Social entreprenör kan bli årets kvinnliga företagare

Moa Gürbüzer brinner för två saker: att förändra vår alkoholkultur och kvinnligt företagande. Idag kan hon vinna EY Entrepreneur of the year 2018 i kategorin Årets Kvinnliga Stjärnskott.

Moa Gürbüzer har grundat och driver företaget MRG Wines, en vintillverkare som i samarbete med Richard Juhlin, en av världens främsta champagne- och vinexperter, har revolutionerat branschen för alkoholfritt vin genom att skapa smakrika viner och bubbel av högsta kvalitet men helt utan alkohol.

–        Jag har jobbat som terapeut i tjugo år och stött på oändligt många familjer som lidit på grund av alkoholmissbruk. MRG Wines är mitt sätt att försöka göra något praktiskt åt det. Jag vill helt enkelt förändra vår alkoholkultur.

Nu kan hon utses till EY Entrepreneur of the Year 2018 i kategorin Årets Kvinnliga Stjärnskott för sitt sociala entreprenörskap och hårda arbete med det framgångsrika MRG Wines som på bara några år har haft flera bästsäljare på Systembolaget och nått en omsättning på 21 miljoner kronor (2017).

– Det är allmänt känt att färre kvinnor än män är entreprenören och egenföretagare. Så vi vill självklart lyfta fram goda exempel. Det behövs mycket mod för att vara egenföretagare och om vi kan berätta om en samling kvinnor som alla besitter mycket av det så hoppas vi att det kan sprida mer mod ut i samhället, säger Malin Höije på EY Entrepreneur of the Years Göteborgsgren där Moa Gürbüzer vann regiontävlingen.

De andra nominerade till priset är Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius, Karin Bjärle, Tekla Acs, Louise Sköld och Malin Hagberg.

–        De är alla starka individer och imponerande förebilder för både män och kvinnor som funderar på att ge sig ut i näringslivet som egna företagare. Jag vet hur det är att som kvinna ge sig in i manliga rum och branscher och jag tycker det är fantastiskt att EY uppmärksammar kvinnor på det här sättet, för att visa för andra hur högst möjligt det är! säger Moa Gürbüzer.

Moa Gürbüzer sticker ut bland årets nominerade för att hon är den enda sociala företagaren bland de dem.

–        Jag nämnde mod… Moa vill göra skillnad i samhället och jobbar stenhårt för det. Jag är jättestolt att hon är från väst och att just vi får ha henne som ”vår” tävlande. Jag tror att hon har jättegoda chanser att vinna, säger Malin Höije.

E: info@mrgwines.com

T: 46(0)31-224400

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

- Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå klienter genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

- Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

- Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta om Howden M&A

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?