ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Nordic Snus expanderar med tobaksfria vita portioner

Med Nordic Spirit True White®, en svensktillverkad, tobaksfri produkt vill Nordic Snus ta andelar av den allt starkare marknaden kring vita portioner. Vid lanseringen släpps två olika smaker, Nordic Spirit True White Mint och Nordic Spirit True White Bergamot Wildberrry.

Efter nästan två års utveckling är Nordic Snus senaste tillskott i produktportföljen redo att lanseras. Nordic Spirit True White är Nordic Snus första helt tobaksfria produkt där innehållet har ersatts med naturliga växtfibrer och nikotin. I och med nästa generations vita portioner tar Nordic Snus ytterligare ett steg för att möta konsumtionstrenden som har gått från lössnus och brun portion vidare till vit portion och nu slutligen vitt tobaksfritt innehåll.

– Nordic Snus ska alltid erbjuda det marknaden efterfrågar och Nordic Spirit True White är en unik produkt inom ett segment där vi sett en brant stigande efterfrågan från konsumenterna, säger Jonas Björnum, marknadsdirektör på Nordic Snus.

Nordic Spirit True White tillverkas, precis som alla företagets produkter, i den egna fabriken i Vårgårda. Fabriken har nu också anpassats för det nya produktsegmentet.
– Allt vårt snus produceras i västgötska Vårgårda, där vi hela tiden utvecklar våra produkter. Naturligtvis fortsätter vi på den inslagna vägen och är stolta över att vi även fortsättningsvis erbjuder svenskt snus producerat i Sverige, fortsätter marknadsdirektören Jonas Björnum.

Att intresset för vita portioner och tobaksfria alternativ stadigt ökar har märkts inför lanseringen av Nordic Spirit True White.
– Det har varit ett bra tryck redan innan säljstart från handeln, såväl från enskilda butiker som från butikskedjor och gränshandeln. Det ska bli oerhört roligt att se hur konsumenterna tar emot produkten nu när det väl är dags för lansering, säger Andrew Shannon, VD på Nordic Snus.

Nordic Spirit True White Mint och Nordic Spirit True White Bergamot Wildberry finns att köpa både på nätet och i fysiska butiker över hela landet från och med idag och kommer kosta ca 39 kr/dosa.

 

Nordic Snus AB är en av Sveriges största snustillverkare med varumärkena LD, Nordic Spirit och Nordic Storm – som tillsammans finns hos över 5 000 butiker runtom i Sverige. Samtliga produkter tillreds i den anrika snusfabriken i Vårgårda på västgötaslätten. Läs mer on Nordic Snus på http://www.nordicsnus.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Nordic Snus lanserar tobaksfria vita portioner

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se?
Läs mer om publicering på DI.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer