1515
Annons

Rob Mackay appointed new CEO of Itiviti

Stockholm, Sweden, March 18, 2019 – Itiviti, a leading technology and service provider to financial institutions worldwide, today announced the appointment of Robert N. Mackay as the company’s new Chief Executive Officer, starting April 1.

The Itiviti Board of Directors has carried out a thorough search process to find a new CEO. Rob Mackay was selected for the position by virtue of his experience as a successful industry executive with a strong track record and customer focus. 

Rob joins Itiviti from Fidelity National Information Services (FIS), the world’s largest provider of banking technology solutions. He brings decades of experience and most recently was Chief Operating Officer for the FIS Cross-Asset Trading & Risk business unit. His previous management experience includes positions as Chief Operating Officer of Hedge Funds & Risk and Managing Director of Alternative Investments.

“We are very pleased to welcome Rob Mackay as the new CEO of Itiviti. Rob has a strong track record in creating value and driving growth in finance and trading industry businesses. We are confident that his excellent sales background and solid understanding of customer needs makes him the right leader to take Itiviti to the next level, as an innovative and supportive partner to our customers,” said Per E. Larsson, Chairman of the Board, Itiviti.

“Itiviti is a very impressive company with a strong offering and great, dedicated people. I’m looking forward to be part of the team, contributing to its continued development and delivering the service, solutions and innovation that customers require to support their business and strategic ambitions,” said Rob Mackay, incoming CEO of Itiviti.

Following the merger with Ullink in 2018 and after a year of integration, Itiviti recently announced updated solutions and services portfolios spanning asset classes and trading applications, in parallel with the launch of a new, re-energized Itiviti brand.  

Guided by the vision to evolve trading for the augmented age, Itiviti is a true business partner that can change the way customers connect and trade, enabling firms to stay one step ahead and move quickly to seize opportunities in global markets and capture tomorrow.  


For further information, please contact:
Per E. Larsson, Chairman of the Board, Itiviti, Tel: +46 8 506 477 79
Christine Blinke, Chief Marketing Officer, Itiviti, Tel. +46 739 01 02 01, Email: christine.blinke@itiviti.com

About Itiviti
Itiviti enables financial institutions worldwide to evolve their trading and capture tomorrow. With innovative technology, deep expertise and a dedication to service, we help customers seize market opportunities and guide them through regulatory change.

Top-tier banks, brokers, trading firms and institutional investors rely on Itiviti’s solutions to service their clients, connect to markets, and trade smarter in all asset classes by consolidating trading platforms and leveraging automation to move faster.

A global technology and service provider, we offer the most innovative, consistent and reliable connectivity and trading solutions available.

With presence in all major financial centers and serving around 2,000 customers in over 50 countries, Itiviti delivers on a global scale.

For more information, please visit www.itiviti.com

Itiviti is owned by Nordic Capital.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Press release in PDF format

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från FolksamAnnons

Ny smartare bilförsäkring anpassas till framtidens bilkörning

Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.
Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.

Dagens bilar utvecklas och blir allt säkrare. I takt med det förändras även bilförsäkringarna. Istället för att sätta premien utifrån från vem som äger bilen, kommer framtidens försäkring allt mer baseras på bilens säkerhetsutrustning.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Bilarna har i dag blivit både smartare och säkrare. Bland annat är det vanligt med aktiva säkerhetssystem – till exempel autobroms, döda-vinkel-varnare och allt mer sofistikerad parkeringsassistans. Tillsammans förebygger dessa olyckor och kompenserar misstag från föraren. I framtiden kommer bilarna dessutom att bli ännu smartare och data från bilarna kommer bli en integrerad del i försäkringserbjudandet. 

– I den här nya verkligheten blir det allt mer ointressant och trubbigt att prissätta bilförsäkringen efter ägarens ålder och bilens effekt. Det är betydligt mer relevant att utgå från hur bilen används, bilens utrustning och i förlängningen även bilmodellens skadehistorik, säger Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam. 

Denna nya typ av försäkring som baseras på bilens säkerhetsutrustning är både transparent och bekymmersfri för kunden. Den stödjer också hållbara mobilitetslösningar med bildelning och bilpooler.  

– I framtiden tror vi att den kommer bli ett bra komplement till den traditionella bilförsäkringen tillsammans med en tredje kategori av bilförsäkring som skräddarsys efter varje användare, exempelvis ”pay as you drive”. För oss är det viktigt att vi även i framtiden kan erbjuda olika typer av försäkringar som tillgodoser alla kunders behov. 

Samarbetar med Volvo Cars

Redan i dag har Folksam ett unikt samarbete med Volvo Cars där en förmånlig och miljömärkt bilförsäkring från Folksam ingår i bilens pris när man köper en elbil online. Det gäller helelektriska XC40 och deras första renodlade elbil, C40 Recharge. 

– Det innebär att vi ger kunderna en bra och prisvärd bilförsäkring som en integrerad del av bilen. Den integrerade försäkringen och det fasta priset gör bilköpet enklare och kostnaden mer transparent, säger Josef Halldelius.

– I och med att Volvo Cars onlineförsäljning är en ny satsning, har vi kunnat bygga upp denna nya försäkringsmodell helt från grunden – en anpassad gruppförsäkringslösning till ett fast pris och som är helt oberoende av vem som kör bilen, säger Josef Halldelius. 

Försäkringen är dessutom märkt med Bra Miljöval enligt Naturskyddsföreningens högt ställda kriterier. 

– Vi är det enda stora försäkringsbolag som har miljömärkta bilförsäkringar. Det innebär bland annat att kunderna kan vara säkra på att vi använder miljövänliga material vid reparationer och att vi ställer höga krav på våra leverantörer och på våra egna investeringar. 

Höga ambitioner 

Folksams ambitioner vad gäller hållbarhet rimmar dessutom väl med Volvo Cars. Bland annat har Volvo Cars som plan att bli ett helt renodlat elbilsföretag vid 2030. 

Folksam och Volvo Cars delar också visionen att den bästa olyckan är den som aldrig sker och båda företagen jobbar aktivt för detta, bland annat genom forskning.  

– Vi samlar hela tiden in nya insikter och data som kan hjälpa oss i vår strävan att förebygga och minska antalet olyckor, säger Josef Halldelius.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Folksam och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?