Tech specialisterna Terranet och Qubercomm vässar samarbetet

För att säkra resurser fördjupas nu samarbetet som inleddes för ca 1,5 år efter att ha blivit introducerade till varandra av Qualcomm. Avtalet omfattar gemensam marknadsbearbetning, djupgående produktutveckling och leveranssamverkan i större projekt.

Se hela intervjun här

I intervjun berättar Qubercomms VD Sudarsan Vasudevan om framtidens IoT, självkörande bilar och hur de gemensamt ska ta sig an marknaden. 2019 blir ett viktig år för oss båda och vi har redan flera dialoger igång med större kunder om pilotprojekt, säger Sudarsan.

Bolaget

Qubercomm har sitt huvudkontor i Silicon Valley och ingenjörscenter i Chennai där de stora globala biltillverkarna och deras underleverantörer har både utveckling och produktion. Terranet startades 2004 och har sitt huvudkontor i Lund, Sverige med etablerade sälj- och marknadsagenter i San José, Silicon Valley samt Taipei, Taiwan.

Produkten

Qubercomm
Qubercomms NMesh är en hårdvara, mjukvara och molnanslutning som behövs för att bygga integrerade IoT-lösningar för de mest komplexa användningsfallen. Qubercomms teknologi och infrastruktur gör det möjligt att skräddarsy komplexa lösningar för företag och industrier.

Terranet
Specialitet inom aktiv fordonssäkerhet är positionering genom att utnyttja radiobaserade sensorer, men även s.k relativ positionering. Kombinationen av absolut och relativ positionering reducerar effekten av felkällor i respektive system vilket ger förbättrad precision och robusthet.

Försäljning

Terranet och Qubercomm ska tillsammans utarbeta en go-to-market strategi och har idag gemensamma kunder och samarbetspartners vilket påskyndar processen för båda parter. Sudarsan Vasudevan berättar att företagens kompletterande teknologier och kapacitet har mycket att vinna på att arbeta tillsammans såväl strategiskt, taktiskt som operativt.

Potentialen

Inom områdena självkörande bilar, IoT och connectivity har Terranet och Qubercomm en stor potential och är helt rätt positionerade med sina respektive patenterade teknologier, expertis och nätverk.
 

Läs pressrealeasen här
 

Mer information
Om du vill veta mer om bolaget eller önskar mer information om aktuella emissioner i de bolag som intervjuas kontakta oss via e-post info@corneliapr.com eller genom att gå med i Facebook-gruppen Cornelia News Network.
 

Läs mer om Qubercomm på bolagets hemsida.

cornelianews.com

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?