1515

Hedin Bil har publicerat sin bokslutskommuniké för 2018

Göteborg den 28 februari 2019

Anders Hedin, ägare och koncern-vd:

Vilket år det blev för marknaden och för Hedin Bil! Nya skatteregler, utsläppsregler, förväntningar från kunderna och den pågående utvecklingen av bilar med alternativa drivmedel gav ett mycket varierat år. Vi tog tillvara på möjligheterna och utökade våra marknadsandelar både i befintliga anläggningar och genom förvärv.

Under fjärde kvartalet minskade våra hemmamarknader som avslut på ett volatilt år. Samtidigt ökade Hedin Bils del av marknaden, vilket är ett bevis på styrkan i den affärsmodell som Hedin Bil byggt upp under lång tid.

Vi har fokuserat våra resurser på samordning av genomförda förvärv och en översyn av våra långsiktiga planer. Fordonsmarknaden befinner sig i en omvälvande period och vi har alltid för avsikt att ligga i framkant för att möta kundernas högt ställda förväntningar. Redan idag erbjuder vi våra kunder ett enkelt och prisvärt sätt att köra bil, till exempel med finansiering, service, försäkring och vinterdäck i ett paket, antingen med den flexibilitet som eget ägande ger genom Carbuy eller med tryggheten i en privatleasing genom Carplus. Förutom den ständigt viktiga nybilsförsäljningen har vi under 2018 successivt ökat fokus på begagnat och på eftermarknadstjänster.

Som en del av vår långsiktiga plan att erbjuda ett starkt begagnatkoncept lanserade vi i november Hedin Certified online och via utvalda anläggningar. Hedin Certified är begagnade bilar till fasta priser, med prisgaranti och gratis leverans till den av våra bilanläggningar som är närmast kunden. Att köpa begagnad bil hos Hedin Bil skall vara tryggt, prisvärt och enkelt. Och nu är det dessutom bara ett klick bort.

Idag är våra hemsidor mycket av vårt skyltfönster och under november lanserades hedinbil.se i nytt format. Varje vecka sker där totalt upp till tvåhundra tusen besök av omkring etthundra tusen unika besökare. Med en uppdaterad och enklare möjlighet till onlinebokning i verkstaden och utökat erbjudande med lack- och fälgreparationer möter vi också kundernas behov av en lättillgänglig helhetslösning.

Som jag skrivit tidigare under året befinner vi oss i en kortsiktigt volatil marknadssituation som skall stabiliseras i takt med att produktutbudet uppdateras under 2019 och 2020 till en större andel fordon med alternativa drivmedel.

Bokslutskommunikén 2018 finns tillgänglig i sin helhet på www.hedinbil.se.

I.A. Hedin Bil AB (publ)

Denna information är sådan som I.A. Hedin Bil AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 28 februari 2019, 13:00 CET.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Nordier Property AdvisorsAnnons

Nordier satsar för att fortsatt kunna erbjuda +5 %

Tomas Nyström värderingsansvarig och partner, Olof Rotbring transaktionsansvarig och partner och Malin Linde uthyrningsansvarig och partner Nordier.
Tomas Nyström värderingsansvarig och partner, Olof Rotbring transaktionsansvarig och partner och Malin Linde uthyrningsansvarig och partner Nordier.

Nordier Property Advisors går på högtryck. Fastighetsrådgivaren har anställt åtta personer bara under år 2021 och möter den starka efterfrågan i marknaden med fortsatt utveckling.

Nordier Property Advisors målsättningen är att alltid leverera fem procent mer än vad kunden förväntar sig. För att uppnå detta arbetar bolaget med synergier mellan sina tre avdelningar – Transaktion, Värdering samt Uthyrning & Utveckling. 

– Det är en enorm styrka för oss att ha alla dessa verksamhetsområden under samma tak. Jag upplever att vi arbetar närmare varandra än många av våra konkurrenter. Detta gör att vi kan erbjuda en unik expertis till våra kunder. Som exempel kan uthyrningsansvarige Malin Linde bistå mig med sin expertis om köpcentrum när jag värderar den typen av fastigheter, säger Tomas Nyström, värderingsansvarig och partner.

Värderingsavdelningen har tagit stora marknadsandelar under de senaste åren och har idag avtal med ett flertal större och kända fastighetsägare. Teamet för Uthyrning & Utveckling är idag störst inom retail uthyrning i Stockholm. Transaktionsavdelningen är Nordiers största avdelning och har rikstäckande expertis. 

– Nordiers transaktionsavdelning har hela landet som arbetsfält, vi arbetar aktivt i alla regioner från norr till söder och bygger ideligen nya relationer med entreprenörer och familjeföretag i regionstäder. Vår policy är att behandla våra kunders fastigheter som om de vore våra egna och vi behandlar alla kunder lika, oavsett om det är internationella storkunder eller mindre aktörer, säger Olof Rotbring, transaktionsansvarig och partner.

Fortsätter att satsa för att möta den starka marknaden

Nordier möter upp den starka marknaden med att knyta till sig ny duktig personal. Under året har Nordier rekryterat åtta nya medarbetare till de tre verksamhetsområdena.

– Vi tar ständigt nya marknadsandelar och i takt med det måste vi anställa. Vi tycker det är viktigt att alla involverade ska ha en del av vårt företags-DNA och använder därför enbart egna anställda i kundprojekten. Det tror jag vi är unika med, säger Malin Linde, uthyrningsansvarig och partner.

Om Nordier:

Sedan starten 2008 har Nordiers utgångspunkt varit densamma – vad är bäst för kunden och affären? Kombinerat med rak dialog och hög frekvens skapar det resultat – det är inte så komplicerat egentligen.

Nordier är snabbfotade, arbetar alltid i tighta team med ett stort fokus på affären. Idag är Nordier ett nationellt rådgivningsbolag med cirka 30 anställda och har kontor i Stockholm och Malmö. Nordier erbjuder rådgivning inom Transaktion, Värdering samt Uthyrning & Utveckling.

Läs mer om Nordier här!

 

Mer från Nordier Property Advisors

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nordier Property Advisors och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?