1515
Annons

PE Accounting tar in SEB som delägare, vill öka innovationstakten

PE Accounting, som har en egenutvecklad digital ekonomitjänst, går in i ett unikt samarbete med SEB. Det innebär att SEB blir delägare och att de tillsammans utvecklar nya bättre företagstjänster. Målet är att i snabbare takt automatisera den manuella administrationen och därmed förenkla kundernas vardag. PE Accounting värderas idag till 250mkr och köpet sker genom befintliga aktier.

PE Accounting tar in SEB som delgare

”Traditionell redovisning blir i takt med att företaget växer allt mer resurskrävande och ett kostsamt tillväxthinder. För väldigt många företag är bokföringen ofta mer eller mindre inaktuell och framförallt svår att använda som underlag för att ta beslut. Vi har kommit väldigt långt men det krävs  stora förändringar för att helt bygga bort onödig administration. Med SEB som delägare kommer systemutveckling som annars kan ta lång tid kunna ske tillsammans på ett effektivare sätt. Vi ökar helt enkelt innovationskraften till fördel för våra gemensamma kunder,” förklarar Olle Rydqvist, CEO och medgrundare av PE Accounting.

Läs mer om ekonomisystemet och tjänsten PE Accounting

Målet är att skapa nya generationens ekonomitjänster. Kunden vill enkelt veta vad som händer i företaget här och nu. Det är möjligt först när olika aktörer öppnar upp för samarbeten.

”Som bank måste vi idag vara innovativa, ständigt omvärdera traditionella processer och fokusera mycket på hur vi kan tillföra mer värde. PE Accounting har sedan starten 2011 gjort just detta. De har satsat precis allt på att automatisera manuell administration och frigöra så mycket tid som möjligt för entreprenörer och företagsledningar. Tillsammans kan vi kombinera våra fördelar som bank med innovationskraften och tekniken hos PE som banbrytande ERP-system, vi blir helt enkelt bättre för våra kunder när vi arbetar tillsammans,” säger Fredrik Ljungblad, Segmentmanager SME, Corporate Market, SEB.

Kort om PE Accounting

PE Accounting är en skalbar ekonomitjänst med både ett egenutvecklat ekonomisystem och rådgivningstjänst för tjänsteföretag med 5-500 anställda. PE har idag omkring 600 kundföretag och 15.000 användare. PE har varit DI Gaseller under de senaste tre åren och räknar med att växa med minst 50% varje år kommande åren. I Stockholm, Göteborg och Malmö har PE kontor men har kunder över hela landet. SEB kommer att vara en del av PE Accountings styrelse. Där sitter idag Alfvén & Didrikson, Andreas Granstedt, Jeanette Anttilla, Olle Rydqvist och Tuva Palm.

Läs mer om ekonomisystemet och tjänsten PE Accounting

Läs mer om kombinationen SEB och PE för SEB kunder

Läs artiklar om redovisning, automatisering och tillväxt i PE Accountings blogg

Presskontakt: Magnus Serratusell Wallin
 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?