T2 Biosystems ingår samarbete med Köpenhamns Universitetssjukhus Hvidovre (Danmark)

Biotech-IgG Equity AB (publ) har ingått avtal med Köpenhamns Universitetssjukhus Hvidovre med leverans och installation av ett T2Dx instrument, samt utbildning av sjukhusets personal på mikrobiologiavdelning, vilket sker under våren. Samarbetet mellan Biotech-IgG Equity AB och Hvidovre sjukhus kommer inledas med en testperiod där Hvidovre utför en blodanalysstudie utifrån sina patientgrupper där provresultat och arbetssätt ska fastställas.  

Köpenhamns Universitetssjukhus Hvidovre är bland de sjukhus i Norden som utför absolut flest antal blodanalyser och vi är därför väldigt stolta över att kunna presentera detta samarbete. Vi är övertygade om att andra sjukhus snabbare får kunskap, lärdom och förtroende för T2Dx och dess funktionalitet när sjukhus såsom Hvidovre visar vägen.

Det känns mycket glädjande att kunna presentera detta samarbete med Hvidovre Universitetssjukhus vilket är ytterligare ett stort steg mot att på allvar etablera T2 på den Nordiska marknaden säger Glenn Renhult, Koncernchef i Biotech-IgG Equity AB (publ).

Kort om Hvidovre Hospital
Hvidovre sjukhus är ett sjukhus beläget i Hvidovre nära Köpenhamn i Danmark och är en av Danmarks största med mer än 40 000 patienter som är godkända varje år. Den har 35 avdelningar, däribland Danmarks största leveransavdelning med över 5 500 leveranser per år. Sjukhuset är även ett lärosäte för medicinska studenter från Köpenhamns universitet.

Kort om Biotech-IgG Equity AB (publ)
Biotech-IgG Equity AB (publ) är ett investmentbolag med fokus på Biotech sektorn och bedriver primärt handel och distribution av sjukhusprodukter i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island och Åland. Bolaget har cirka 3 000 aktieägare och huvudägare är idag investmentbolaget Capital Conquest AB (publ). Mer information angående Biotech-IgG verksamhet kan ni läsa på hemsidan www.biotech-igg.com alternativt www.biotech-equity.se 

     
För ytterligare information, vänligen kontakta:

Glenn Renhult, VD i Biotech Equity AB (publ)
Tel: +46 702 537 296
E-post: glenn.renhult@biotech-igg.com
   
   
Detta pressmeddelande är distribuerat via Cision Sverige pressmeddelandetjänst den 31 januari 2019 på uppdrag av Biotech-IgG Equity AB (publ) och finns även på bolagets sida www.biotech-equity.se
Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?