklar Castellum ett logistikområde på totalt 180 000 kvm. Med direkt anslutning till E18 och närhet till både Bromma och Arlanda flygplats är Brunnas nybyggda lokaler optimerade för modern logistik, handel, industri och lager.

– Vi har nu precis uppfört den tredje byggnaden och kan bygga ytterligare fyra hus kommande år. För företag som vill ha närhet och effektiva distributionsvägar till Stockholm är Brunna är ett optimalt läge, säger Hans Sahlin.  

Framtidens hållbara logistikfastigheter

Castellum bygger och utvecklar fastigheter med hållbarhet i fokus. Det kan bland annat handla om att bygga med material som har en lägre miljöpåverkan, optimal geografisk placering av lokaler och att skapa möjligheter för samlastning av gods. 

– Vi tänker på allt från last mile och att skapa trevliga arbetsmiljöer till att alltid ha solceller på taket och i framtiden även på fasaden. Hållbarhet är viktigt för oss och just nu har vi ett pilotprojekt att lagra energi som vi hoppas kunna göra i större skala på Gateway Säve, säger Hans Sahlin.

Om Castellum
Castellum är med sin 800 000 kvadratmeter logistikyta redan idag en av Nordens största aktörer i branschen, och planerar att bygga ytterligare 800 000 kvadratmeter på strategiska orter de kommande åren.

Castellum investerar drygt 10 mdkr i nyutveckling av lager/logistik de kommande åren i de mest attraktiva lägena; Säve, Brunna och Halvorsäng.

www.castellum.se/logistik 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Castellum och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?