1515
Annons

Låna smartare med svag kreditvärdighet med Nocredit

Får du kalla handen när du står med mössan i hand på ditt eget bankkontor? Nekas du lån gång på gång för att din kreditvärdighet inte är som den borde vara, trots att du visat att du kan betala på lånet?

Det finns alternativ. NoCredit är en ny jämförelsetjänst inom lån som specialiserat sig på att hjälpa dig som har betalningsanmärkningar eller på annat sätt har svag kreditvärdighet. I NoCredits jämförelsetjänst hittar du över 50 olika långivare som inte stirrar sig fyrkantiga på siffrorna som lyser rött i kreditupplysningen från UC.

Faktum är att många av dessa långivare inte ens gör kreditkollen hos Upplysningscentralen, utan hos alternativ som Bisnode och Creditsafe. En trevlig ”bieffekt” av det är att din lokala bank inte ens får reda på att du sökt lån på annat håll. Och din kreditvärdighet hos UC påverkas inte heller.

Tips och trix för att låna smartare med sämre kreditvärdighet

Tack vare tjänsten som erbjuds hos NoCredit behöver det alltså inte vara helt kört även om du har en dålig kreditvärdighet hos UC. Däremot får du kanske vara beredd på att räntor och andra kostnader för lånet kan bli dyrare, på grund av att långivaren tar en högre risk, åtminstone i teorin, när de lånar ut pengar till dig.

Så hur ska man då tänka? Här kommer några tips till dig som vill låna pengar trots betalningsanmärkningar.

Undvik snabblån och mikrolån

Behöver du låna pengar till en investering, och det inte handlar om en akut brist på pengar. Se i så fall sms-lån, mikrolån, snabblån och allt vad de kallas som en absolut sista utväg. Om du inte kan betala tillbaka hela lånet på en eller två månader är detta en låneform som verkligen dränerar din plånbok. 99 gånger av hundra är dessa typer av lån rejält mycket dyrare än vanliga blancolån.

Låna utan UC

UC, eller Upplysningscentralen, är det kreditupplysningsföretag som alla banker använder sig av. Även många andra långivare vänder sig till UC när det handlar om lite större belopp.

Hos NoCredit hittar du dock många låneföretag som inte vänder sig till UC, och det för med sig flera positiva effekter för din del.

  • Kreditkollen är inte lika djupgående som hos UC, och om du inte ska låna hundratusentals kronor till ett hus, så är det inte heller något som långivarna anser är nödvändigt.
  • Varken bankerna eller UC får ta del av några uppgifter som registreras hos de alternativa upplysningsföretagen.
  • Din kreditvärdighet, credit score, hos UC påverkas inte.

Läs mer här om fördelar med att låna utan inblandning av Upplysningscentralen.

Ansök om ett samlingslån

Sitter du på en massa dyra smålån och avbetalningskrediter som dammsuger rent på ditt bankkonto? Här finns i regel mycket pengar att spara, genom att söka ett samlingslån, också kallat hopbakslån, och rensa upp bland dina krediter med ett enda, billigare, blancolån.

Jämför långivarna

Det finns många långivare. Därför är det viktigt att man verkligen läser på innan man ansöker. Det skiljer sig kraftigt mellan företagens räntor, uppläggningskostnader och återbetalningstider. Hos NoCredit kan du automatiskt jämföra över 70 kreditinstitut med bara några klick. Besök hemsidan för spana in tjänsten https://nocredit.se/

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från WihlborgsAnnons

Wihlborgs inför pris på koldioxidutsläpp

Arvid Liepe (tv) och Staffan Fredlund (th).
Arvid Liepe (tv) och Staffan Fredlund (th).

Flera svenska företagsjättar har infört ett internt pris på koldioxidutsläpp. Nu hoppar Wihlborgs på tåget. ”Det känns roligt att vi kan driva utvecklingen i vår bransch”, säger miljö- och klimatchefen Staffan Fredlund.

Nu inför fastighetsbolaget Wihlborgs ett internpris på koldioxidutsläpp. Priset sätts till 1000 kronor per ton och kommer inledningsvis att testas vid investeringsbeslut kring renoveringar och hyresgästanpassningar. 

– Det här är en nyckel för att omsätta klimatpåverkan till ett finansiellt värde som vi kan använda i kostnadskalkylen. Tanken är att det interna priset ska underlätta för oss att fatta kloka och relevanta beslut, och premiera leverantörer som erbjuder det klimatbästa alternativet när vi genomför upphandlingar, säger Staffan Fredlund, miljö- och klimatchef på Wihlborgs. 

Verktyg för att nå halveringsmål

Genom införandet av internpriset på koldioxid lägger bolaget i en högre växel för att minska utsläppen som sker i samband med byggprojekt, det som räknas som indirekt klimatpåverkan i värdekedjan. 

För att pressa ner klimatpåverkan ytterligare sätter Wihlborgs även upp ett så kallat målgränsvärde vid nybyggnation av kontorsfastigheter. Gränsvärdet ligger på 270 kilo koldioxidekvivalenter per kvadratmeter.

Nyfiken på Wihlborgs klimatarbete? Ta reda på mer här. 

– Vi har liksom branschen i stort haft svårt att mäta och målsätta klimatpåverkan vid byggnation och renoveringar, alltså den del av vår verksamhet som har störst klimatpåverkan, säger Arvid Liepe, ekonomi- och finanschef på Wihlborgs, och fortsätter:

– Internprissättningen och målgränsvärdet hjälper oss att angripa detta. Förhoppningen är att satsningarna ska göra stor skillnad för de totala utsläppen och bidra till att vi uppnår vårt halveringsmål för 2030.

Tar steget – innan det blir ett hygienkrav

Arvid Liepe och Staffan Fredlund hoppas att verktygen kommer att användas brett i organisationen och i både små och stora projekt.

– Vi kommer att testa detta och utvärdera om det styr oss på rätt sätt. Genom att ta steget nu hinner vi också med en lärandeprocess kring intern prissättning innan den här typen av åtgärder blir ett hygienkrav på marknaden. Det känns roligt att vi kan visa ledarskap och driva utvecklingen i vår bransch, säger Staffan Fredlund. 

Om Wihlborgs
Wihlborgs är ett börsnoterat fastighetsbolag som erbjuder kommersiella lokaler till företag och organisationer i Öresundsregionen. Wihlborgs Fastigheter finns i Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn. Bolaget är marknadsledande i de tre svenska städerna. 

Läs mer om Wihlborgs fastighetsutveckling

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wihlborgs och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?