ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Prevas satsar inom Life Science

Med 30 års erfarenhet av projekt och produktutveckling inom Life Science har Prevas profilerat sig som en kompetent partner i utveckling av medicintekniska produkter. Nu genomför företaget en dedikerad satsning inom Life Science.

Life Science-industrin utvecklas snabbt och även här är digitaliseringstrenden tydlig där Prevas kompetens har blivit alltmer efterfrågad. Prevas har sedan tidigare marknadsledande lösningar och tjänster med inriktning mot utveckling av medicinsk utrustning och diagnostik samt automatiserad produktion av läkemedel och instrument.

Bland Prevas kunder återfinns både större etablerade företag som GE HealthCare, Novo Nordisk, Alere, Baxter Gambro, HemoCue, Nobel Biocare och Maquet Critical Care men även många mindre företag som exempelvis QuickCool, Kontigo Care, Zenicor och Exseed Health.

- Vi genomför nu en fokuserad satsning inom Life Science med ett utökat tjänsteutbud samt marknadstäckning med mål att kraftig öka omsättningen inom de närmsta åren, säger Björn Andersson Product Development Solution Manager på Prevas AB. Redan idag står branschen för cirka 20 procent av Prevas omsättning.

eHealth och mHealth är snabbt växande områden där Prevas är engagerade i flera projekt tillsammans med sina kunder. Det handlar till exempel om olika produkter och tjänster som hjälper konsumenter att diagnostisera sig själva. Tjänsterna stöds av uppkopplade instrument, analys av användardata och molnlagring. Digitaliseringen erbjuder de tekniska möjligheter, samtidigt som människor blir allt mer intresserade av att övervaka sin hälsa. De skärpta myndighetskraven ställer höga krav på produktutvecklingen inklusive appar och mjukvara. Prevas kan med sin erfarenhet inom Life Science hjälpa kunder hela vägen från utveckling till certifiering av produkter och tjänster.

Prevas Center of Excellence inom Life Science omfattar cirka 150 ingenjörer och experter. Företagets kontor i Sundbyberg i Stockholm är certifierad enligt ISO13485. Verksamheten kan även erbjuda konsulter och konsulttjänster inom validering och Quality Management både för R&D och produktion med expertkunskap inom GMP, GAMP, IVDR, MDR och ISO13485. Det skapar bra förutsättningar för Prevas att driva utveckling av medicintekniska produkter. 

Några av Prevas referensuppdrag inom Life Science finns publicerade på www.prevas.se/lifescience.

För mer information och uppföljning                                                                             

Björn Andersson, Product Development Solutions Manager, Prevas AB
E-mail: bjorn.andersson@prevas.se, Tel.: +46 21 360 19 33

Robert Tönhardt, Center of Excellence Manager, Prevas AB
E-mail: Robert.tonhardt@prevas.se, Tel.: +46 8 799 64 28

Om Prevas
Prevas är utvecklingspartner till företag inom många branscher. Vår passion är att lösa teknikutmaningar för att utveckla smarta produkter och smarta fabriker. Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt. Prevas startade 1985 och är huvudleverantör och utvecklingspartner till ledande företag inom branscher som Life Science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustrin. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge och Indien med ca 600 medarbetare. Prevas är börsnoterade på NASDAQ Stockholm sedan 1998. För mer information, se www.prevas.se.

 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Prevas pressrelease 2018-05-24

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se?
Läs mer om publicering på DI.se

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies