1515

HCL och Xerox i sjuårsavtal värt 1,3 miljarder USD

Utökar globalt strategiskt partnerskap kring förändringsprojekt med syfte att öka effektivitet, automatisering och att förbättra servicenivåer

Stockholm – 20 mars, 2019 – Teknologiföretaget HCL Technologies (HCL) har ingått ett avtal kring managed services med Xerox. Avtalet innebär att HCL ska hantera delar av Xerox shared services-verksamhet, inklusive globala administrativa funktioner och supportfunktioner, exempelvis IT- och ekonomirelaterade funktioner. Genom partnerskapet ska Xerox utveckla sina shared service till att bli mer process- och teknologidrivna.

Avtalet omfattar sju år och värdet uppgår till 1,3 miljarder USD. Samarbetet mellan företagen inleddes 2009, och HCL hanterar under det avtalet delar av Xerox mekaniska, elektriska och mjukvarurelaterade utveckling för produktlinjerna printer och bildhantering. Tillsammans har Xerox och HCL levererat 215 USA-patent och har skapat ett utvecklingscenter som är tätt integrerat med företagets infrastruktur.

-        Det utökade partnerskapet är ett kvitto på att relationen mellan Xerox och HCL är mycket stark och har vuxit flera gånger om under de senaste 10 åren. Avtalet innebär att Xerox kan dra nytta av våra globala processer och investeringar inom artificiell intelligens, robotic process automation och förändringsverktyg och HCL kan dra nytta av ett långsiktigt avtal med fokus på att leverera produktsupport och administrativa tjänster till Xerox.

-        Utvecklingen av våra shared services är en del av vår strävan att löpande utveckla verksamheten och den gör det möjligt för oss att bli mer effektiva i vår interaktion med kunder, samtidigt som den medför betydande kostnadsbesparingar som vi kan återinvestera i verksamheten, säger Steve Bandrowczak, President and Chief Operations Officer, Xerox. Vi valde HCL som strategisk partner tack vare det framgångsrika samarbete som vi redan har genomfört och för att bolagen delar många värderingar.

Samarbetet innebär att en del av Xerox medarbetare blir anställda av HCL (utifrån de lagar ochregler som gäller kring denna typ av affärer).

About HCL Technologies

HCL Technologies (HCL) is a leading global technology company that helps global enterprises re–imagine and transform their businesses through Digital technology transformation. HCL operates out of 44 countries and has consolidated revenues of US$ 8.4 billion, for 12 Months ended 31st December, 2018. HCL focuses on providing an integrated portfolio of services underlined by its Mode 1–2–3 growth strategy. Mode 1 encompasses the core services in the areas of Applications, Infrastructure, BPO and Engineering & R&D services, leveraging DRYiCETM Autonomics to transform clients' business and IT landscape, making them 'lean' and 'agile'. Mode 2 focuses on experience–centric and outcome–oriented integrated offerings of Digital & Analytics, IoT WoRKS™, Cloud Native Services and Cybersecurity & GRC services to drive business outcomes and enable enterprise digitalization. Mode 3 strategy is ecosystem–driven, creating innovative IP–partnerships to build products and platforms business. HCL leverages its global network of integrated co-innovation labs and global delivery capabilities to provide holistic multi–service delivery in key industry verticals including Financial Services, Manufacturing, Telecommunications, Media, Publishing, Entertainment, Retail & CPG, Life Sciences & Healthcare, Oil & Gas, Energy & Utilities, Travel, Transportation & Logistics and Government. With 132,328 professionals from diverse nationalities, HCL focuses on creating real value for customers by taking 'Relationships Beyond the Contract'. For more information, please visit www.hcltech.com.

Note: To receive RSS news feeds, visit https://www.news.xerox.com. For open commentary, industry perspectives and views, visit http://twitter.com/xerox, http://connect.blogs.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp, https://www.instagram.com/xerox/, http://www.linkedin.com/company/xerox, http://www.youtube.com/XeroxCorp.

Xerox® is a trademark of Xerox in the United States and/or other countries.

Forward–looking Statements

Certain statements in this release are forward-looking statements, which involve a number of risks, uncertainties, assumptions and other factors that could cause actual results to differ materially from those in such forward-looking statements. All statements, other than statements of historical fact are statements that could be deemed forward-looking statements, including but not limited to the statements containing the words 'planned', 'expects', 'believes’,’ strategy', 'opportunity', 'anticipates', 'hopes' or other similar words. The risks and uncertainties relating to these statements include, but are not limited to, risks and uncertainties regarding impact of pending regulatory proceedings, fluctuations in earnings, our ability to manage growth, intense competition in IT services, business process outsourcing and consulting services including those factors which may affect our cost advantage, wage increases in India, customer acceptances of our services, products and fee structures, our ability to attract and retain highly skilled professionals, our ability to integrate acquired assets in a cost-effective and timely manner, time and cost overruns on fixed-price, fixed-timeframe contracts, client concentration, restrictions on immigration, our ability to manage our international operations, reduced demand for technology in our key focus areas, disruptions in telecommunication networks, our ability to successfully complete and integrate potential acquisitions, the success of our brand development efforts, liability for damages on our service contracts, the success of the companies /entities in which we have made strategic investments, withdrawal of governmental fiscal incentives, political instability, legal restrictions on raising capital or acquiring companies outside India, and unauthorized use of our intellectual property, other risks, uncertainties and general economic conditions affecting our industry. There can be no assurance that the forward-looking statements made herein will prove to be accurate, and issuance of such forward-looking statements should not be regarded as a representation by the Company, or any other person, that the objective and plans of the Company will be achieved. All forward-looking statements made herein are based on information presently available to the Management of the Company and the Company does not undertake to update any forward-looking statement that may be made from time to time by or on behalf of the Company.

For details contact

Media Contact:

HCL Technologies

Meenakshi Benjwal

Meenakshi.benjwal@hcl.com

Anne Coyle

Anne.Coyle@hcl.com

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?