SwedSec återkallar rådgivares licens

Privat- och företagsrådgivaren har själv tagit fram ett skriftligt lånelöfte till potentiella bolånekunder, trots att korrekt kreditbeslut saknades.  

För att ta sig förbi gällande rutiner har rådgivaren fabricerat ett eget lånelöftesbrev med hjälp av text från företagets blankett. Rådgivaren har inte haft någon rätt att bevilja krediter. Trots uppmaning från överordnad personal har han inte heller meddelat kunden att kreditansökan skulle avslås, eftersom kalkylen inte uppfyllde företagets krav. Rådgivaren har i stället förespeglat att han hade befogenhet att godkänna de olika köpeobjekten.

SwedSecs disciplinnämnd anser att rådgivarens agerande strider mot företagets interna regler och mot Finansinspektionens allmänna råd om kreditriskhantering m.m. Rådgivarens handlande står dessutom i strid med de grundläggande krav på att hålla sig till sanningen som måste ställas på en licenshavare. Nämnden konstaterar att rådgivaren allvarligt har brustit i sitt arbete. Agerandet är inte acceptabelt och rådgivarens licens återkallas därför.

Disciplinnämndens hela beslut i anonymiserad form finns att läsa här >>

För ytterligare information kontakta: 
Katarina Lidén, VD SwedSec Licensiering AB 
08-56 26 07 15 eller katarina@swedsec.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?