ANNONS:
Till Di.se

Hedin Bil fortsätter sin expansion med Ford när man idag förvärvar Motorcentralen i Eskilstuna

Den beräknade försäljningen väntas öka med drygt 400 bilar årligen och detta förvärv markerar den 98:e anläggningen i Hedin Bils växande affär.

Göteborg, 17 april 2018.

I.A Hedin Bil fortsätter sin expansion och att utveckla sin Ford-verksamhet när man idag offentliggör att Hedin Bil tecknat avtal om förvärv av 100% av aktierna i Motorcentralen i Eskilstuna AB. Tillträde är planerat till 1 maj 2018.

Genom förvärvet som avser Fordrörelsen för person- och transportbilar utökar Hedin Bil sitt erbjudande av Ford. Årlig omsättning för Motorcentralen ligger kring 100 miljoner SEK med ett årligt snitt om försäljning av 400 bilar. Överlåtelsen berör 20 anställda.

Ägare och Koncernchef Anders Hedin säger: ”Jag är väldigt glad över möjligheten att få ta över Motorcentralen i Eskilstuna och etablera verksamheten inom vår koncern samtidigt som vi växer vårt Ford-erbjudande”.

”Vi har länge haft siktet inställt på en verksamhet i eller omkring Eskilstuna. Staden och området växer och för oss blir det ett mycket strategiskt viktigt läge i anslutning till våra övriga anläggningar söder om Mälaren i Södertälje och Segeltorp i södra Stockholm” säger Hedin Mölndal Bil AB:s VD Anderz Larqvist.

Efter överlåtelsen kommer Hedin Bil att ha totalt sex stycken anläggningar dedikerade för Ford-verksamhet.

Aktiebolaget I.A. Hedin Bil (publ)

För ytterligare information
VD: Anders Hedin, anders.hedin@hedinbil.se
Presskontakt: Emma Andersson, +46 707 936 053; emma.andersson@andershedininvest.se

I.A. Hedin Bil är en av nordens största privatägda bilåterförsäljare. I portföljen finns ett 30-tal varumärken och bolaget tillhandahåller fullservice för såväl privat- som företagskunder. Finansiering, service och försäkring är några av de komponenter i den helhetslösning som erbjuds. Hedin Bil är representerat på mer än 90 platser i Sverige, Norge och Belgien. Försäljningen 2017 uppgick till 12,7 miljarder SEK och antalet anställda var drygt 2700. www.hedinbil.se

® I.A. Hedin Bil är ett registrerat varumärke som ägs till 91% av Anders Hedin Invest-koncernen och till 9% av Ingemar Hedin.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se?
Läs mer om publicering på DI.se

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies