1515

AAK gör betydande investeringar i sin kinesiska anläggning

Arton månader efter invigningen av produktionsanläggningen i Zhangjiagang, Kina, har AAK beslutat om ett par betydande tilläggsinvesteringar för att öka kapaciteten och stödja volymtillväxten inom framför allt Special Nutrition och bagerisegmentet.

”Kina är en viktig marknad för AAK och landet kommer att fortsätta erbjuda attraktiva möjligheter för lönsam och hållbar tillväxt inom värdeskapande vegetabiliska oljor och fetter”, säger Johan Westman, koncernchef och VD. ”AAK är väl etablerat på den kinesiska marknaden och med de här investeringarna stärker vi vår position för att kunna fortsätta växa organiskt och öka våra marknadsandelar.”

Investeringarna, som uppgår till cirka 300 miljoner kronor, inkluderar en separat processanläggning för Special Nutrition med inriktning på produktion av barnmatslösningen INFAT®, som säljs genom Advanced Lipids, ett joint venture mellan AAK och IFF. AAK kommer också att utöka kapaciteten inom bagerisegmentet för att möta den starka efterfrågan på bolagets mer avancerade bagerilösningar. Vidare investerar bolaget i viss basproduktionsutrustning och infrastruktur för att tillgodose den generella tillväxten i Kina.

AAK:s produktionsanläggning i Zhangjiagang invigdes i september 2017 med en årlig produktionskapacitet på 100.000 ton. Som tidigare kommunicerats byggdes och förbereddes anläggningen dock för ytterligare kapacitetsökningar.

”Processanläggningen för Special Nutrition kommer avsevärt att stärka produkt- och serviceutbudet för slutkunderna”, säger Torben Friis Lange, President AAK Asia. ”Kombinerat med investeringen kopplad till våra mer avancerade bagerilösningar, kommer detta att stödja vår långsiktiga tillväxt på den snabbt växande och mycket viktiga kinesiska marknaden.”

Investeringarna förväntas tas i bruk under andra halvåret 2020.
 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Nilsson
Finansdirektör
Mobil: +46 708 95 22 21
E-post: fredrik.nilsson@aak.comInformationen lämnades för offentliggörande den 11 mars 2019, kl. 08:50 lokal tid

AAK är en ledande leverantör av värdeskapande vegetabiliska oljor och fetter. Vår expertis inom lipidteknik i livsmedels- och nutritionsapplikationer, vårt stora utbud av olika råvaror samt vår breda processkapacitet ger oss möjlighet att utveckla innovativa och värdeskapande lösningar inom många industrier, däribland konfektyr, bageri, mejeri, nutrition, kosmetik och foodservice. AAK:s beprövade expertis är baserad på mer än 140 års erfarenhet inom oljor och fetter. Vår unika produktutveckling i nära samarbete med våra kunder kombinerar våra kunders kompetens och kunskap med våra egna kapaciteter för hållbara resultat. AAK:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm och vårt huvudkontor finns i Malmö, Sverige. AAK har fler än 20 olika produktionsanläggningar, försäljningskontor i fler än 25 länder och fler än 3.600 anställda. Vi är AAK – The Co-Development Company.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?